Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rózsika001

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában annyi szó esett kerti rovarokról, hogy szükségét éreztem visszatérni a növényekhez, egy ilyen alkalomhoz pedig valami igazán előkelő zöld illik, ami jelen esetben nem más, mint a császárfa. Rendkívül sokoldalú fáról van szó, a Távol-Keleten nem elsősorban…..
Igazából, ha jobban belegondolok nem is ez az első autó, amit felújítok. Tavaly már sikerült befejeznem egyet. A történet réges-régen kezdődött egy ma már messzi-messzinek tűnő galaxisban...Persze azoknak, akik megélték az átkosnak mondott rendszert is (nekem csupán 18 évem…..
Rózsika001 2014.09.26 21:30:01
Igaz elég régi a bejegyzés, de nálunk most nagyon aktuális. Fiam most hozta le a padlásról a 88-as príma állapotban lévő karosszériájú Moszkvics autóját. Van rajta javítani való, kormány, világítás, hátsó rúgó, de már - hála annak, hogy vannak még mások is, akik őrzik a régi szép emlékeket, vagy tudnak hozzá alkatrészt, sikeresen összeáll a verda :-)
Mosolyogva néztem, milyen örömmel teszi ezt és csillogó szemmel emlékszik minden apró karcolásra, ami persze előfordul a piros kisautón.Volt is strapálva kellőképpen, de nem is esett szét.Még olyan kicsi volt, mikor kapta tőlem, hogy a lába nem érte el a pedált. Ennek is története van, amikor megvásároltam. Akkora dobozban volt, hogy sehogy sem tudtam megoldani a szállítást, így az eladó kivette a dobozból és anélkül cipeltem végig a városon, majd haza a busszal. Nos, ott is alig fértünk el, szerencsére a busz sofőrje előre ültetett így felállítva az autót hazajutottunk. Én mint anya, nagyon boldog voltam, hogy megvehettem Neki ezt a csoda kisautót, Ő később, kezdte el igazán értékelni. Édesapám segítségével még elemmel indexet is szerelt bele. Azután felkerült a padlásra, de mindíg becsült padlás kincs volt. Most, felnőtt ember, még nincs gyermeke ugyan, de megcsinálta a leendő gyermekének....szerintem is, de azt hiszem most a saját gyönyörűségére teszi, a szép emlékeket felidézve. Remélem, ha egyszer lesz gyermeke, ugyanúgy fog neki örülni, mint annak idején, 26 évvel ezelött az én Fiam. Vannak most elektromos autók, egyéb jó kis járgányok, de azt hiszem a Moszkvics autó egy tradició marad. Örök kis szépség. Sokan a fiatalok nem is tudják elképzelni, hogy 20-30 évvel ezelött is tüneményes, játékok voltak, szerintem sokkal szebbek, életszerűbbek, mint némelyik mai játék.
Erre a bejegyzésre a Fiam figyelt fel és küldte el nekem emailben,derűs jó érzéssel olvastam végig és nem tudtam megállni, hogy én is ne szóljak hozzá, még akkor is, ha meglehetősen régi a bejegyzés.
Jó volt elolvasni, köszönöm szépen.