Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chris Bolgar

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten nagy sajtóvisszhangot váltott ki Jean-Claude Juncker rigai „fellépése”, amely során a magyar miniszterelnök például gazdagabb lett egy diktátori megszólítással és egy „baráti” taslival. Kíváncsiak voltunk, mit gondol a szituációról Görög Ibolya, akinek a…..
Május 21-22. között Rigában tartják az Európai Unió és a Keleti Partnerség államai közötti csúcstalálkozót. Az elmúlt években az oroszokkal szembeni zéró összegű játékká silányult kezdeményezés elérte a célját, így új alapokra kell helyezni keleti politikánkat. Nem…..
Chris Bolgar 2015.05.24 16:15:03
@Wildhunt: Ja, Majdan és Majdan között óriási a különbség...

Pláne ha bérhazudozók vagyunk, az olvasóinkat pedig ostoba birkáknak nézzük, ugye.
Múlt hét vasárnap tartották meg Franciaországban a helyhatósági választások első fordulóját, amelyen az előzetes közvélemény kutatások a Marine Le Pen által vezetett szélsőjobboldali Nemzeti Frontot tették győztes pozícióba. Az erősen nacionalista párt bár végül ezt a…..
  Hmm...Mert új barátokat találok? Mindenképp!Mert világot látok? Igen!Mert megtanulok angolul és oroszul is? Talán!Mert 4x-es fizetések vannak? Remélem!Már unom az itthon eltengetett "üres" hétköznapi életet, a pletykás várost, ahol lakom és nem lenne…..
Chris Bolgar 2015.03.24 21:34:15
@Alfi: valszeg azért, mert minden más project halálosan unalmas. Én is most nyugaton vagyok de nem tudok mit írni, unalmas, céltalan, anyagilag se éri meg, az arabok épp most nyírják ki a drágán termelt északi-tengeri offshore-olajt, az amerikai-kanadai palaolajt, meg általában a nyugati olajt és gazdaságot. Leépítések, cégbezárások, sztrájkok, siránkozás, erről és semmi másról szól ma a nyugati olajipar.
Új sebességbe kapcsoltak a világ nagyhatalmai, hogy végre – csaknem egy év után – megoldást találjanak a Kelet-Ukrajnában zajló háborús helyzetre. A sürgősséget nem csupán a hirtelen politikai eltökéltség szülte: az ukrán államháztartásnak jelenleg körülbelül alig pár…..
Noha még korai lenne kijelenteni, hogy tartós válság kezdődött az orosz gazdaságban, a negatív piaci hangulat, a romló makrogazdasági mutatók és az ellentmondásos moszkvai nyilatkozatok arra engednek következtetni, hogy 2015 vízválasztó lesz az orosz gazdaság számára. Ez azonban…..
Chris Bolgar 2015.01.10 21:35:11
@Toportyán Zsóti: amerikai katalizátor? Ez nem az a kenőolaj-adalék amit 24 órában reklámoznak a HírTV-ben (is) ? De ha olyan hasznos, akkor miért kell annyit reklámozni mint a hallókészüléket meg a modern felmosóvödröt, és főleg, hogyhogy nem került szankciós listára ezekben a szankciós időkben?
Chris Bolgar 2015.01.10 22:01:34
@komisz_kölök: igen, meglátjuk. Annyit tennék hozzá saját tapasztalatomból, évek óta kisrészvényesként ezekben az orosz (és részben kazah, ami ugyanúgy működik) olajcégekben, hogy az exportvámokat folyamatosan változtatják az olajárak függvényében, korábban mikor magasabbak voltak az olajárak, sokat bosszankodtam azon hogy a nyereség nagy részét lenyúlja az állam exportadó formájában. A kazak olajcég így is 10% osztalékot fizetett, dollárban, az oroszok jóval kevesebbet, 4-5% körül.
Az idei év folyamán két posztszovjet állam is az Európai Unió mellett szavazott: előbb az ukrajnai parlamenti választásokon győzedelmeskedtek a nyugati integráció hívei, majd november 30-án Moldovában is a „nyugatosok” nyerték el a voksok többségét. Az eredmények azt…..
A sok egyéb, magyar szempontból releváns külpolitikai vonatkozású hír mellett (pl. kitiltási botrány) a hazai média ingerküszöbét még nem érte el a fejlemény, ám érdemes megjegyezni, hogy alig egy hete súlyos, saját magára nézve akár végzetes adóelkerülési ügybe…..
Miközben az Európai Unió és Oroszország között egyre hűvösebbé válik a viszony, a magyar külpolitika mindkét oldal számára tesz gesztusokat, és a diplomáciai lavírozás közepette sem feledkezik meg az orosz beruházások fontosságáról. De vajon ugyanez hogyan néz ki a…..
Miközben az Európai Unió és Oroszország között egyre hidegebbé válik a viszony, a magyar külpolitika mindkét oldal számára tesz gesztusokat, és a diplomáciai lavírozás közepette sem feledkezik meg az orosz beruházások fontosságáról. De vajon ugyanez hogyan néz ki a…..
Chris Bolgar 2014.11.18 20:12:31
@lehet más a handa-banda: Ebolaföld, nagyon jó, teljesen igaza van! Goodfriend is oda megy legközelebb, aztán zokogva fog könyörögni hogy visszajöhessen ebbe az általa lenézett, pocskondiázott országba, de akkor már késő lesz, hirdetheti a lázálmait az afro-afrikaiaknak, amíg le nem fejezik véletlen! Ha-ha-ha!