Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KUTYAGURU

36 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán ennek a cikknek a megírása volt a legnehezebb, húztam halasztottam, hiába tudtam, hogy segíthetek vele másoknak, féltem leülni és megírni. Aki régebb óta követi a munkámat, ismeri Miket, a francia bulldogot, aki elindított engem a kutya oktatás útján, miatta tartok most itt. 2017. őszén…..
KUTYAGURU 2019.05.04 13:05:21
@Maria Bodnar: A legtöbbet egyszerre adom, a K9 kapszulánál szoktam pici pihenőket tartani, illetve a vitaminokat, kiegészítőket reggel, az aloe gélt este adom a kemoterápiás gyógyszer mellett. A májgyulladás miatt viszont mindenképpen kérjétek ki állatorvos véleményét, mert elképzelhető, hogy a sok kiegészítő megterheli a máját. Kitartást és mielőbbi jobbulást kívánok!
Gyakran szoktam ismételgetni, hogy nem azt a kutyát kapjuk, amelyiket választjuk, hanem azt, amire éppen abban az életszakaszban szükségünk van. Ha valaki nagy problémával érkezik hozzám, esetleg el van keseredve, csalódott, felakarja adni, mindig megmutatom, hogy nézd, figyelj, hallgass rá, mert…..
Pár éve akadtam rá Ekard Lind könyvére, ami már akkor is nehezen volt beszerezhető, de sokan esküdtek rá. Azon kevés kutyás könyvek egyike, amit nehéz letenni, mert telis tele van gyakorlatias megoldásokkal, amit az ember rögtön szeretne kipróbálni. Aki ismer, tudja, hogy nem hiszek a módszerekben.…..
Beköszöntött a sivagati nyár, kiadták a harmadfokú riasztást, borzasztó meleg van, itthon is nehezen bírják a kutyák, pedig Ők aztán hozzá vannak szokva az extrém időjáráshoz. Így hát hoztam neked néhány tippet, ami az itthoni bandánál már bevált, vagy legalábbis segített enyhíteni a…..
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a bull típusú kutyák, ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk a képzésükre. Három évvel ezelőtt fogadtam örökbe egy karcagi telepről mentett, game vérvonalú, domináns pitbull terriert, Shae-t. (Game típusúnak azt a kutyát nevezzük, ami szikár,…..
Nem vagy rossz gazdi! Sőt, ha már olvasod ezt a bejegyzést, akkor az azt jelenti, hogy nem csak azért tartod a kutyád, hogy cuki képeket posztolj róla… feladtad bizonyos kényelmi lehetőségeidet (reggel korán kelsz, buli vagy étterem helyett a kutyára költöd a pénzed és a szabadidőd), hogy…..
Folyamatosan keresem az új, izgalmas lehetőséget a kutyát tanításánál és szinten tartásánál, így jutottam el új területre, mégpedig az instabil közegben történő edzésekhez. Legelőször az Ebfíziónál találkoztam ezzel a lehetőséggel, amikor Mike gerincproblémáira Őket ajánlotta a Doki. Luca, a…..
Ebben a hideg időben nem tesz jót kutyád ízületeinek, ha a kanapéról felpattanva máris a hidegben találja magát és az érzékeny területeket megcsapja a fagy. Különösen fontos ez az idősödő és mozgásszervi betegségekkel küzdő kutyáknál. Akinek olyan szerencséje van, mint nekem, hogy a kutyák a…..
Próbálok minden területen lehetőleg csak természetes alapanyagokból készült dolgokat beszerezni a kutyáknak, és mint nálunk, embereknél a kozmetikai cikk az egyik legérzékenyebb pont. Kutya samponból is van már millió féle, fehér, fekete, bundás, rövid, foltos, korpás szőrre,…..
Kering egy videó a neten, óriási felháborodást keltve, mely az egyik neves oktató, a Tükör Módszer megalapítójának bemutatója az általuk használt büntetési formáról.  Először nem akartam állás foglalni, mert előítéletekkel rendelkezem, sajnos élőben is láttam már…..
KUTYAGURU 2015.04.02 18:14:54
@Ancsa005: Sajnálom a sok negatív élményt, főleg a kutyusnak. Azóta hogy vagytok?
Mike-val több mint két év nagyon intenzív hullámzást éltünk meg együtt. Kölcsönösen nehezen értettük egymást, így rengeteg helyzetben nehezen is jutottunk dűlőre. Ő nem értette, hogy miért baj, ha lovakat kerget, én nem értettem miért lenne jó ez neki. Aztán elkezdtem a…..
KUTYAGURU 2015.03.24 15:35:34
@pythonozok: Általában ezt az antiszociális jelzőt akkor kapják meg, amikor más kutyával szemben nem barátságosan lépnek fel, az emberekkel ellentétben tényleg nagyon, sőt néha túlzottan is közvetlenek :)
KUTYAGURU 2015.03.24 17:00:29
@pythonozok: Mindig vannak kivételek, nincs általánosítás, maximum nagy átlag :) Mike pl. a dobermannok és vizslák között érzi jól magát. Ha tényleg rászántad magam a kiskutyára ne add fel, de ne hirdetésekben keress, hanem konkrétan a kennelekkel vedd fel a kapcsolatot, érdeklődj, ismerd meg Őket, ha nem rögtön rád akarnak sózni egy kutyát, akkor már jófelé kapiskálsz. Azt viszont tudni kell, hogy jó tenyésztőtől jó kutya (azaz egészséges) 100.000-től kezdődik. Ha erre esetleg nincs keret érdemes körülnézni a fajta mentőknél, de a Te igényeidnek megfelelő keverék kutya is akadhat kölyökkorú! Ha ezzel kapcsolatban lenne kérdésed keress minket bátran!
KUTYAGURU 2015.03.27 20:42:53
@pythonozok: A bulldogban van inkább a mopsz, Tőle örökölte az ember szeretetet és a kedvességet :)
Hányszor, de hányszor hallottam már én is ilyen és ehhez hasonló mondatokat... sok ilyen eset van, de a bulldogos gazdik különösen gyakran kapják az ilyen hideg zuhanyt, ami miatt rossz gazdinak érzi magukat, pedig nem így van!  Bulldog, besorolása szerint társasági kutya, igen ám,…..
BHA/BHT, Ethoxyquin, Propilén-glikol A három időzített bomba, melyet még a mai napig használnak kutyatápokban, mert az EU által engedélyezett alapanyagok közé sorolják. Az első kettő tartósítószerként funkcionál a harmadik egyfajta nedvesítőszerként. Bár a legtöbb tápban…..
KUTYAGURU 2015.02.11 22:17:16
@The Animal News: A betiltás számomra is kérdéses, nyilván ezek hosszú és bonyolult bizonyítási eljárások, ami következtében megtörténik a tiltás és üzleti háttér is jócskán állhat mögötte. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a tápgyártók mögött épp olyan komoly marketing munka folyik, mint mondjuk a gyógyszeriparnál, MINDIG meg kell nézni, hogy mi van a tápban, nem csak a PR fogásokra reagálni. Én például nem veszek meg olyan tápot sem, amiben gabona vagy kukorica van, ha csak ezt figyelembe véve vásárolna mindenki, már sokat javulna a kisállat életmód etetés része...
  Már az ókori görög országban is ismert volt, ez az aranysárga színű fűszer, melyet a kurkuma növény gyökeréből készítenek. Manapság is gyakorta megtalálható a háziasszonyok polcain, kedvelt alapanyaga az indiai jellegű konyhának és például a worchester szósznak…..
Csomagunk érkezett, pontosabban a kutyáknak, a Flash pékségből kaptunk kifejezetten a kedvenceknek készített finomságokból. Két teszterem segített Marcus (dobi glutén érzékeny) és Mike (csirke allergia), deakkora sikere volt, hogy a szolgálat többi tagja is kapott kóstolót, még a…..
Mindenki tudja, hogy az állattartás legmagasabb költsége az állatorvosi díj. Ez az, amin nem tudunk spórolni, mert kedvencünk életébe kerülhet. Már maga az oltások, féreghajtás is komoly kiadás, egy ivartalanítási műtétről nem is beszélve, de mi van, ha gond adódik, baleset,…..
KUTYAGURU 2015.01.24 17:45:32
@Guadalupei Szűz: a biztosítás éves díja 20-30ezer, aminek a havi díja már egy fizethető összeg, és így elkerülhető egy 20ezres vérvétel vagy egy 60ezres MRI kifizetése....
Hamarosan közeledik az adóbevallási időszak, az 1%-os kampányok időszaka. Számomra ez az adó 1% mindig érdekes téma volt, általában annak ajánlottam fel, akinél közvetlenül látom a működést, hogy szükség van rá, és hogy e nélkül valakinek rosszabb élete lenne. A…..
KUTYAGURU 2015.01.12 18:04:18
@Guadalupei Szűz: Az államnál nekem sejtésem sincs hová kerül, mint ahogy bizonyos alapítványoknál sem, de mivel van lehetőségem másnak adni, próbálok olyan helyet keresni, ahol látom, hogy tényleg oda kerül és ahol látom, hogy tényleg a cél érdekében gyűjtenek, nem pedig új luxus autóra...
KUTYAGURU A kutyatáp botrány 2015.01.10 17:15:02
Nem régiben jelent meg a NÉBIH oldalán az az eredmény, melyet a hivatal tett közé. A vizsgálatban, több mint 40 kutyatápot teszteltek, ez alapján pedig felállítottak egy TOP 10-es rangsort, melybe olyan eledelek is bekerültek, mint például az Aldi saját márkás „teljesértékű”…..
Most kapunk rendesen a télből, jönnek a mínuszok és több mindenre kell odafigyelnünk! Az egyik legfontosabb a kinti kutyák helyzete. Azt szoktam javasolni, hogy -5 fok alatt lehetőleg szerint engedjük be kedvencünket a házba, vagy más fűtött helyre, hogy ne fagyjon meg ebben a zord…..
Jönnek a hideg idők, jövünk pár tippel, amivel segíthetünk kedvencünknek is átvészelni a fagyokat!  A következő tipp főleg a kint tartott kutyák számára lesz hasznos:  Mivel a kitett ivóvíz hamar megfagy töltsd fel minél többször kéz meleg vízzel, a vacsorát is adhatod…..
Nálunk ez a nap mindig egy nagy kutyás buli, többen összegyűlünk, így a kutyák is oldják egymást és mi is szórakozhatunk! Régi vágyam ilyenkor egy alpesi házba elvonulni és ott várni az újévet! Hoztam pár tanácsot nektek, hogyan kerüljétek el a rémálommal kísért…..
KUTYAGURU 2014.12.28 21:14:08
@Fehérlapos: Igen általában minden csak megszokás kérdése, ha egy inger sokszor éri a kutyát rájön, hogy nincs mitől félnie. Ellenben azért nem javaslom a zajok ennyire közeli alkalmazását, mert károsíthatja a kutya hallását, mivel Ők sokkal érzékenyebb füllel lettek megáldva...
KUTYAGURU 2014.12.28 21:15:47
@Garry84: A zaj állandósulása miatt már nem ijedezett annyit, de itt is óvatosságra intenék bárkit, aki extrém zajokhoz nyúl, mert hosszú távon ez is károsíthatja a hallást....
Ha mégsem tudtunk eléggé odafigyelni arra, hogy kis kedvencünk ne egyen összevissza minden jót, ahogy azt az előző cikkben írtam, akkor kellemetlen napoknak nézhetünk elébe, főleg, hogy ilyenkor csak drága állatorvosi ügyeletek vannak nyitva, de nézzük mit tehetünk…..
Mint azt az előző cikkben írtam, létezik egy csodaszer, mellyel rengeteg probléma kiküszöbölhető, megelőzhető és sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek a hétköznapjaitok, mind neked, mind kutyádnak, ha nap, mint nap alkalmazzátok és ez nem más, mint a helyes életmód! Ennek első…..
KUTYAGURU 2014.12.24 15:12:55
@Guadalupei Szűz: Bár én is inkább táp párti vagyok léteznek olyan főtt vagy nyers étrendek, ami megfelelő egy kutyának, az a véleményem, hogy kutyánként eltérő mire érzékeny, mire fogékony időt kell szánni az emésztésük kiismerésére!
  Murphy törvénye, hogy a kutyákkal mindig hétvégén, éjszaka vagy ünnepnapokon történik valami, amikor kifogyott az autóból a benzin, az állatorvos már zárva van, és a szomszéd sincs itthon, hogy segítsen...  Karácsonykor sincs ez másképp, ilyenkor ráadásul plusz…..
KUTYAGURU 2014.12.23 12:15:30
@Tomek13: Igen, és nem csak ebben lehet párhuzamot vonni! :)