Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kdodee

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Fuck you very much! 2009.07.31 17:06:00
Anglia, és Franciaország után a magyarok is csatlakoztak a nemzetközi mozgalomhoz, és elkészítették a homofóbia ellenes videójukat. Elakad a szó, milyen megható! Pici túljátszás és cukiskodás, de nem annyira rossz. Azért némi angoltudás szükséges a videóklip…..
Igaz, hogy négy-öt órát kell utazni egy irányban, de megéri, ha az ember a sivatag ürességét akarja hallgatni éjjel. Mivel Kartúm viszonylag könnyen az ember agyára megy pár dolgos munkahét után, megragadom a lehetőségeket, hogy kicsit eltávolodjak a fővárostól. Ajj, már…..
Koor Garang ápolónak tanul az Egyesült Államokban, és visszalátogat a dél-szudáni Akonba, ahová gyógyszereket visz és szúnyoghálót. És közben megtalálja a szüleit, akiket tizenöt éve nem látott.  Koor Garang egyike a több mint húszezer szudáni „elveszett…..
Nem én kezdtem, hanem ő. Míg én az egyik önkéntes tanítónővel beszélgettem egy language assistant segítségével, egyszercsak elkapta a kezemet. Először félénken és puhán kezet fogott. És miután látta, hogy a hawadzsa nem bánt, végigsimogatta a karomat, már amilyen magasra…..
A vörös homokos iskolaudvaron egy szamár bőgött és tizenéves forma, egyenruhás kisfiúk rugdosták a labdát és csépelték egymást a déli, észvesztő napsütésben, amikor megérkeztünk. Végre kiléptem a kartúmi buborékból, bele egy osztályterembe, ahol U-alakban, vasrácsos…..
„Néhány évvel ezelőtt még sehová sem tudtál volna beülni vacsorázni”, mondta a mexikói Halloween-bulin megismert indiai fiú. Ő húsz éve él Kartúmban, és azt mondja, pár éve még nem igen álltak irodaépületek és nem létezett a Port Sudanba vezető autóút sem.…..
A mai nap volt talán az eddigi mélypont. Egyelőre még nem világos, hogy csak fáradt vagyok, netán kezd előjönni a kultúrsokk, vagy egyszerűen csak megrémültem a hírek olvastán. Tény, hogy a munka, amit az utóbbi napokban csináltam, nem a karrierem csúcsa. Ennek a konténernek meg…..
Nyilván nem gondoltam, hogy szuperbiztonságos helyre jövök önkéntesnek – bár állítólag Kartúm Afrika legbiztonságosabb városa –, de belülről szemlélve azért kicsit másképp festenek az események. Július óta narancssárgább a veszélyességi jelzés az egész…..
Az életem az utóbbi egy hétben meglehetősen megváltozott: egy félkatonai bázison lakom egy konténerben, igaz csak átmenetileg. Napközben szinte egyáltalán nem eszem, csak iszom, viszont este rendesen vacsorázom. Hosszúnadrágot hordok 45 fokban, naponta bejelentkezem a rádión (radio…..
Csámborgok a konténerek között egyik tréningről ki, másikra be, közben igyekszem leadni a huszadik kötelező, kitöltött formulát (ha épp bent van a hivatalnok, insallah). A vörös homokon gázolva mellém kerül egy bangladesi kinézetű, egyenruhás férfi: „Orosz vagy?”…..
kdodee 2008.10.17 19:22:50