Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbados

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás Rossz hír a plasztikai sebészetben élenjáró Dél-Korea számára: Pácienseik körülbelül egyharmada elégedetlen az eredménnyel. Rengeteget hallani afelől, hogy milyen sokan fekszenek kés alá Kelet-Ázsiában, ám arról eddig nem szólt a fáma, hogy milyen visszajelzések…..
 "Minél többet tudsz, annál éhesebb leszel." forrás Csehországi előadások után érkezett Budapestre a dél-koreai Hwang Group, hogy egy egyedülálló hangvételű, szatirikus, ám mélyen elgondolkodtató esttel lepje meg a közönséget november 15-én - amelyre én magam is…..
Sokszor hallani, hogy egyetemisták prostitúcióból kényszerülnek fenntartani magukat, hogy csak ez az egyetlen megoldás, hogy a tandíjat ki tudják fizetni. Ez már önmagában is elég szörnyű, ám mikor azt hinnénk, hogy ennél nem lehet durvább, hát mégis... A közép-kínai Hupej…..
Az OECD év elején kiadott, a világ 34 országát vizsgáló kiadványa lesújtó képet festett a magyarok szociális helyzetéről, a vizsgálat szerint nehezen birkóztunk meg a 2007-ben kirobbant gazdasági világválság okozta kihívásokkal. Az egyik komoly következmény a korai…..
A legtöbb szülőnek nem kell bemutatni azt a jelenetet, mikor gyermeke fintorogva vizslatja az elé rakott ebédet, s egy laza mozdulattal arrébb tolja azt. "Én ezt nem szeretem" hangzik a kóstolás nélküli ítélet, s a miért kérdésre adott válasz jóformán abban merül ki, hogy adott…..
Forrás 1992... Nagy évnek volt ez mondható a japán animáció történetében. Ekkor lépett ugyanis először a köztudatba Tsukino Usagi. Rémlik valami? Nem? És ha azt mondom, hogy "A Hold nevében megbüntetlek!" ? Bizony, Usagi kisasszony nem más, mint a 90-es évek gyermekeinek egyik…..
Régi nagy dilemma, hogy az ember hogyan érheti el, hogy elégedett legyen a külsejével. Ha göndör a hajunk, egyeneset szeretnénk, ha egyenes, akkor pedig göndöret. Kontaktlencsét hordunk, csak hogy más legyen a szemünk színe, és a lehető legkülönfélébb sminktechnikákkal…..
Bizony, az idő csak úgy repül. Még épp hogy csak túl vagyunk az első sokkon, miszerint Hello Kitty tulajdonképpen nem is egy macska, máris itt az újabb szembesülés. A kis kultusz figuráról egyébként azt érdemes tudni, hogy  a japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája,…..
Hallyu - ez a nemzetközileg elismert neve a koreai hullámnak. Meg se gondolnánk, de már 1990 óta, azaz több, mint 24 éve része az életünknek, s lassacskán beépül a mindennapjainkba, anélkül, hogy észrevennénk. A hallyu a dél-koreai kultúra, főképpen a populáris…..
Barbados 2014.10.15 23:48:25
@ChristianTroy: Kedves ChristianTroy!
Ha figyelmesen elolvastad az írást, akkor azt írtam, hogy 24 éve indult a koreai hullám, semmi olyasmit nem mondtam, hogy a szűkszabású ruhadarabok a koreai iskolából származnak. Amit olvashatsz, az az, hogy az én személyes megfigyeléseim szerint a sorozatokban ez a stílus jellemző a férfi szereplők öltözködésére, a személyes megfigyelésem pedig kétlem, hogy megalapozott tényeket igényelne. De köszönöm az észrevételt :)
Joshua Wong nem más, mint egy ifjú propagandista, aki még a serdülőkort sem fejezte be, de máris a hongkongi politika egyik vezető arca.  17 évvel ezelőtt, 1997-ben került le a brit lobogó Hongkong középületeiről, ezzel Kína visszaszerezte egyik legfontosabb gazdasági…..
1947 óta kerül sor az Oscar-díj a legjobb idegennyelvű filmnek átadására, ezúttal az újonnan megjelent dél-koreai alkotás, a Sea Fog (koreaiul: 해무, azaz Haemoo) is esélyes lehet- legalábbis a távol-keleti ország megítélése szerint. Az idén augusztusban kiadott film…..
Múlt vasárnap az Örs Vezér téren egy piros hajzuhatag ragadta meg a figyelmemet. Először jót mosolyogtam magamban, hiszen az extrém frizura éppen olyan fazonú volt, mint amilyet a japán képregényekben és animékben láthatunk, majd rájöttem, hogy tulajdonképpen azon a hétvégén…..
Nagyjából 16 éves voltam, amikor elkezdtem szűkösnek érezni aprócska szülővárosomat, Szentest. Kiskoromban óriásinak tűnt, végtelennek, egyszerre félelmetesnek és csodálatosnak. Aztán olyan 12-13 évesen rájöttem, hogy ez a "metropolisz" talán mégsem annyira világváros, de…..