Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hugó Sörmann

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mangalica mindenki kedvenc zsírdisznója: szeretünk megenni a tepertőtől kezdve a szalonnán át a hurkáig, gyakorlatilag mindent, amit készíteni lehet belőle. Ha ebből indulunk ki, akkor ma Magyarországon egy ilyen nemzeti jószágra és az abból készülő zsírközpontú termékekre épülő fesztivált…..
Kommentelés és házirend a Pervenimuson   Először is üdvözlünk a Pervenimus blogon! Ha ide keveredtél, akkor feltehetően valamiféle konfliktusod támadt velünk, esetleg egy másik kommentelővel. Ebben az esetben mielőtt elolvasnád kéréseinket (a házirendet illetően) előbb vegyél egy mély levegőt és…..
Hugó Sörmann 2016.03.12 16:33:24
Külön kell választani a humanitárius segítségnyújtást és a kéretlen népvándorlást. Érhetetlen , hogy ( állítólag) intelligens európai vezetők előbb egymást pocskondiázzák és nem probléma megoldásán fáradoznak. Legalább egy kezdő sakkozó szintjén kellene gondolkodni, és most kellene megmondani, hogy mi lesz a következő őt (év) nyerő lépése.
Mert igaz az a mondás, hogy befogadsz egy ismeretlen viselkedésű , kultúrájú, vallású néptömeget és egyszer csak kezelhetetlenné válik a helyzet. iskolázatlan -itt nem a német munkaerő kérdését kell első sorban megoldani, hanem kezelni kell tudni a bevándorló tömeg szociális problémáját. Ez nem csak logisztikai kérdés, mert valószínűleg pár év múlva hozzák a család otthon maradt tagjait is, - akik ugyancsak más nyelvet beszélve, más kultúrát képviselnek - Az is lehet, hogy nagy népcsoportokban lakva már nem a befogadó ország törvényeihez akarnak igazodni - hanem exterritorial - entklávé üzemmódban fognak élni- saját élelmezési, iskolásázási, vallási, millitáns életmódban - olyan vezetők által irányítva, akikre nincs és soha nem is lesz befolyásunk. És akkor ellenséggé válnak saját hazánkban, Európában ...valóban a fészekből kitúró szarka madár esete jut eszembe róluk. Egy biztos, hogy több elmélkedést, okosabb döntést és együttműködést vártam volna az Eu országainak vezetőitől .. Miként tudnánk egységesen fellépni jól felfogott érdekünkben, ha a vezetők ( tisztelet a kivételnek) párpolitikai , szereplésvágytól motiváltan nyilatkoznak. Megérdemeljük sorsunkat - még akkor is ha nem az egyszerű ember tehet róla- sem pro sem kontra ...!
sörfigyelő Maisel's Weisse Dunkel 2015.09.27 12:54:46
Illat: édes búza  Hab: rendben Szín: feketébe hajlik  Biztosan másnak is feltűnt, nem szaladgálnak csak úgy barna búzasörök a hazai boltokban. Az Edelweiss Dunkel kiiktatása után két ujjamon meg tudom számolni hányfajta kapható, konkrétan az Erdinger és a Valentins barnája. Így nem csoda, hogy a…..