Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Avocado Diaboli

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Theresa May szerint azért van szükség új választásokra, mert ellenfelei nem bíznak a konzervatívok Brexit-terveiben...
Avocado Diaboli 2017.04.18 19:41:07
Theresa May belengette a G20 csúcson, hogy a Brexit után csak az jöhet Nagy-Britanniába az EU-ból dolgozni, akinek már van konkrét állásajánlata. Ajánlatot pedig csak akkor kaphat a külföldi munkavállaló, ha helyben nincs megfelelő munkaerő...
Theresa May ragaszkodik ahhoz, hogy az ország idén márciusban megkezdje a kilépést az EU-ból, ha kell, akár az egységes piacot is beáldozva. A font zuhan, a befektetők aggódnak. De mit is jelent a briteknek és a kint élő külföldieknek a "kemény" kilépés? Ennek jártunk utána...
A clanger egy omlós tésztában megsütött, egyik részében sós, a másik részében édes töltelékkel készült finomság. Alapvetően a földeken dolgozó férfiaknak készítették az asszonyok, hogy legyen tartalmas, finom ebédjük, amit melegen (ha a feleség vitte ki ebédidőben) vagy hidegen, (amikor még reggel…..
A Buddies hónapról hónapra hoz egy-egy új burgert, ezt már megszokhattuk, és általában igyekeznek valami olyat mutatni, amely nem feltétlen hétköznapi alapanyag. Ezzel a mostani húzásukkal azonban olyat dobtak, amilyen szerintem burgerben itthon még nem volt...
Avocado Diaboli 2016.08.18 05:54:47
Blue Lemon Szilvás gombóc 2016.08.09 14:55:10
Tegnap reggel újabb nyílt levelet hozott a postás. Mivel a témával kapcsolatban (hogy tudnillik, szerintem mi számít úgynevezett újragondolásnak és mi lép túl azon) elég sok mindent írtam, és őszintén megvallva nem sok kedvem van ismét nekiülni egy újabb tanulmánynak jobbára megismételve a…..
Blue Lemon Csirkepaprikás 2016.08.04 12:51:15
Tavaly tavasszal elég sokan felvonták a szemöldöküket, amikor a csirkepaprikás úgynevezett újragondolásáról olvastak az úgynevezett Gourmet Fesztivállal összefüggésben. Átértelmezésben ugyanis nem volt hiány. Akkor hirtelen írtam is valamit annak szükségtelenségéről, ami jelen oldal jogelődjén…..
Avocado Diaboli 2016.08.05 05:26:41
A picsaba, ennyien megeszik a fott csirkebort? Nem gondoltam volna... :)))
A petrezselymes nokedli jo otlet...
@Pink Petsch: Ez valoban igy van, rengeteg variacio letezik a kulonbozo receptekre meg az un. "hagyomanyos" vonalon is, es persze az izlesek is nagyon kulonbozoek. Ezenkivul mindig akad valami hozzavalo ami vagy eppen trendi, vagy bunlistara kerul es vagy orrba szajba hasznalja mindenki, vagy keruli mint a pestist.
Avocado Diaboli 2016.08.05 16:53:33
Annyira ertelemetlen azon vitatkozni hogy mi legyen a csirkepaprikasban, ugy tunik nagyon sokfele valtozat terjedt el. En pl. meg soha nem hallottam baberlevelrol es komenymagrol benne, de itt tobben is felhoztak. A tejfol amit en tudok venni nem magas zsirtartalmu es nem surusodik be, igy egy kis liszt kell hogy szep barsonyos legyen a martas. A Philly-t hagyjuk... De latom hogy a lenyeges kerdesben, a bor-nem bor szavazasban a bortelenek, illetve finnyasok mint en, felzarkoztak! :)

@aleb19: Tulajdonkeppen mindegy hogy ki hogy van ezzel, a fozes igazan olyan tema ahol egyeni izlesek, csaladi hagyomanyok, tajjelleg jatszanak szerepet. Na es kreativitas. Ki ne probalkozott mar ezzel vagy azzal annak ellenere hogy nem az volt leirva a szakacskonyvben? Csak az alapveto dolgokat ne hagyjuk ki, pl. csirke, paprika, tejfol, nokedli, hagyma. Bar ez is olyan, hogy akadhat olyan valaki, akinek pl. nem szabad tejfolt enni es akkor kitalalja hogy valami mast hasznal - innentol neki ilyen a csirkepaprikas.
__________________________________________________

Amugy nekem pont azert tetszik ez a blog mert hagyomanyorzo eteleket is felsorakoztat (nekem "comfort food"), es nem csak "marinalt polip safranyos szarvasgombamartassal es goji szosszal" jellegu recepteket. :)
Avocado Diaboli 2016.08.05 23:08:25
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Lehet hogy macskak es kutyak lajkoltak? :)
Tegyük fel, hogy néhány évtizeddel ezelőtt önnek adták volna a feladatot: valamilyen közös, nemzetek feletti identitás révén egyesítsen félmilliárd európai polgárt! Az „elavult” nemzeti hűségek helyett formáljon új, közös európai azonosságtudatot! A cél adott volt: a béke garantálása, azaz az új…..
Avocado Diaboli 2016.08.04 06:16:27
@_Maverick: En ertem mit mondasz es egyetertek. Amikor az ember Europan kivul el, akkor van az a fajta europai identitas amirol beszelsz. Az europai identitas hirtelen nagy jelentoseget kap, mert kontrasztban all az amerikaival. De Europaban elve ebbol az europai identitasbol nem sokat erezni, ott inkabb a nemzeti vagy helyi identitas a fontos. Pl. hogy magyar, vagy pesti valaki, vagy akar az hogy rakosborzasztoi.
Egy ismerősöm Facebook oldalán egyre gyűlnek a menekültellenes posztok. Ami számomra alapból visszataszító, mert nem szeretem, ha valaki bedől a propagandának, anélkül, hogy körbejárná a témát több oldalról is. Csakhogy az illető jó pár évvel ezelőtt, a kilencvenes években átmenekült Romániából…..
Nem sokat adnék az uniónak. Nem azért, mert a pudingevő angolok beintettek. Elvégre kinek hiányozna egy olyan ország, ahol még mindig külön jön a hideg és a melegvíz - muhaha. A brexit remekül megmutatta, hogy a végletekig bürokratikus, minden szarra bizottságot létrehozó, de soha semmiben dönteni…..
HM!-összeállítás Mindig nagy öröm bekukucskálni egy nemzet mindennapjaiba, megnézni, hogy a lakói hogyan is élnek. Sok ilyen életkép él a fejünkben, amiket képeslapokról vagy útikönyvek hasábjain már láthattunk: Párizsban sétálunk az utcán, elsuhan mellettünk egy bicaj rajta egy nővel, a…..
Avocado Diaboli 2016.06.27 05:53:56
Valamit valamiért. Ha az angolok így döntöttek, akkor menniük kell. Ami történt legyen figyelmeztetés Európa hazardőreinek, populistáinak és nemzetvesztőinek. Elsősorban Orbán Viktornak. Idevezet a hitványságuk: erősödő orosz befolyás, területi igények, zuhanő tőzsdei és valutaárfolyamok. Nem a…..
Az Egyesült Királyság a világ egyik legrégebbi (ha nem a legrégebbi) liberális demokráciája. A választópolgárai mégis úgy viselkedtek a néhány nappal ezelőtt sorsdöntő népszavazáson, majd azt követő napokban, mint az óvodások, akik a délutáni alvás után nem tudják eldönteni, hogy álmukban vagy a…..
Avocado Diaboli 2016.06.27 05:29:37
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Igen ez jogos, rohej hogy meg most is sokan teljesen komolyan gondoljak hogy visszamenolegesen at lehetne ertekelni az eredmenyt. Talan a nepszavazas elott kellett volna megvaltoztatni a torvenyeket, nem? Csakhogy akkor nem akartak, mert ugy nezett ki hogy a Remain par szazalek elonnyel fog nyerni.
MegaMIND Ez tényleg a valóság? 2016.06.26 23:12:35
Ez elmúlt napok történései mellett nem lehet elmenni. Gondolok itt a britek szavazására és az azt követő eseményekre, tőzsdei mozgásokra, és azok következményeire. Mindezek előtt mondanék pár szót az elmúlt időszakról. A blog nem szűnt meg, gondolom ez nem újdonság. Tudom nem voltak posztok, de…..
Megérdemeltük.Megérdemeltük, hogy az egyenes kieséses szakaszig eljussunk. Megérdemeltük, hogy ott komolyan vegyenek minket. Megérdemeltük, hogy egy esélyes a legjobb felállásban az utolsó pillanatig komolyan vegye a csapatunkat. Megérdemeltük, hogy amikor "nem volt miért őrizni az eredményt"…..
Reakciós reflexiók Brexit 2016.06.24 09:11:41
Minap egy kedves barátom előállt egy kérdéssel: „És mi lesz, ha a britek kilépnek az Európai Unióból?” „Mi lenne?” – feleltem. „Huszonnegyedikén ugyanúgy felkel a Nap, mint huszonharmadikán.” Felkelt. Itthon, Magyarországon verőfényes napsütésre ébredtünk. Nem tudom, Londonban milyen az idő. Olvasom…..
Avocado Diaboli 2016.06.25 11:25:17
Hulyeseg, nem lesz haboru. Csak kurva nagy szivas a britek reszerol.

@Gery87: Hosszu tavon jol jarhatnak, de a rovid tav igencsak razos lesz.
Ez a sütemény is szépen megsült az új sütőben! Már teszteltük is ebéd után.... Még csináltam egy kis babapiskótás ananászos pudingost is, amit  a barackos talléros receptem után készítettem.... De elfogyott az őszibarack, ezért ananász konzervet vettem elő hozzá. A receptek megtalálhatóak itt:  …..
Avocado Diaboli 2016.05.28 18:52:27
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Üdv minden MT poszternek, hozzászólónak, nemrég tévedtem erre a lapra, és a történetetek elolvasása után én is úgy gondoltam, hogy leírom, hogy mi történt velem, és ennek következtében mentem vissza oda ahonnan anno…..
Az elmúlt 5 évben mintegy 19%-kal nőttek a lakásbérleti díjak a brit fővárosban, ez pedig sok háztartásban okoz napi gondokat. A bérlők mintegy harmadának kellett kölcsönt kérnie tavaly, hogy kifizethesse a lakbért...
Avocado Diaboli 2016.04.11 06:01:18
@tralalala: Ez a pamut egy hibbant frocsogo luzer, a sikertelen eleteert mindig valaki mas a felelos. Nem kell szobaallni vele.
A TASZ javaslatára az OFI módosította az érettségi minta-feladatsorokat: az Alaptörvényhez való hűség közbelépésünkre már nem értékelhető az új magyar érettségin. ..
Avocado Diaboli 2016.03.13 03:48:51
@s: Nem, te meg veletlenul se vagy normalis, csak egy frusztralt frocsogo kis geci. :D
Nőket kifosztani és megerőszakolni az Allahnak tetsző cselekedet. Ezt már tudjuk. Az utcán kolbászt enni, és sört inni, az halálos bűn. Ezt eddig nem tudtuk. A kolbász sérti szegény bevándorlók érzékenységét. Világos. Ha így folytatják hamarabb fog nyolcvan millió német megtanulni arabul, mint…..
Avocado Diaboli 2016.03.09 03:22:17
Én mondjuk nem emlékszem rá, bár a képek készítésekor már éltem. Épp csak.   A képeken nem csak hogy az internet előtti, de a hétfői tévéadás előtti világba pillanthatunk be.   A holland Ed és Louise 1975-ben utazott Magyarországra, akkor készített fotóikat pedig most mi is megnézhetjük. Nem…..
Avocado Diaboli 2016.03.04 18:35:03
Bár volt már néhány ilyen eset, megint azzal szembesülünk, hogy egy ház kívülről nagyon klassz, letisztult alkotás, a belsejét pedig egy néhol kissé túltolták, pedig a hirdetés erősen hivatkozik a belsőépítészre, aki a kialakításnál a luxusra és a kényelemre helyzete a…..
Avocado Diaboli 2016.03.04 02:32:18
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Proli vagy-e? Buta biztosan...
Hogy mindig odajutunk! Döbbenetes! Számtalanszor volt már szó a sörhasuk alá csúszott fürdőgatyában, pocakjukat kidüllesztve álló díszes kompánia tagjairól, akik a medence partján hatalmas mellénnyel osztályozzák a nőciket. Ez a mellény itt a parton legyen egy kis képzavar. Figyelembe van itt véve a…..
Avocado Diaboli 2016.02.15 06:23:16
@Chaoyang: Te valami dagadt picsa lehetsz.