Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyombi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Következő körbejárandó kérdésünk a 2010-es tábor kapcsán: Magyarországon lesz, de hol?Igazából eleddig a kérdésben egy alternatíva vetődött fel komolyan: Pécs és környéke, mint leendő európai kulturális főváros. Más hely fel sem merült még.A tábor lokalizációjára…..
Ma beszélgettem Lakatos Gergővel és a beszélgetés kapcsán, rájöttem, hogy egyre kevesebb időnk van. Nemsokára akár már pályázatot is kiírhat az elnökség, személyesen az OVT. aztán meg itt állunk a nagyratörő kezdeményezésünkkel és pár poszton kivül csak a fejekben vannak…..
Az utóbbi állóvizes időkben felmerült több kommentben és egyéb csatornákon is a hogyan tovább kérdése, Quo Vadis 2010?Megállapítottuk, hogy jelen kis fórumunk lelkes írogatói keménymagja valószínűleg nem elég a világmegváltáshoz, így szélesebb körben is tenni kell…..
Gyombi 2008.02.04 18:29:53
Gyűlnek itt a jó ötletek, ez jó :)

Valóban, minél előbb tudni kellene a felelős vezetőket, hogy azok elkezdhessék az előkészületeket...
Gondolom megint pályáztatás-versenyeztetés lesz. Reméljük, tényleg meglesz tavasszal ez a "kinevezés", vagy inkább elvállalás. Nem lesz egyszerű a dolog, legalább szűk 3 éves projekt...
Szerintem kulcsfontosságú elkezdeni időben a munkát (tudom, ilyet nem nagyon szokott látni a magyar cserkészközösség...:) :( ), mert korán kapcsolva relatíve kevés energiabefektetéssel nagy "haszon" nyerhető. Például ilyen lehet a Reál által is írt reklámhadjárat a Silesián. Ha ott bekerül a fejekbe, hogy 2 év múlva milyen tábor lesz Magyarországon, s elviszik haza a hírt a csapatokhoz, őrsökhöz, közösségekhez, ahova a mindenféle későbbi meghirdetések ki tudja hány százaléka jut el valójában, már óriási lépést tenne a szervezőgárda a meghirdetés terén.

Szintén az utópia határát súroló elképzelés a gyakorlati munkában részt nem vevők, de korábban hasonlót elvégzők megkérdezése, kifaggatása a tapasztalataikról. Van szerencsénk nem kevés ilyen emberről tudni. Jellemző sajnos, hogy sem használható, átadható tudásanyag (tapasztalat) nem készült (tisztelet a kivételnek, természetesen), sem nem eléggé megszilárdult szokás az elődök megkérdezése. De változtatni lehet ezen is :)

Pozitív lenne szintén, ha lenne valami konferencia-szerűség, ahol bárki elmondhatná ötleteit, vágyait, félelmeit. Egyrészt bizonyára lenne használható információ benne, másrészt jobban közös ügynek érezhetné minden cserkész a dolgot.