Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svedomie

22 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pillanatnyigondolatok Ébresztő! 2018.04.20 12:13:45
Kedves Fideszes barátaim! Most nagyon örültök. Örültök a győzelmeteknek. Pedig nem kéne.Éreznetek kéne,hogy 2/3-os töbsség a parlamentben az nektek sem jó.Éreznetek kéne,hogy ahol nincsenek fékek és ellensúlyok az az országelőbb utóbb élhetetlen lesz számotokra is. Benneteket is érint,hogy…..
Honnan jöttünk... Egyik alkalommal utam során megláttam egy kegyhelyet Szűz mária szoborral.Meg kellett állnom.Előjöttek az emlékek amit mamám mesélt és én szájtátva hallgattam. Te vagy Mária akihez nagymamám sűrűn járt úgy hetven éve.Te még állsz. Ugyan ott állsz ahol volt az uradalom, a kastély…..
 Közeleg a tél, a hideg. Már kopogtat,és ettől a kopogástól bizony nagyon sokan rettegnek. Idősek,gyermekek,közmunkások,hajléktalanok. A nagy rezsicsökkentő kormány gondol-e ezekre az emberekre. Az emberekre akik csak fával tudnak tüzelni,mert arra nincs,nem volt pénzük,hogy A gázt bevezessék.…..
Az idén ez az első nap amikor végre kimehettem a kertbe és hozzáfoghattam a talajmunkálatokhoz.Időm volt,tehettem ezt azért mert közcélú dolgozóként minden munkaszerződés lejárata végéig ki kellvenni a szabadságot ami az adott időszakra jár. No nem sokat hiszen független attól hány évet…..
Hirtelen sok minden világossá vált. Az ilyen esetek miatt dől hátra Orbán, kér még egy koktélt, és tesz meg bármit bárkivel, legfőképpen az országgal. Egy Szalai Balázs nevű civil, aki amúgy - helyesen - pártoktól kapott épületet a tevékenységéhez - eldönti, hogy egy szír…..
Nem is olyan régen történt,hogy Magyarország jól termő földjeit pályázatok útján olyan emberek nyerték el akik két kézzel még soha sem dolgoztak földeken, csak hát a haveri körhöz tartoztak, megérezték a földből áramló pénz illatát és lecsaptak. Lecsaptak ezzel azokra…..
Május 1-el kapcsolatban nem hagy nyugodni a gondolatom,hogy mit is ünnepelünk ekkor!?A munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat ünnepeljük ezen a napon. Többek között elérték azt is akkoriban,hogy 10-16 órás munkaidőt lecsökkentsék 8 órára. Növekedtek a…..
Mit jelent Zöldnek lenni Fogékonyak-e Magyarországon a "zöld" életre az emberek?Leírom nekem mit jelent ez a szó, ez az életforma.Elsősorban ember vagy, se több,se kevesebb társaidnál. Ha sétálsz az utcán úgy mész el egy roma ember mellett,hogy föl se tünik, Föl se tünik, mert…..
Tegnap egész jó kedvem lett amikor Simicskának bedurrant az agya. De ez mára elmúlt. Sőt még szerencsétlenebbnek érzem magam mint eddig. Ők harcolnak egymással a milliárdokért, úgy hogy közben letaposnak mindenkit magük körül. Mások nyomorából építik saját királyságukat.…..
  Olvasom a híreket és nem tudok napirendre térni. Megcsonkítják a segélyrendszer, megszüntetik a méltányossági ápolási díjat, vágnak faragnak az egészségügyben.…..
svedomie 2015.02.01 16:18:44
@Ráérek: Hát olvass Te is kedves! "Születésétől fogva, 36 éve gondozza, ápolja testi és szellemi súlyosan fogyatékos fiát egy 56 éves anya az otthonukban. Ketten élnek így.

A szociális törvényben biztosított ápolási díj összege 38 350 Ft/hó. Az anya egészségi állapota is olyan (csak próbáljuk meg elképzelni az elmúlt 36 évét), hogy közgyógyellátásban részesül, ez havonta 6000 Ft. A család lakásfenntartási támogatásra is jogosult, melynek összege 5600 Ft/hó. Így az anya havi jövedelme 49 950 Ft. A tervezett segélyplafon 40 000 Ft, azaz a kormány szerint eddig havonta 9950 forinttal többet kapott az édesanya, mint az szükséges és indokolt lett volna. Hát most elveszik.

A fiú 27 900 Ft/hó rokkantsági ellátásban részesül. Ezzel ma az egy főre jutó jövedelmük 38 900 Ft/hó. A segélyplafon bevezetésével ez 33 950 forintra csökkenne." Akkor csökken vagy nem? nekem a számok alapján úgy tűnik igen. De bár neked lenne igazad!
Karácsonyra készülődvén csomagolgattam az ajándékokat, kicsiknek,nagyoknak,szeretteimnek. Nem nagy dolgok, jelképesek csupán,hisz nem sok pénz jut erre. A lényeg,hogy együtt leszünk, örülünk,hogy vagyunk egymásnak. Nálam ilyenkor már mindíg ég a mécses,mert a lángja lelki…..
Kedves Habony Úr! Kérem segítsen nekem! Adjon nekem tanácsot,hogy mit kell tennem ahhoz,hogy évente legalább azt a kis ötven millát megkereshessem én is. Igaz fizetni csak utólag tudok, ha már beindult az üzlet,no aztán becsülettel visszacsengetek én is. Bevallom eddig igazi lúzer…..
  Drogteszt ahol 350 ezer gyermek éhezik?   Újabb agymenés.. Hát nooooormális Máté? Egy olyan országban ahol 350 ezer gyermek éhezik drogteszt? Ugyanis ennyi gyermek szorul rá ingyenes napközi étkeztetésre. Azokon a napokon amikor nincs iskola / 165 nap / ezeknek a gyerekeknek…..
Valamikor a 80-as évek derekán kezdődött... Juliskának valahogy olyan rossz a kedve. Elmenne egy kicsit kikapcsolódni, de hát nincsen csak egy nyaralójuk, az meg már uncsi..Hát ennyit tudtak összehordani a cég segédletével. Egy kis tégla, egy kis sóder,cement,miegymás és persze a…..
A szakadék mélyül, nincs aki képviselje a munkásokat. Az értelmiségből kiemelt politikusok egy része megpróbálja ugyan a munkások érdekeit képviselni, de hogyan? Tudni kell a munkás az munkás. Az értelmiségi az értelmiségi. Soha nincsenek egy platformon. Egy munkást, munkás…..
Emlékeimbe mélyen bevésődött amikor édesapám elmesélte az Ő gyerekkori karácsonyi emlékeit. Kukorica szárba dugdostak egy egy fenyő ágat, nagymamám főzött szaloncukrot,becsomagolták és azzal díszítették. Volt ám szentestén becsületes koszt is, mivel mamám cselédként…..
svedomie 2014.12.05 13:51:02
@Zöld_Dani: Köszi Dani! Persze
Pillanatnyigondolatok Advent napja 2014.11.30 13:13:22
Ma van Advent első napja. Mivel idén elég kevés a pénzem,itthon talált gyertyák,tobozok,masnik és egy kis tuja segítségével készítettem el a koszorút. Szegényes,de szép, benne van a lelkem.Eldöntöttem mind a négy gyertyát valakiért gyújtom.Az elsőt az elhunyt…..
Az élet perifériája Sára és Károly egy borsodi kis településen éltek. Nagyon szerettek volna mindíg gyermeket, de a sorstól ezt a lehetőséget nem kapták meg. Kicsiny falujukban, az össz munkalehetőség egy cipő betétet gyártó üzem és a falut körül ölelő magánkézben…..
Pillanatnyigondolatok Druszák 2014.10.21 13:25:03
Van a városunkban egy hajléktalan ember János. Szomorú életútja van,mint álltalában a hozzá hasonlóaknak.          Járja az utcákat reggeltől estig.Boldog ha talál egy még szívható csikket, kukába egy még ehető ételt és onnan ruházkodik is. Kevés ember áll vele szóba,…..
A szürke hétköznapokat végre felváltja egy örömteli nap.Várták már az idős lakók. Pista bácsi is felveszi a legszebb ruháját, nézi magát a tükörben, fésülködik. Tele izgalommal,várja a lányát. Várja,hogy eggyütt vegyenek részt az ünnepségen. Eggyütt,mert az olyan…..
Már megint hülyének néznek! Egymillió új munkahely! Én még itt tartok. Ennek az igéretnek a teljesítését várom.És várom! Miközben megyek a munkaügyiközpontba, beállok a kígyózó sor végére és reménykedek, hátha...Valahol szégyenlem is magam.Harminc ledolgozott év után…..