Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FehérB (törölt)

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Polgári Konzervatív Párt legalább olyan energikus, versenyképes, a legjobb hagyományaira büszke, polgári Magyarországot akar, mint amilyet az ezredfordulóig a Fidesz-kormány sugallt -- jóllehet ki lenne biztos abban, hogy a 25 évvel ezelőtti radikális liberális Orbán és a mai…..
FehérB (törölt) 2014.12.01 23:32:52
@8255A: Hosszú és érdektelen erőlködéseid rendre sikertelenek, ennyi idő után azért lassan már beláthatná a tisztelt hurrogó nagyérdemű, hogy akárhogy próbálkozik, a PKP volt, van és lesz, eközben a Fidesz rendszere rendületlenül bontja le saját magát, de érdekes módon a folyton balosnak, államelvűnek hazudott magyarság se a Jobbik, se az MSZP, se az LMP mögé nem átall beállni. Én azt mondom, lehet azért ennek a PKP-nek jövője, bármennyire is próbálkoztok ennek ellenkezőjét terjeszteni. Esetleg mondogasd te is a tükörbe, hátha az hatásosabb lesz. Mint PKP-szimpatizánst, ez engem csak motivál a további munkára. A hurrogók a legjobb jele mindig annak, hogy az ember jó úton jár.
FehérB (törölt) 2014.12.01 23:33:59
@8255A: Javítom magam: nem óhajt beállni.
A filozófia a becsületes szenvedélyem, jön fel a politika, de vállalati tanácsadásból élek Ázsia-Európa-Amerika vertikumban, egy kisebb cégháló tulajdonosaként. Mióta kb. két éve belefogtam a közéletbe, és különösen mióta bejelentettem, hogy pártot alapítok, látványosan…..
FehérB (törölt) 2014.11.18 15:19:07
@borzimorzi: Havi 655 ezer. Most már legalább tudjuk, mennyi volt az áruk.
FehérB (törölt) 2014.11.18 15:20:56
@nevetőharmadik: Nem az. Egész diktatúrák buknak meg hetek alatt. Ha Líbiában (és M.o. azért nem Líbia) az ellen a rendszer ellen volt elég ellenzéki, akkor lesz Orbán ellen is, nyugi. Főleg, amikor már tényleg nincs vesztenivalójuk.
FehérB (törölt) 2014.11.18 15:46:50
@nevetőharmadik: Nem ez a lényeg, Líbia, Tunézia, stb csak analógia. Meggyőződésem, hogy Putyin ugyanígy fog megbukni. Arra akartam rávilágítani, hogy M.o.-n ugyan a demokrácia minősége borzalmas, annyira mégsem az, hogy ne lehessen elmenni szavazni. Ez a rendszer odáig soha nem fog süllyedni, hogy az emberek ne zavarhassák el. Egy példa: az egész média a kezükben, mégis szerveződnek tüntetések, mégis egyre többen utálják őket. Közben a holdudvar egyre éhesebb, egyre jobban ki kell szolgálni. Vagy belülről omlanak szét, vagy a német-amerikai vonal teszi őket tönkre, vagy az ellenzéki szavazók száma növekszik. A többi eldől majd.
A Fidesz szembefordult a nemzetet Nyugat-Európa felé közelítő, és a klasszikus, keresztény és polgári értékek mentén berendezendő versenyképes, szabad társadalom eszméjével, elidegeníti Magyarországot a természetes szövetségeseitől, és szembefordítja a civilizált világ…..
FehérB (törölt) 2014.11.06 22:00:32
@Hidvégi Mihály: Ahogy nőni fog a PKP, egyre több lesz az ellendrukker, erre érdemes felkészülni. Sőt, ha több emberhez jut el az üzenet, akkor egyre vehemensebbek, frusztráltabbak is lesznek.

@Zipser: Attól, hogy valakik elmennek az országból, még lehetnek a szavazók, sőt, a családtagjaik minden bizonnyal nem éppen a kormány sikertörténetét látják egy ilyen helyzetben. Az emberek butaságában/tudatlanságában nem hiszek, a PKP-nek pedig érdemes olyan messze eltartania magát a tisztelt balliberális oldaltól, amennyire csak tudja. Nem lesz könnyű, mert a Fidesz-MSZP maffia minden bizonnyal nehezen adja az elért pozícióit, vagyis a politika-csinálás (és rablás) monopóliumát. Kénytelenek lesznek viszont előbb-utóbb megszokni, hogy az úri huncutságaiknak vége.
A kormányzat megkezdte a lázítást Amerika ellen, ahogy korábban már megkezdte a lázítást az EU ellen, amivel összeáll a Nyugat elleni szabadságharc frontja. Kövér László házelnök az Echo TV portréműsorában többek között arról beszélt, hogy Rui Tavares portugál zöldpárti…..
FehérB (törölt) 2014.10.26 00:35:10
@Blogger Géza: "De hol van még 2018, kár ezen most spekulálni." - annyira talán nem, mivel nem tartotok ki addig. A sorsotok innentől kezdve az Egyesült Államok kezében van, aminél jobb forgatókönyvet el sem tudok képzelni. Ami a médiát illeti, talán átaludtad, de az elmúlt 25 év kitűnő lehetőségek sokaságát adta számotokra, hogy versenyképes napilapot, tévét, rádiót, internetes portált csináljatok. Az egyelőre még nem sikerült, hogy erőszak nélkül szerezzetek nézőket a kimondottan jobbos szövegeknek, erre megfelelő példa az Echo TV, a Hír TV és valamennyi jobboldali sajtótermék. A TV2 még talán állna, de ott a műsor nagy része nem politika, hanem a szokásos bulvár. Tehát maradunk annyiban, hogy a közönség nem kíváncsi a jobbos felosztásra. A netet már nem is említem.
FehérB (törölt) 2014.10.26 00:49:20
@Blogger Géza: Valamit jó, ha felfogsz: a Fidesz nem egyszerűen választást fog veszíteni, hanem BUKNI fog. Egy dominó kidől, egy Rogán-szerű lény végig gondolja, hogy mi értékesebb számára: a már hatalom nélküli főnökei, vagy az, hogy láthassa még a gyerekeit a börtön udvarán kívül is. És ez tényleg csak a büntetőjogi része.

A párt a politikájával, tételeivel, arcaival, vagyonával, mindenével együtt fog az MSZP sorsára jutni.

Értem persze, hogy téged ettől a víz kiver, mivel rajongó vagy, de pont a valóság takargatásának ez a döbbenetes megkísérlése az, amitől egy kapálózó bolond leszel minden kommenteddel.

Inkább várd puha párnák és mézes-mázas álmok között az elkerülhetetlent. A történelem kíméletlenebb a legvadabb elképzelésednél is.
FehérB (törölt) 2014.10.26 10:36:22
@Blogger Géza: Talán pont azért mert azok az országok nem függenek tőle, lévén nem egy szövetségesi és gazdasági rendszerben élnek. Ami a külső hatalom segítségét illeti, látom neked is el kell mondani: tökéletesen mindegy, ki hozza nyilvánosságra, ha van bizonyíték a korrupciótokra, elő vele. Elég nagy hülyeségekre vetemedsz még önmagadhoz képest is.
Azért, mert ha legalább kb. tízezer ember tényleg ott lesz, akkor a társadalom újra megérezheti, hogy van hatalma az autokratikus kormánya fölött. Visszaszerezheti a kezdeményezést, bátorítást adhat annak a reményt vesztett hat milliónak, aki nem szavazott a Fideszre, és egyúttal…..
FehérB (törölt) 2014.10.25 16:58:17
@wantaan: Többnyire addig tart egy kezdeményezés hitelessége, amíg megjelennek ott a szanyitiborok. Egy dolog, hogy nem érted, amit a blog ír és egy másik, ahogyan hánysz egyet üvöltve.
FehérB (törölt) 2014.10.25 17:49:42
@wantaan: Itt egy téma, ami kapcsán azt láthatjuk, hogy az ország, a polgárok hatalmat gyakorolnak a kormány fölött. Ahogyan annak rendje és módja szerint lennie KELL. Ezt a hatalmat tehát a társadalom ezen része és nem ellenzéki politikusok hivatottak megjeleníteni. Ez NEM pártpolitikai kérdés, annál sokkal több. Nagyvonalúan nem tettem hozzá részletesebben, hogy ezek a kilóra megvett, a saját fizetésükön kívül semmiben sem hívő hazaáruló tolvajok mi mindent baszarintottak már el ebben az országban, ha lehetőségük volt rá. Engedjék ezúttal a polgárokat szembe menni a kormánnyal. Nekik már volt rá lehetőségük...
FehérB (törölt) 2014.10.25 19:07:00
@ericghar: "Én nem akarok amerikai penzen vett demokraciat" - klasszik mondat a Fidesz agitprop osztályáról. De különben százhatvanan elmondhatjátok még, akkor sem fog számítani. Ami számít, az az, hogy eddig is kegyesek voltak hozzátok amerikai barátaink. Azt a sok-sok lehallgatási információt már rég nyilvánosságra kellett volna hozni, nem megvárni, hogy megnyerjetek még egy választást.
Honfitársaim, Barátaim! Nem azért invitáltam Önöket ide ezen a napon elsősorban, hogy bíráljam a kormányzatunkat, hiszen Önök feltehetően nem lennének itt, ha a bizalmuk töretlen volna Orbán Viktor rendszerében. Aki pedig tévedésből vagy félreértésből kötött ki ebben az…..
A szabadság lemorzsolódása alig észrevehető egy olyan országban, amelyik nem szokott szabadsághoz. Ott a népnek nem tűnik fel, ha a kormányzat rongálja a nemzeti valutát, tudatosan rombolja az oktatási rendszert és a társadalmi kompetenciákat, radikális jövedelemátrendezést hajt…..
FehérB (törölt) 2014.10.23 13:41:48
@HaFr: don't feed the troll:)

@quendelapo: "Döntően hatással lesz az Orbán utáni Magyarországra, hogy a rendszer átépítése, már az átmeneti időszakban vagy csak az új választás után kezdődik-e el." - ebben nagyon egyetértek veled. Viszont kérdés, hogyan fog reagálni a Fidesz kemény magja egy 180 fokosan ellenkező politikára. A Jobbikhoz mennek a szavazóik, vagy maradnak otthon, mint az MSZP-sek. Mindenesetre ez is jó helyzet lehet a PKP-nak, ami nem szélkakasként működik.
A du. 3 órás részvételi adatok szerint a választásokon 1994 óta legalacsonyabb részvételi arányát fogjuk produkálni*, várhatóan kevesebben mint 45%-nyian fognak szavazni. Az adatok azt tükrözik, hogy a választók többsége NEM támogatja aktívan a NER autokratikus rendszerét,…..
FehérB (törölt) 2014.10.14 23:36:29
@quendelapo: Arról volt szó, hogy nem lehet a balos tábor egy részét elbontani a balos pártok mellől, ergo egyedül úgyse nyerhet semmit, ha kormányozni akar, akkor ki kell velük egyezni. Plusz ne gyalázza őket, mert abból seggszáj-effektus lehet, ha mégis alkudozni kell később. Sem az egyik, sem a másik feltevés nem állja meg a helyét. Itt van rá példának egyből a választás.
FehérB (törölt) 2014.10.16 18:50:42
@quendelapo: Biztos sok értelme van Orbán alkalmazottaival társulni, de szerintem inkább hagyja ki a PKP. Emellett a választási törvény is lehetőséget ad minden körzetet +1 szavazattal elinni. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy hatszorosan bukott pártokat miért propagál valaki egy ilyen blogon. Nem, még az elvi lehetősége se legyen meg, hogy ezekkel bárki összeálljon. Abban a pillanatban húznak el mögüle a szavazói.
Ha nem is tűnt el teljesen, nyilvánvaló, hogy a NER másik legjobb húzása a maga szempontjából (a rezsicsökkentés mellett) a baloldal és társutasainak megosztása volt: Mesterházy és/vagy az MSZP kulcsszereplőinek egyre többek által gyanított megkenése, a Schiffernek tett…..
A világ vállalatainak 99,99%-a adott esetben nagyon régóta beépült üzemi veszteséget tol maga előtt, és minél nagyobbak (és itt messze nem csak Fortune-listásokra gondolni, de bármelyik kisebb, néhány százmillió dollár forgalmú multira is), annál inkább úgy működnek, mint…..
FehérB (törölt) 2014.10.15 00:47:58
@integrans: Az nem válasz, hogy nem szabad az embereket munkára kényszeríteni, mert a kérdés sem ez volt:) Akkor tehát harmadszor: mitől akarna dolgozni az, aki rendszeres havi alapjövedelmet kap az államtól (ami ugye azoknak a befizetett adóját osztja szét, akik egyébként dolgoznak, ennél fogva adót fizetnek). Mitől igazságos az a rendszer, ahol kap a szegény és a gazdag is alapjövedelmet?
FehérB (törölt) 2014.10.15 00:50:15
@integrans: Egyébként itt figyelmeztetlek, hogy pont a hozzád hasonló lánglelkű kommunisták teszik tönkre a néha még esetleg megfontolandó, vitára alkalmas gondolatok komolyan vételét. Összeollóztál egy csomó hülyeséget mindenféle neked kedves irodalmakból, vettél hozzá féligazságokat és leöntötted a saját romantikus képzelgéseiddel. Az elmúlt 100 évet akarod elemezni? Nos, elég sokak számára jelentette a felemelkedést, ha már...
FehérB (törölt) 2014.10.15 10:11:42
@integrans: Sejtettem, hogy nem lesz válaszod a kérdésre
Bokros Lajos gondolatai közül nagyon sok akceptálható számomra, és most, hogy már "mindenki" tudja, hogy "a MoMa konzervatív, szabadságelvű, európai ihletésű, nemzeti elkötelezettségű párt", és most, hogy az elnök úr rátalált a Bibliára is, elvileg semmi sem akadályozhatná…..
FehérB (törölt) 2014.10.11 21:08:42
@nevetőharmadik: Értelmetlen két olyan állítással megpróbálni meggyőzni magad, melyeknek épp az ellenkezője igaz. Ha a fidesznek dolgoznék, továbbra is a baloldalt támogatnám. Elveszítettek 5 választást eddig ellene, most fogják a hatodikat. Aligha kívánhat magának jobb ellenzéket egy ilyen kormány, ami az elmúlt 25 év leggyengébb politikai teljesítményét mutatta és mégis győzni tudott - az én intelmeim nélkül.

Koalíciós kormányzásban pedig nem gondolkodom, mert még kormányzásban sem biztosan, mint fentebb le is írtam. Ehhez szükséges feltételnek éppen a koalíció elkerülését tartom, de ezzel nem vagyok egyedül, a PKP elnöke is hasonlóról értekezett nem csak ezen posztban Bokros, hanem a korábbiak során is számos történés fényében. Biztos Péter is fideszes, ki tudja...
FehérB (törölt) 2014.10.11 23:50:25
@quendelapo: @Zoltán Lukács: "Mit is gondolsz Te a megszólítható tömegekről? " - például azt, hogy vannak. Elég sokan.

"Bajnai ugyanazt a hibát követte el, mint a PKP" - helyesen: mint amit a PKP-ra rá akarnak erőltetni az itt felszólalók, meg néhányan a ballib oldalon. Egyébként megint nem tisztem védeni a pártot, de ha olvasod ezt a blogot, akkor eléggé láthatod a szellemi alapvetéseket. Megismételném, még ne tessék programot várni. Most volt a nyomorult választás.

@feketeesfeher: "Hatalomtechnikai értelemben az elmúlt 25 év legerősebb politikai teljesítményét mutatta fel a fidesz 2010-2014 között. " - de az emberek sz*nak a hatalomtechnikára, a Fidesz meg elég népszerűtlen.

"Béndek Péter azon elképzelése, hogy személyeket illetve pártokat kell meghaladni, de a rendszer változatlan, az szerintem egy teljes tévedés." - ugyan nem vagyok Béndek Péter, de szerényen megjegyezném, hogy a rendszer az maga a pártok és a személyek összessége.

" a korábbi technológiákkal nem lehet lebontani." - jó, akkor azt a korábbi technológiát is vessük el, ami 2009 óta 5, várhatóan azonban 6 egész választást elbukott a Fidesszel szemben. Segítek: mindegyikben benne volt a baloldal valamilyen módon. Együtt is, külön is.
FehérB (törölt) 2014.10.11 23:55:19
@feketeesfeher: Egyébként - és távol álljon tőlem minden cinizmus - rendkívül viccesnek tartom, hogy egyesek jogot formálnak arra, hogy megmondják, mi helyes és mi nem a mai magyar politikában, milyen A rendszer, ugyanakkor annak legalapvetőbb elemeit (személyek, motivációk, TÉNYEK, választási eredmények, stb) még véletlenül sem hajlandóak figyelembe venni. Lehet itt papolni az összefogás szükségességéről, elvi lehetőségéről, elkerülhetetlenségéről, erkölcsi parancsolatáról, anyámkínjáról bátran, de ettől a tény még tény marad: az úgynevezett választók baromira nem-kérn-nek a mélyen tisztelt baloldali pártokból. Akárki áll melléjük, akármilyen nevet, címkét, médiát, blogot, pénzt, jóindulatot teszel melléjük az összefogás jegyében. Nem kérnek belőle. Nem és nem és nem. Köszönöm a megértésed.
A magyar társadalom versenyképtelen. Nem az állam az, a társadalom. Évszázadok tudása hiányzik belőle úgy, hogy mit sem tud erről. Évszázadok óta kívülről szervezik: a többnyire korrupt, provinciális, fantáziátlan politikai osztálya, és újabban a globális piac hazai…..
Néhány tévhitet rögtön az elején tisztázzunk. 1. Tévhit, hogy a balos választók okvetlenül vagy bizonyíthatóan toleránsabbak, szabadságszeretőbbek, vagy felvilágosultabbak, mint bárki más. Ez a tévhit a (magyar blairista) balos politizálásban a habarcs, de valójában ilyen…..
FehérB (törölt) 2014.10.09 19:01:40
FehérB (törölt) 2014.10.09 19:22:17
@borzimorzi: A terep szerintem adott. A Fidesz is ugyanannyira járatta már le magát, mint az MSZP, csak meg tudta tartani a régi szavazóit, nagyobb részüket önérdekből és véletlenül sem a régi hitből kifolyólag. Itt már az egyetlen összekötő anyag a balliberálisok gyűlölete volt, de közben a sajátjaik is soha nem látott szintekre süllyedtek. Tényleg "csak" annyi a feladat, hogy a meszidzs kíméletlenül kapitalista és és self made-párti legyen - szerintem.
FehérB (törölt) 2014.10.09 19:24:51
@borzimorzi: Illetve meg tudom fogalmazni jobban, naszóval:) azért bízom ebben az előretörésben, mert úgy érzem, hogy az emberek az állam ajnározása után valami új politikai élményre vágynak. Félreértés ne legyen, az államból élők is. Úgyse kapják meg soha azt, amit vágynak tőle, hát jöjjön egy új paradigma. Ez pedig az, hogy a megoldás nem az állami bürokraták és úszómedencés nyikhajok, hanem ti magatok vagytok. Ezt a paradigmát kell érthetően becsomagolni, és eladni szakszerű programmal és közérthető számokkal.
A Polgári Konzervatív Párt (PKP) ősszel megkezdi felkészülését a 2017-2018-as kampányra. Ennek keretében rendszeres, nyitott polgári konzervatív klubot hozunk létre Budán az "Ez a mi hazánk" FB-csoporttal közös szervezésben, amelyik legfeljebb háromhetente tartja…..
FehérB (törölt) 2014.10.04 00:37:32
@panelburzsuj: az elv már rég megvan és olvasható is itt számtalan alkalommal. az a veszély nem fenyeget - teszem hozzá csak szimpatizánsként - hogy itt bármi kényszerből szülessen. a kényszer remélem a többi párt oldalán jelenik majd meg és igen fájdalmas beismerésekhez fog vezetni pl gazdasági téren
FehérB (törölt) 2014.10.04 00:40:03
@panelburzsuj: egyébként mondok én egy saját, külön bejáratú remek elvet az egészhez: versenyképes, magas hozzáadott értéket termelő munkaerő megtartása. régi flepnim, hogy a nagy tudás azért (is) megy el az országból, mert alapvető politikai logika az ő magasabb jövedelmének a jelentős megcsapolása. ha komolyan gondoljuk a magasabb k+f témát és a haza kkv szektor erősítését, az többkulcsossal aligha fog menni. ez passzol a pkp elveibe szerintem eléggé, bár nem szaladnék előre és nem is az ő nevükben beszélek!
FehérB (törölt) 2014.10.04 14:52:03
@egyetmondok: én úgy vagyok vele, hogy minden téren vagy totális rendszerváltás, vagy semmi. tili-tolinak nincs értelme, de nem is azt érzem, hogy a pkp erre készülne. illetve a közös együtt gondolkodásnak pont megvan ez az ereje, hogy hathatunk rá, nem tesznek elénk egy kész programot, tessék, ezt kell szeretni alapon

@panelburzsuj: kint mindig jobban fognak fizetni, persze. ezzel együtt fenntartom, hogy az elköltözésben vastagon benne van az az életérzés is, hogy a magas jövedelem = szabad préda itthon. minden bizonnyal érzelmileg jobb is otthon élni - mondom ezt bécsben -, mint tartósan londonban, svájcban, stb. de az üzenetet világossá kell tenni, az ország megbecsüli a tudást, az állam azzal segít a legtöbbet, ha békén hagy, ahol tud.