Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stanyek

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen hihető -- hiszen számos forrásból ismerhető --, hogy ha valaki adott volna egy interjút száz éve arról, hogy a születésétől fogva rá jellemző férfi jegyek ellenére nőnek képzeli magát, akkor még aznap megérkezett volna a háza elé egy rácsos autó nagy dudával és elvitték volna a legközelebbi…..
stanyek 2019.06.02 15:41:35
@Bogomil:
“1. Mi azzal a probléma, ha minden ember szabadon dönthet az identitásáról, amennyiben döntése másoknak nem okoz kárt, a közösségnek pedig nem jár indokolatlanul nagy költséggel?”
A baj az, hogy az identitasnak vannak hatarai. Most ugye arrol beszelunk, hogy ferfi/no/stb. Aztan kesobb definialhatod magad kinainak, negernek, eszkimonak. Majd 30 evesen akar 7 eves gyereknek, vagy eppen 70 eves nyugdijasnak. Raadasul fluent modon... A kerdes, hogy az vagy-e, aminek hiszed magad. Tehat ha kiscicakent definialod magad es ezzel senkinek nem artasz, szerintem rendben van, engem biztosan nem erdekel. Ha viszont fiatalon nyugdijasnak definialod magad, attol meg ne mehess nyugdijba, mert az nem rendszerbarat. Vagyis azert mert artalmatlansaga miatt nem foglalkozik a tarsadalom bizonyos ondefiniciokkal, az nem jelenti azt, hogy ezeket az ondefiniciokat el is hiszi igaznak, vagy valosagnak. Vagyis annyiban van igazad, amennyit a tarsadalom meg is valosit: az artalmatlan ondefinicioju embereket nem kell dilihazba csukni.
“2. Mi azzal a baj, ha az ésszerűség határain belül elvárja, hogy a többiek a választott identitásának megfelelően viselkedjenek vele kapcsolatban, pl. szólítsák meg?”
A baj pont az eszszeruseg hatarainak a definiciojaval van. Milyen messzire lehet menni az eszszeruseggel?
m.youtube.com/watch?v=xfO1veFs6Ho
“3. Miért nem várhatjuk el, hogy tisztességes ember ne használjon mással szemben (a választott identitásában őt) sértő, megalázó beszédmódot?”
Az udvariassag tarsadalmi szinten elfogadott ertek. Hogy mi a serto es megalazo, illetve hogy ez mekkora baj, azt rendesen megkevertek a progresszivek, vagy kik. Ilyen peldaul a mikroagresszio... A valosag az, hogy ha valamirol van velemenyed, akkor szinte biztosan van olyan szemely vagy csoport, aki azt sertonek erezheti valamiert.
babylonbee.com/news/new-microaggression-goggles-help-you-find-something-offensive-in-any-situation
Tulajdonkeppen velemenyednek sem kell lenni ahhoz, hogy serto legyel. Valahogy igy:
babylonbee.com/news/groot-in-hot-water-after-recent-i-am-groot-comments
Nem tudom, erdemes lenne-e vitat nyitni arrol, mi a sertobb. Ha transgender tinedzser mehecskenek definialom magam, de az emberek felnott kozepkoru ferfikent kezelnek, vagy ha meggyozodesem, hogy valaki kozepkoru felnott ferfi, es megis arra vagyok kenyszeritve, hogy transgengder tinedzser mehecskekent kezeljem ot minden jozan meggyozodesem ellenere.