Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gusztos

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lentiekben Molnár Rita (Couchsurfing blog) vendégposztját olvashatjátok arról, hogyan kezdett el futni és milyen problémákkal került szembe. - - - Május óta futok. 3 km-rel kezdtem, 5 perc kocogás, 5 perc gyaloglás felváltva. Nyár végére eljutottam oda, hogy 12-16 kilometereket…..
gusztos 2014.12.01 22:34:57
@nikita: 14 évesen azért kellett abbahagynom a kézilabdát, mert egy reumatológus eltiltott minden olyan sporttól, "ahol lendül a kar és fordul a derék". Hirtelen nőttem, a két legalsó csigolyám nincs rendesen kifejlődve, nem stabilak. Úgy 5 éve futok komolyabban, nem vagyok gyors, hosszúkat viszont szeretek futni. Kétszer kellett a derekam miatt leállnom. Az elsőt nem vettem komolyan, nem volt annyira vészes, pár hét után elmúlt, folytattam mindent, ahogy addig. A második 2012 decemberében jött, a semmiből, pontosabban valami konditermi hősködés után pár nappal. Nem tudtam kiszállni az ágyból, nem tudtam felvenni egyedül a cipőm. Egy hónapig kezeltek egy nyújtó géppel, hogy a gyógytornát elkezdhessem. Fél évig nem futottam, 2013 májusában kezdtem újra a kocogást. Megtanultam a gyógytorna gyakorlatokat, van otthon nagylabda, TRX, tolom a core gyakorlatokat, megtanultam, hogyan üljek, stb., az életformám része lett, hogy ezen napi szinten dolgozni kell és figyelnem kell rá. 2013 őszén három, idén hat maratont futottam, plusz 14-ben Terep Százast, az UB-n pedig 150-ig jutottam. Ez nem dicsekvés akar lenni, nincsenek eredményeim, ahogy írtam, lassú vagyok. Csak azért írtam le, hogy lásd, ha dolgozol rajta, rendbe lehet tenni és lehet vele futni, hosszúkat is, sokat is. Mindenképp keress jó gyógytornászt, szánj rá időt és ne hagyd abba akkor sem, ha újra tudsz rendesen futni. Ha van ilyen problémád és futni akarsz, akkor arra minden nap gondolnod kell, akkor is, amikor tünetmentes vagy. Csípő: Ha májusban kezdtél futni és a nyárra heti négyszer 12-16 km-ig jutottál, ne csodálkozz, ha a csipőd bejelzett. Ez jó eséllyel egyszerűen a túl gyorsan növelt terheléstől van. Ha figyelsz a fokozatosságra és nyújtasz rendesen, ezzel nem lesz baj a jövőben.
Vendégposzt! A lentieket a Futóblog barátja, Jókuti "Világevő" András írta a maratoni élményeiről, illetve egy jótékonysági játékról. Minden kiderül, csak olvassátok. J. - - - Megírtam két éve az első maratonom sztoriját ide a Futóblogra, ami nagy örömömre kedves…..
gusztos 2014.09.23 00:10:39
@eLzsÉ: a New York maratonra sokszoros a túljelentkezés, a szervezők a lottó mellett a charity futással biztosítanak bejutási lehetőséget azoknak, akik a szigorú szintidőt nem tudják hozni. Nem vethető az amcsik szemére, hogy a saját versenyükön amerikai alapítványokat preferálnak - a futók ottani szervezetk közül választhatnak. Vagyis András azért egy amerikai alapítványnak gyűjt, mert a NY maratonra akart bejutni. De itthon is egyre több non-profit szervezetet lehet hasonló módon támogatni, sokan, egyre többen csinálják is ezt az adománygyűjtő futást.