Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FirstOfficer

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap rájöttem, mi az, ami igazán zavar az olyan gyorséttermekben, mint amik a plázákban vannak. Az történt, hogy egy szemetes melletti asztalnál jutott csak hely, így hosszasan megfigyelhettem a szemét bedobásának és ürítésének a folyamatát is. Ottlétem kb. 30 perce alatt a…..
FirstOfficer 2014.09.29 19:42:30
Simán el tudnék képzelni egy olyan céget (lehet létezik is már és csak én nem tudok erről :), ami semmi mással nem foglalkozik, mint a pláza gyorséttermeinek biztosít tiszta edényeket, evőeszközöket (nem eldobhatókat persze). A cég gyakorlatilag egyszer megveszi ezeket, bérbe adja, és tisztán tartja, amíg el nem kopnak/törnek. MInden nap bizonyos időközönként összegyűjtik a mosatlanokat a szokásos állványos módszerrel, aztán elviszik, a cégben szépen megtisztítják őket, és legközelebb jöhetnek vissza. A kajáldák jól járnak, mert innentől kezdve a tiszta tányér készlet kiapadhatatlan és nem kell a mosogatás miatt alkalmazniuk embereket; a környezet is jól jár a környezetterhelés csökkenésével; az éhes ember is jól jár, mert kultúráltan ehet, és nem arra kell koncentrálnia, hogy el ne törje a műanyag kést egy nagyobb húst gyömöszölve, a mosogató cégre nézve pedig azt hiszem nem kell ecsetelni az előnyöket.
Lehet kicsit álomvilágban élek, de ha az is megvalósul, hogy egy adott pláza részére csak egy mosogató cég dolgozzon, nem monopóliumra gondolok, de arra, hogy ezt a céget az éttermek közösen válasszák (pl.: pályázattal, Az EU óta abban már úgyis mindenki profi :D), akkor alacsonyabb szállítási költségek révén a rendszert szerintem egész megfizethető áron meg lehet valósítani.
Nyilván így is lesz, ami a kukában landol, de 3 szalvéta azért mindjárt más, mint a tányér-pohár-kés-villa-szalvéta kombó :)