Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miwa

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt évek változásai, a válság, a környezeti hatások, az elöregedő társadalom egyre több embert késztet arra, hogy kisebb lakásokba költözzön, kisebb házakat építsen. Az ingatlanhirdetések között is megnőtt a garzonok és a kisebb házak száma, ám míg ezek gyorsan…..
miwa 2014.10.01 16:33:06
@BaktaLórántLánya: teljesen egyetértek veled. Nincs az az ember aki szuperül elvan a minigarzonjában, élhető terület 50 nm körül kezdődik és akkor még nem esett szó a szomszédokról, minél kisebb a lakás alapterülete annál több lakó van körülötte..
Meg nem mindegy hogy házról, társasházról vagy lakásról beszélünk. Egy ház fenntartása önmagában is komoly feladat, gondozni a kertet, karbantartani tetőtől pincéig egy teljes házat. Itt jön a kényelem rész, ház vidéken van, olcsóbb fenntartani hiszen nincs közösköltség, a víz mehet kútról is, a fűtés pedig megoldható szobánként is, ugyanakkor több erőfeszítést, házimunkát igényel.
A környezettudatosok" tehát inkább kiköltöznek Gyűrűfűre, vagy egy kevéspé hájpolt sima kis faluba. A házak már 1-2 millióért is várják gazdáikat.
De az ember kényelmes, szeretott lakni ahonnan nem kell 2 métert sem gyalogolni egy plázáért, boltért, szórakozásért. Ezt meg kell fizetni. Mivel az emberek nagy részének kevés pénze van nem penthouse lakást vesz, vagy egy egész tetőszintet, ahová nem ér fel a zaj vagy a bulinegyedek falainak pisiszaga, hanem csak egy félszuterént, jobb esetben emeleti lakást.
Az idősekről ne beszéljünk, többségük most is strammabb az összes betegségével együtt mint egy mai huszonéves.