Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V.Feri

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hobbiszinten művelt BBQ két másik szabadidős tevékenységhez hasonlítható: a fotózáshoz és a horgászathoz. A fotózással való első számú analógiája az esszenciális készülékigény. Ahhoz, hogy barbecue technikával süthessünk, mindenképpen szükséges egy stabil eszköz. Bármelyik típushoz is tartoznak, a…..
V.Feri 2014.09.24 11:31:28
Megfogadva a Szerkesztők felszólítását, röviden beszámolnék a Weber Go Anywhwre készülékemmel szerzett első tapasztalataimról. Sajnos Magyarországon nem forgalmazzák ezért egy németországi csomagküldőn keresztül jutottam hozzá. Szempont volt a típus választásnál, hogy kicsi legyen, bárhol lehessen grillezni és ha az idő engedi barbecue-t készíteni. Az első alkalommal próbáltam megismerni és a hőmérséklet szabályozást kipróbálni. Azt tapasztaltam, hogy egy "gyújtónyi" faszén, amit a készülék egyik oldalán helyeztem el túl sok bele. A hőmérséklet az ellentétes oldalon mérve 200-250 fok közt stabilizálódott. Ha már így jártam nagyméretű burgonyákat tettem bele és előkészíttetem a grillhez néhány saslik szerű húst. A végeredmény remek lett.
Második alkalommal 1,5 kg sertés oldalas (a vastagabb fele) került a rácsra, amit a blogon ajánlott egyik száraz páccal kezeltem.
A tűzelőkészítését úgy végeztem, hogy a készülék egyik oldalára brikettet tettem 4 sorban (kettő alul és rajta is kettő) és 3 db külön begyújtott brikettel indítottam a tüzet. A rácsra a tűz fölé vízzel teli tál került a másik felére a hús.
A hőmérsékletet ennél a tüzelési módnál könnyen tudtam stabilizálni felső hőmérőn mérve 130 fokon a rácson 88-90 fokon. A rácson lévő hőmérő nem volt rögzítve ezért a mérés bizonytalan. A húst 3 órán át sütöttem így, óránként almaecet és -lé keverékével permeteztem majd zsírpapírba csomagoltam a következő 2 órára. A tűzre a 3. óra után még 4 db brikettet tettem. A tűz főlé helyezett tálkába a sütés folyamán több mint 1 liter vizet öntöttem.
Nem írtam még a füstanyagról. Egy 5-6 cm átmérőjű 10 cm-es száraz szilvafa darab felét használtam el 2 részletben. Kellemes nem túl erős aromát kaptam eredményül, na meg remek ízű és állagú húst.
A leírtakról készült képek :
plus.google.com/u/0/photos/113036088332052742998/albums/6062560109552617601

Köszönetemet szeretném még tolmácsolni Az Őrház Sörkert vezetőjének aki sok jó tanáccsal és biztatással segítette a kezdeti sikert.

Kellemes sütögetést Mindenkinek
V.Feri