Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jan65

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fajtánként 20-30 métert minden esetben igyekszünk készleten tartani az előregyártott intarzia csíkokból. Ez azt jelenti, hogy az..
Időnként előfordul az a kérés, hogy hangszerekre a rezonancia lyukat körbevevő előregyártott intarzia kapható-e , illetve le tudjuk-e gyártani?..
Egy intarziacsík mintázat kifejlesztése sok időt és munkát igényel. E miatt csak 500 métert meghaladó igény felett van értelme számunkra, hogy elgondolkodjunk az egyedi mintázatú intarziacsíkok megtervezésén és legyártásán...
Az előre gyártott intarziacsíkok mivel csak 0,6mm vastagok, ezért meglehetősen sérülékenyek. Ennek ellenére még szállításból eredő sérülés nem fordult elő...
A klasszikus fa intarzia berakás esetén van egy alap furnér, melyben kivágunk egy mintát és azt kivesszük. Ezt követően egy más alapanyagú furnérból ugyanazt a mintát vágjuk ki és azt az alapfurnérba behelyezzük. Mindkét anyagot felragasztjuk a hordozórétegre. Esetünkben ez nem…..
Európában a 0,6mm vastag furnér a legelterjedtebb, ezért kézenfekvő, hogy ezek az előre gyártott intarzia csíkok is 0,6mm vastagok legyenek. Ha vékonyabb a furnér és ehhez kell hozzádolgozni az intarzia csíkot, akkor semmi gond, mert simán össze kell csiszolni egy..