Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péterbácsi

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... no még nem az Őrségbe (sajnos), csak ide: http://orsegiparaszthazunk.blogspot.com oldalra. Nehéz szülés volt, de sikerült megszületnie az elhatározásnak. Már április óta fontolgattam magamban a gondolatot, hisz ott annyira színesebb, és kezelhetőbb a felület. Itt…..
Őrségi parasztházunk Goldenblog 2009.08.12 20:49:00
 Örömmel tudatom minden kedves olvasómmal, hogy a 2009. évi Goldenblog verseny Helyi.érték kategóriában induló 74 blog közül az Őrségi parasztházunk bloggal a 7. helyezést értem el. Nagyon jó érzés a 10 legjobb között lenni, ezúton is köszönöm a…..
Természetesen a két hetes szabadság nem csak a kikapcsolódásról, hanem a munkáról is szólt. Programjainkat leginkább az időjárás függvényében úgy terveztük, hogy hol délelőtt, hol pedig délután kerítettünk rájuk sort, így a nap egyik felét a felújítási munkálatoknak…..
          Ez alatt a 2 hét alatt, amelyet Szomorócon töltöttünk, többször is szerveztünk a közelbe szellemi felüdülést célzó kirándulásokat, hiszen fontosnak tartom, hogy a velünk együtt nyaraló 14 éves…..
Első hetünk időjárása elég érdekesen zajlott: volt, hogy délelőtt úgy tűzött a nap, hogy alig bírtuk, aztán dél körül el kezdtek gyülekezni a felhők és óriási zuhé lett belőle. Aztán volt olyan is, amikor már eleve esőre ébredtünk, de délutánra kivirult; és olyan is…..
Elindultunk a tervezett nap előtt egy nappal. Nem bírtunk már tovább várni, és hát minek pazaroljuk az időt odahaza, amikor azt máshol is megtehetjük. Az első nap úgyis mindig akklimatizálódással telik, így minden plusz óra kincset ér. Otthon elrendeztünk mindent, levágtuk a…..
Egy napja vagyunk itthon, de a gondolataim állandóan kedves kis falunk és lakói körül járnak. Két hetes ott tartózkodás után haza kellett jönnünk, mert szerdától vár a kötelesség. A szomszédaink, a házunk, a jó levegő, az esti biciklitúrák már most rettenetesen…..
 2009. június 25-26-27-28.június 25. csütörtök 10.00Kétvölgyi túraIndulás a kétvölgyi élelmiszer bolt elöl. A túra során a vendvidéki táj, a vendvidékre jellemző népi építészet, keresztek, harangláb, kaszáló, gyümölcsösök, száraz és nedves rétek, gombák,…..
Péterbácsi 2009.06.28 05:09:55
Egy kedves barátunktól hallottuk magát az ötletet, amely eredete szerint talán Franciaországból való. Franciahon messzeföldön híres sajtjairól. Olyan sok vidéken foglalkoznak sajtkészítéssel, hogy a különféle francia sajtok száma több, mint 400. A sajtgyártás főleg…..
Egyik kedvenc blogom szerzőjétől, Hangától http://hangaelestara.blogspot.com  kaptam a "magas" labdát, hogy áruljak el némi információt magamról.  1.) Amit a legfontosabbnak érzek, hogy mindenekelőtt imádok feleség lenni: minden örömével és  minden…..
Számunkra a pünkösd ugyanúgy telt, mint a többi, Szomorócon töltött hétvége: munkával, igaz némi szórakozással vegyítve.Pénteken délután 5 órakor nekivágtunk nyugat-Magyarország átszelésének, folyamatos haladással este 9 órára megérkeztünk. Már jócskán…..
Őrségi parasztházunk Állataink 2009.05.11 11:00:00
Mint már lentebb megígértem, ebben a posztban az állatainkat mutatnám be. Amikor Szomorócra utazunk, egyik-másik utazik velünk, attól függően, hogy hány napos ottlétet tervezünk, hiszen az otthon maradt állatok ellátásáról gondoskodni kell.A legtöbbet utazó állatunk a…..
A hálószoba felújításakor a különböző munkafolyamatok között bizony elég sűrűn kellett technikai szünetet tartani, azaz a falaknak megfelelő száradási időt biztosítani. Ezeket a napokat próbáltuk hasznosan eltölteni. Például még a tél elején rendeltünk egy csomó…..
Ez alatt a hét alatt, amit Szomorócon töltöttünk, természetesen nem csak munkára, hanem egy kis kikapcsolódásra is sor került. Kedves szomszédaink meghívására, amely kürtöskalács-sütésre szólt, egy üveg Tokaji kíséretében egyik kora este, a ház mögötti…..
Látható&láthatatlan Rajzolgatok 2008.07.20 15:48:00
A rajzolás a fejben kezdődik. A látással, a felfogással. Beazonosítod a látottakat, és megpróbálod lerajzolni. Három dimenziót visszaadni kettőben. A legjobb benne a gondolatok és a kezek közötti összhang...  ..
Péterbácsi 2009.05.05 20:25:54
Ez az egy hét a hálószoba rendbehozatalára volt szánva. Feladatunkat csak részben sikerült teljesítenünk, hiszen a padlólerakás még mindig várat magára. Mint már az előzőekben is említettem, a háznak talán ez volt a legrosszabb állapotban lévő helyisége. A hajópadlón…..
Amennyire nehezen jött el az utazás ideje, olyannyira gyorsan teltek szomoróci napjaink. Ez az egy hét szinte semmire nem volt elég, ha csak arra nem, hogy kissé kivonjuk magunkat a munkahelyi légkör fárasztóan ideges hétköznapjaiból. De már ezért is megérte, ugyanis amíg vidéken…..
  Az idén sajnos kimaradt Görögország a nyaralásból - és Albánia is, bár mindkét helyre visszavágyunk. Miután megvettünk egy 109 éves őrségi parasztházat a magyar-szlovén határmenti vidéken, így szinte az összes anyagi forrásunkat oda kell átcsoportosítanunk. De a…..
Húsvét óta számoljuk a munkanapokat visszafelé: szombaton délután, miután Laca hazatért az oskolából, Kercaszomor felé vesszük az útirányt, és egy teljes egész hétig ott leszünk!!!! Ráadásul visszük az összes állatunkat (őket majd egy külön posztban bemutatom), így…..
Aki ismer engem, az jól tudja, hogy szeretek főzni és tudok is. Köszönhetem ezt annak, hogy már 8 éves korom óta gyakorlom. Észrevehető, hogy itt a blogban is szívesen ajánlom a különböző gasztro-blogokat elolvasásra, többnek már törzsolvasója vagyok és már nem egy receptet…..