Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horlau

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szándékaim szerint ez a bejegyzés hosszú időre előre tekintve az utolsó bloggal foglalkozó poszt. Úgy gondolom, hogy nem a bloggal önmagával, hanem a blog témájával szeretnék időt tölteni, de a pénzgyűjtős-legenda miatt kénytelen vagyok még egy ilyet készíteni. Kérdés: fogadok-e el pénzt az…..
Két hete egy hosszú blogbejegyzés és annak kommentjei tartanak lázban. Azt írják, hogy van mit tanulni a magyar nyelvű extanúktól az ottaniaknak. A blog az amerikai kontinens déli, spanyol nyelvű területén íródik. Mivel nem tudok spanyolul, valakinek a segítségével összeszedtük…..
horlau 2017.07.29 21:47:57
@Egonymus+: pár napig érdemes lesz újra erre járnod
horlau 2017.07.29 21:49:05
@csaposnak: pár napra újra kinyit a bazár :)
lesz majd jó pár meglepetésem
horlau 2017.07.29 21:50:05
@Csakegyember: örülök ha itt vagy!
ha pár napig erre jársz, remélem örömöd lesz abban amit itt találsz majd!
Anti exjt A régi dilemma 2015.08.29 08:13:25
Magamban sokat gondolkodtam a szervezettel való viszonyomon. Az elmúlt hónapok során nagyon sok kérdésre adott eddig jónak hitt válaszom kellett átértékeljem. Ebben az értékelési folyamatban különös szerep jutott midannak amit az extanúk között és a gyülekezeten belül látok.…..
horlau 2015.09.07 13:07:18
@Marci kérdez: ügyesen összeraktad, mert az egyik elkeserítő tényleg az.
@Oswald Spengler: nem mintha számítana, de van cigány orvos és cigány mérnök.

Azt elismerem, hogy a szervezet gyülekezetei arra sodornak mindenkit, hogy az ember olyan legyen, amit látunk és ez nekem nem tetszik. Per pillanat azonban az extanúk egy nagy része számomra ugyanannyira taszítóak. Olyan, mintha ugyanabban a posványban fürdőznének, csak átcserélték a cégtáblát, de belül nem változott semmi, max. lecserélték a lemezt egy másikra. Akkor meg mi értelme volt?

Ezt nem azokra írom, akiket kivételnek tekintek, de sajnos ők vannak kevesebben.
horlau 2015.09.10 11:34:18
@Oswald Spengler: Nem fogok nyilvánosan és privátban sem neveket leírni, hiszen emberekről van szó, nem bazári majmokról.
horlau 2015.09.12 07:55:53
@Oswald Spengler: Amikor egyetemista lettem, akkor meghívtak önkénteskedni Budapest egyik legrosszabb részén kialakított közösségi helyre, amit valamilyen gyárról neveztek el. Aki tényleg ismeri a közeget, az tudja miről beszélek, aki meg csak a monitor elől okoskodik, az vessen magára.
Az önkéntes szolgálat célja az volt, hogy az oda járogató fiataloknak segítsünk az iskolai tanulásban. Bárki bejöhetett akármilyen problémával és ingyen megkapta valamelyikünktől, amire szüksége volt. Ez nem volt kötelező, de a legkeresettebb szolgáltatás volt az összes ottani szolgáltatásból.
Mivel Budapest nem éppen egy előkelő részén volt a hely, általában a környéken élő diákok jöttek be, leginkább középiskolások. Mindegyikük nagyon szorgalmasan tanult, nagy célokkal és az ott töltött évek alatt mind be is jutott az áhított egyetemre és nem egy visszajött korrepetálni a fiatalabbakat.
Nem értékelem túl, ha valaki orvos, mérnök vagy jogász, főleg azt nem, ha még egyetemre jár és nincs a kezében a diploma. Azt nem lehet letagadni, hogy ők ott vannak példának és az oda eljárogató emberek ismerik őket.
Ezen a helyen dolgozva pár év alatt feltűnt, hogy egy idő után eltűnnek azok, akik már megszerezték a diplomájukat és a szakterületükön belül dolgoznak. Udvariasan azt mondták, hogy nincs már idejük önkénteskedni. A valóság azonban az, hogy ők nem akarták a nevüket összekapcsolni a korábbi etnikai csoportjukkal. Ezért akinek olyan a neve, hogy automatikusan nem gondolnád oda tartozónak, annak a személynek a pozitív példaként való emlegetése degradáló a számára. A Kolompár természetesen nem ilyen, de például a Horváth vagy a Kovács igen.

Simán össze tudnék rakni akár egy 70 fős listát is, de ha valaki teljesen asszimilálódni akar, nincs jogom ellene tenni és nem is akarok.
Más dolog kívülről okoskodni és elméleteket gyártani arról, amit testközelből nem is ismer és megint más ügy szó szerint köztük élni és beszélgetni velük. Amint ez megtörténik, az ember látni fogja a belső eltéréseket és a határozott választóvonalakat. Nagyon erős asszimilációs folyamatok mennek végbe és az egyik asszimilációs csatorna éppen a tanulás, de azon belül is a nagyobb presztízzsel bíró végzettségek megszerzése. Ráadásul ez nem most elindult folyamat, de ezt csak az tudja, aki köztük él vagy élt.

A szervezet nem jó megfigyelési terep, mert a saját tapasztalatomon alapuló véleményem szerint eldeformálja az embert.
JT BLOG "Csak" egy kép 2015.08.27 19:11:11
Vester Lee Flanagan vagyis Bryce Williams neve ismertté vált a hírolvasók előtt. Ha mégsem, akkor politikai nézettől függően itt vagy itt lehet elolvasni mit tett. Kattintás után pedig egy kép, amit mi értünk:   Vagyis minimum Tanú szülők gyermeke volt. Kértem információt…..
A közelmúltban eljutottam egy előadásra, ahol Jehova Tanúi állítólagos alapítójának a szabadkőművességéről volt szó. Mindenképpen úgy akartam megírni ezt a bejegyzést, hogy az ott mutatott gazdag képanyag legalább két képét felkutatom. Ez sikerült, úgyhogy előveszem…..
Amikor ezt a blogot indítottam ezt írtam: Meg akarom mutatni azt a részt, ami a hitvédelemben rajtunk múlik és ezért nekünk kell megváltoztatni. Azóta is sokat gondolkodom ezen, mert nyugtalanít annak a gondolata, hogy a rajtunk múló részt sem mi, sem más nem fogja…..
horlau 2015.08.05 21:06:06
@Marci kérdez: Amikor olvastam a jéduplavépontorgon, hogy Marci, elcsodálkoztam. Aztán kapcsoltam, hogy nem is rád gondolnak :)
Nekem Marciról te jutsz eszembe, nem a lebutított kisfiú.

Ma megvolt az első szembesítés. Prostituáltakat futtató testvér, szembesítettük azzal, amit tesz. Majd írok róla, csak kissé tanácstalanok vagyunk mi legyen a felvételekkel.
Ahogyan a blog leírásában is látható, ez a blog 'a belső ügyeink színhelye', arra mutat rá, ami a hitvédelemben a mi sarunk, amit nekünk kell megtennünk vagy észre kellene vennünk. Ezért hangsúlyozottan nem ajánlom azoknak e bejegyzés elolvasását, akik az első mondat olvastával…..
Az utóbbi hetekben nagyon elgondolkodtam arról merre is tartok. Olyan érzéseket és helyzeteket kellett megélnem, amire korábban egy pillanatig sem gondoltam és most sem vagyok elégedett a reakcióimmal. A történtek tükrében akaratlanul is megláttam a JT-hitvédelem pár belső…..
"Egyetlen ... rendszer sem viselhet a hátán ilyen morális terhet! Egyetlen vezetés sem hagyhatja gyermekeinek meg unokáinak megválaszolatlanul ezt a kérdést. Ezt nekünk kell megválaszolni." Az idézett szavakat Grósz Károly mondta ki, 1989-ben. A hatalmát folyamatosan vesztő…..
horlau 2015.05.30 12:05:35
@karecsi: Én a jwtalk.net oldalról szereztem meg. Oda kiírtam, hogy keresem és fizetnék érte, majd elég hamar kaptam egy tucatnyi ajánlatot. Végül Drezdából választottam ki az eladót, még azon a hétvégén pénzt és könyvet cseréltünk. Később ugyanazon az oldalon adtam el. 4 euroért vettem és 2 euroért adtam el, a világ legrosszabb üzlete volt :)
JT BLOG A Securitate aktáiból 2015.01.22 02:02:08
Lassan 12 hónapja elérhető az interneten egy 6 részes kisfilm, melyet az Igazhitű Jehova Tanúi készítettek. Ebben sok olyan állítás elhangzik, amelyet én is mondogatok és sajnos csak lassan tudjuk felgörgetni a szálakat. Néhány érdekes képkockát szeretnék megörökíteni, mielőtt eltűnne a kisfilm a…..
A héten megkezdett sorozat második és befejező részéhez érkeztem. Amint megígértem, olyan módszereket mutatok be, melyek bajt okoztak, de nem általam és nem nekem. Nem ok nélkül írom le ezeket és nem ok nélkül ajánlom mindegyiket minimum megfontolásra! Mi a helyzet az egykori…..
Tanulva a legutóbbi problémából, amit egy-két buzgómócsing feljelentgető okozott, úgy döntöttem, hogy elárulok pár titkot, amit használni szoktam az adatok gyűjtésére. A leírt megoldások mindegyike teljesen legális, mégis nagyon hatékony tud lenni. Ez most két részes sorozat…..
horlau 2015.03.10 21:26:46
JT BLOG Szervezet és bűnözés? 2014.07.15 03:30:00
Többször is kérdezték tőlem, hogy lesz-e keményebb magyar vonatkozású írás. Mindig ígérgettem és igazából ez az első, hogy teljesítem is. Az interjúalanyommal háromszor ültünk le beszélgetni. Mindent felvettünk, majd 1:1 átiratba került és átadta nekem, hogy szó szerint…..
A vasárnapi vitának indult találkozó meglepő felfedezéséről. Mellébeszélés nélkül! Kaptam egy meghívást, hogy menjek el egy vitára, ahol az isteni kegyelem különféle értelmezéseit vitatjuk majd meg. A felkérés azért volt különös, mert többször elmondtam azt, mennyire…..
JT BLOG Új blogok 2015.01.21 10:22:42
Gabi régebben megajándékozott írási joggal erre a blogra. Azóta sem vonta vissza tőlem és a távollétében felhatalmazott arra, hogy írjak, ha szeretnék közölni valamit. Rátaláltam három blogra, mindegyik magyar nyelvű és JT-dolgokkal foglalkozik. A http://nagyiemlekei.blog.hu/…..
horlau 2015.01.29 01:11:21
horlau 2015.01.29 01:18:05
horlau 2015.01.29 01:24:53
Csak úgy ömlenek a hírek, hogy lassan követni sem bírom őket. Egy hír és két videó. A becsületes házaspár itt magyarul és itt angolul. Ezt még elhiszem. A magyar hír pontatlan, mert a házaspár öt ingyenes étkezést kapott a becsületességéért cserébe a köszöneten…..
Azt, hogy a hitünk alapja a Biblia, sokan mondják. Nem Jehova Tanúi az egyedüli vallás, amelyik ezt állítja magáról. Én, például egy olyan vallás tagja voltam Jehova Tanúi előtt, amelyik versről-versre haladva tanulmányozta a Bibliát. Komolyan vették, tisztelték és ez a mai…..
horlau 2015.01.07 11:06:15
Kedves Sefatias!

Köszönöm az elismerő szavaid. Amit leírsz, azt Gabi minden második levélváltásban megemlíti. Ha a munkám engedné, sőt, ha a munkám engedni fogja, ezzel a felvetéssel szeretnék komolyan foglalkozni.
Értem, hogy miért mondjátok ezt rám. Nem értek vele egyet, de erre rendesen szeretnék majd válaszolni, most csupán röviden.

Nem beképzeltségből írom, de a gyülekezet én vagyok. Vagyis a lakóhelyemen 1/75 részben rajtam múlik, hogy milyen arculata van Jehova Tanúinak. Ez az 1,33 százalékos hatalom azért jelentős, mert amint egyre többen gondolkodnak a távoli luxusban élő amerikai vezetők útmutatásától eltérően, egyre inkább nem az van, amit ők gondolnak. Nem hiszem, hogy a 75 aktív emberből lenne akár 10 olyan, aki mindenben egyetértene és azzal összhangban is gondolkodna, érezne, cselekedne. Ha csak 10 ilyen testvér van, amit kétlek, akkor is mi vagyunk a többség. Rohadt nagy többség. Ezért gondolom azt, hogy nem vagyok meghasonlott helyzetben. Azt akarom, hogy az egészséges önvédelmi reflexeink minden irányba kezdjenek működni és semelyik oldalról ne hagyjuk magunkat. Ez lehetséges, hogy szélmalomharc. Nem tudom, de legalább megpróbálom.

Ha a céljaim nézem, akkor nem tudok olyan exjt blogot, ami ugyanezeket a célokat tűzte volna ki. Ezért az a furcsa helyzet alakult ki, hogy rövidebb távon sok közös érdekünk van.

Megfordíthatom az egészet úgy is, hogy talán éppen az exjt blogok akarnak valami hasonlót, amit én.
Például ezt írtad:
"Meggyőződésem, hogy vannak dolgok, melyekben sokkal jobbak, mint bármelyik egyház. Ezeket az értékeket reklámozni kell, vagy felhasználni. "
Ezt simán írhattam volna én is, mert ugyanígy gondolom.

Amikor kritizálok, akkor a kritikám három területre céloz. Az amerikai luxusban élő nemzetközi vezetők sokszor felháborítóan nyers utasításait. Ugyanígy támadom a helyi vezetők hatalmaskodásait. És azt a butasággal társult meghódoló szellemiséget is, ami birka módra mindent lenyel és tűr. E három összességét nem tekintem úgy, mintha egyenlő lenne Jehova Tanúival. Ezért sem érzem meghasonlott állapotban magam.

Az a felvetésed, hogy nem az én dolgom változtatni, szerintem nem teljesen helyes. Abból a szempontból igen, hogy a magát nagyon bölcsnek gondoló nemzetközi vezetők erről azt gondolják, hogy maradjak veszteg. A kemény tény azonban az, hogy a gyülekezetünk arculata 1/75 részben rajtam múlik. Ha változtatok valamin, az mindenképpen hat a többiekre is. Tehát ha akarom, ha nem, van lehetőségem változtatni.
Az előző bejegyzéshez tartozó képek és az érvek. Először megmutatom az amúgy sem túl nagy felbontású kép egy kinagyított, már félig-meddig pixeles változatát. A kép alulnézetből készült, az egyébként sem egyenesen álló, hanem a korlátnak támaszkodó emberről. A…..