Regisztráció Blogot indítok
Adatok
max gondolkodó val birca

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyarországon maradottak közül akad, aki önigazolásra vágyik (azaz hogy ostobaságot követ el, aki elmegy), aztán akad, aki némi biztatást vár a saját határátkeléséhez, és még sorolhatnánk, mi mindent kérdeznek (rosszabb esetben: vágnak a határátkelők fejéhez) azok, akik…..
max gondolkodó val birca 2014.10.26 09:55:24
@Mirjam2:

Havannában 1984-1986-ban jó kapcsolataim voltak az ottani konzervatív askenázi zsinagógával. Ott volt egy-két emberke, akik látványosan döngették a mellüket, hogy ők bizony nem tartanak be mindenféle, ókori, sivatagi, buta, elavult étkezési szabályokat, ők kubaiak, nem zsidók, meg hülyeség a szombat tartása, s egyébként is, ők nem is hisznek Istenben, csak úgy családi hagyományból térnek be egy-egy egyházközségi gyűlésre, mert annak idején a szüleik vitték őket ilyenekre, így "kényszerből" megszokták mindezt. A vicces az volt, hogy ők voltak a zsinagóga leggyakrabban megjelenő látogatói,nem hagytak ki semmilyen alkalmat.

Szóval ez jutott eszembe a magyar bloggerekről, akik magukat angolnak, norvégnek, amerikainak, szenegálinak vallják, de mindezt mindig magyarul teszik, magyar blogokban, ráadásul napi rendszerességgel... :-)
max gondolkodó val birca 2014.10.26 09:55:24
@DieNanny [SZ,CH]:

Az általános helyzetről beszéltem. Nem állítottam, hogy ez 100 %-ban igaz.
max gondolkodó val birca 2014.10.26 10:10:55
@Mirjam2:

Magyarországon sem tekinti senki magyarnak a 40 éve ott élő idegent, akkor sem ha az tökéletesen ismeri a magyar dolgokat. Azaz nem lesz a közösség része, csak elfogadott kívülállóvá válik.
Most ezt a kitiltás cuccot tolják odaátról megfegyelmezésileg, de ha úgy hozza kedvük, a bombázás sem kizárt. Próbálok felkészülni minden lehetőségre. Deutsch Tamás 2014. október 19...
max gondolkodó val birca 2014.10.26 09:32:23
@Montefiore:

Nem, ez nem ilyen egyszerű.

Még a háttérhatalom sem egyértelműen gonosz.
A kormányzat megkezdte a lázítást Amerika ellen, ahogy korábban már megkezdte a lázítást az EU ellen, amivel összeáll a Nyugat elleni szabadságharc frontja. Kövér László házelnök az Echo TV portréműsorában többek között arról beszélt, hogy Rui Tavares portugál zöldpárti…..
max gondolkodó val birca 2014.10.26 08:53:04
@semmiextra:

Tudom, de ennek semmi jelentősége.
Miután az általa támogatott függetlenségi forgatókönyv a népszavazáson kisebbségben maradt, a skót miniszterelnök, ahogy a briteknél szokás, lemondott. De vajon ki tudja, milyen hatása lesz az eredménynek Skócián belül, az Egyesült Királyság egészében és Európában? Kép…..
max gondolkodó val birca 2014.09.23 14:02:57
@gigabursch:

Koszovó.
Nem tudom, hogy drága hölgytársaim hogy állnak a következő témához... Esetleg ők is igénybe vettek-e már hasonló szolgáltatást vagy az interjú elolvasása után eljátszanak-e majd a gondolattal, hogy ki kéne próbálni?!  Nekem mindenesetre leesett az állam, amikor Tomy…..
Végre csitulnak az állami biológia tankönyv körüli indulatok, így már beszélhetünk higgadtan a dologról. El kell ismernünk, hogy minket is mélységesen felháborított az ügy. Sőt nem csupán felháborított, hanem mélyen belegázolt férfiúi önérzetünkbe is. Egészen…..
max gondolkodó val birca 2014.09.23 12:55:24
A kattintásvadász cím következménye a gyors pontosítás kényszere: valójában arról lesz szó, hogy miért jó olyan helyen élni, ahol a melegek merik vállalni másságukat.  Fél éve Berlinben élek, és itt rendszeresen látni olyan párokat, akik nyugodt, félelem nélküli gyengéd…..
max gondolkodó val birca 2014.09.23 11:37:10
@GreatMoe:

Fordulj gondoddal a blog szerkesztőjéhez.
max gondolkodó val birca 2014.09.23 12:04:11
@GreatMoe:

Leírtam minden lényegeset. Ha konkrét kérdésed van, szólj.
max gondolkodó val birca 2014.09.23 12:48:15
@GreatMoe:

Természetellenes perverzió és bűn. Rombolja a testet és a lelket. Ezért súlyos betegség.
Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester a tűcsere program ügyében kifejtett álláspontja súlyos tudatlanságról árulkodik, demagógia és közveszély okozás! "…embereket biztatunk arra, hogy drogot használjanak, meg belövő szobát alakítsunk ki – hát jó hogy nem kanapét,…..
max gondolkodó val birca 2014.09.23 10:57:58
@Pan Modry:

Ha kevesebb a veszély, többen próbálják ki.
Nemrégiben jelent meg a blogon egy történet egy magyar lányról, aki sikerrel valósította meg az álmát és lett saját erejéből cukrász, elsősorban cupcake-eket árulva. A jelek szerint Angliában van igény a magyaros ihletésű tortákra, hiszen mai szerzőnk, Dee az előző posztot…..
max gondolkodó val birca 2014.09.23 10:50:47
@rezsöatya:

www.imdb.com/title/tt0068068/

Kb. olyan volt, mintha valaki parodizálni próbálná Jane Austen stílusát. Pedig ő egy marha jó író volt, szóval nem ő volt a hibás, hogy a filmsorozat paródiaként hatott.

A filmben olyan párbeszédek voltak, hogy az ember csodálkozott hogyan bírták a színészek röhögés nélkül ezeket végigmondani.

Kb. ilyenek voltak:
- Ha nem veszi tolakodásnak, bátorkodom megjegyezni, esni fog.
- Attól félek, Önnek igaza van.