Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kornel Pipics

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A B12-vitamin köztudottan segíti az idegrendszert, a véralvadási folyamatok, a sejtek anyagcseréjének megfelelő működését. A legtöbbünk biztosan hallotta vagy olvasta már, hogy az élesztő, a csíráztatott magvak, vagy a spirulina alga segíti a B12-vitamin pótlását a szervezetünk számára. Rossz hírünk…..
Copy-Paste avagy: egy FB poszt margójára  Folytatás: ÁJFÓN, ATOM etc. kicsit ezen a kijelentéseden is gondolkodtam még. Ne haragudj, hogy ezt írom, de kicsit gyermeteg dolognak tartom azt a mondatod, hogy soha nem is lesz ájfónod, mert Te mindig utána nézel és tájékozódsz,…..
Kornel Pipics 2014.09.19 15:35:19
Kedves Bátyó! Örülök a válaszblogodnak és köszönöm is egyben hogy reagáltál és nagyobb mélységben mutattad be nézeteidet. Sokmindennel egyetértek, amit írtál, bár hozzá kell tennem, hogy nem értek a politikához (sem a focihoz), az egyetlen dolog ami ezt az egész diskurzust beidította, az az igazságtalanságra és jogtalanságra való érzékenységem. Nagyon nem jön be a dopeman mocskos szájú primkó rapzenéje, én azt hittem csak a képet osztom meg, erre utólag láttam ott a hülye klippje, az tetszett csak hogy OV ellen beszél.
Egyetértek abban, hogy soha sem látjuk pontosan mit veszünk és lehet hogy az alapanyaga kínai, de az adott dolgot Japánban csinálják, de legalább nem oda megy a teljes munkafolyamat és haszon. Dél-Kórea lehet nemrég diktatórikus volt, de lassan és biztosan változik. Igaz, hogy még mindig kutyákat esznek, de ez is változóban van (na nem mintha a föld többi része jobb lenne az egyéb állatok rabságban tartásával, kihasználásával, kínzásával, mert számomra nincs különbség kutya, macska vagy csirke között. Mind érző lények fejlett idegrendszerrel, mely komoly érzelmekre és fájdalomérzetre képes. Írom ezt annak ellenére, hogy és is sok állatot megöltem és elfogyasztottam, de az már a múlt, megtanultam, hogy nem helyes és nem egészséges.) Politikai és kulturális téren általában nem lehet nagyon gyors változást elérni, kivéve ha forradalmat csinál az ember. Az emberek több évezredes kultúrális és genetikai beidegződésit nem lehet egyik percről a másikra megváltoztatni, de ha senki mondja meg és indokoljameg és bizonyítja be nekik, hogy mi a helyes, akkor maguktól nem fognak változtatni. Szóval rajta vannak az úton, formálja őket a fejlettebb közvélemény, a világra nyitott értelmes emberek, tudósok, politikusok, polgárok megmondják, leírják véleményüket, aláírásokat gyűjtenek, lassan, apró mozzanatokkal próbálják a helyes irányba terelni az emberek gondolkodásmódját. Kína és egyéb diktatúrák esetében ez azért nem megy vagy nehezebb, mert ott kivégzik, bebörtönzik, munkatáborba teszik azt aki a rendszernek nem tetszőt mond, tesz. Szóval én ezért is nem piszkálom a demokratikussá váló országokat, és inkább oda menjen a haszon egy része, mint az egész egy teljes diktatúrába.
Semmiképpen nem akartam párhuzamot vonni Orbán és Kim Jong-un között, ha Orbán alma, akkor Kim legjobb esetben is csak rothadt nadragulya lehetne, csupán szemléltetni akartam, hogy egy korábbi helyes(nek vélt) viselkedés, nem igazolja, hogy az még a jelen helyzetben is helyes. Korábban én is azt hittem, hogy a tej élet, erő, egészség, a hús meg erőt ad, de mára kiderült, hogy a tej kálciumot von ki a szervezetből, és rákkeltő, a hús pedig elsavasítja a szervezetet és több, mint készeres fehérjetartalmú, mindenki által elérhető zöldségek vannak a legnagyobbfehérjetartalmú marhasztékkel öszzehasonlítva (The china study c. könyv a forrás, ami több, mint 40 év kutatását és kísérleteit mutatja be).
Kennedyvel kapcsolatban utólag sajnálom, hogy nem tettem oda a "valószínű" határozószót, mert csak közvetett bizonyítokok vannak ellene MM-val megöletésével kapcsolatban, de ő volt szinte az egyetlen, akinek érdekében állhatott.
Azt viszont kötve hiszem, hogy egész európát orosz gázzal fűtenék (lehet hogy nagy részét, de biztos nem mindet, márcsak azért is, mert több évtizede elindult a "modern" és környezetkímélő energiatermelés, az osztrákok és németek óriási lelkesedéssel építik ki a nap, szél, hő, víz energia kinyerő rendszereket. Ausztriában minden magára kicsit is adó polgárnak napkollektoros fűtése van.
Az energiakinyerés kapcsán nekem a legfontosabb szempont: mennyire környezetkímélő? Képzeljünk el egy napelem balesetet, a környezet kb. 0%-ban sérül, ugyanakkor egy atomerőmű balesetnél ez akár az egész föld ökorendszerére kihathat, nem beszélve a kitermelésnél és az elhasznált fűtőelemek eltüntetésénel keletkező környezeti károkról. Szóval szerintem inkább a jövőbe kellene tekinteni és a fejlődést nem akadályozni azáltal, hogy több évtizedes technológiákat veszünk drágán. Az új technológia is drága, de fejlődő, fejleszthető és környezetkímélő.
Valóban imádom a mocikat és kvadokat, az autót sem vetem meg, de a robbanómotoros technikájuk csak egy lépcsőfok, szintén lassú, de biztos átalakuláson megy át, egyre több a hibrid meghajtás, aztán jön az elektromos, aztán kitudja. Ennek kapcsán jegyezném meg, hogy a föld összes logisztikai kipufogógáza (beleértve a repülőgépeket, vonatokat, teherautókat, buszokat, hajókat, mindent) is csak töredéke ahhoz a metángáz szennyezéshez képest, amit a farmokon tenyésztett állatok kifinganak, vagyis először ezeket az állatokat kellene kivonni a "forgalomból", hogy nagyban csökkentsük a szennyezést.
Kornel Pipics 2014.09.19 15:36:13
Az Orbán idézethalmazzal kapcsolatban igazad van, nem hosszú hónapok monitorozó munkájával szedtem össze, csak beütöttem a gúgliba, nem is szilárd tény mindegyik, de amelyik igen, azon nincs mit magyarázni. Szerintem az teljességgel elfogadhatatlan, hogy egy miniszterelnök ötször, vagy akárcsak egyszer is hazudjon, függetlenül attól, hogy rajta kívülálló körülmények befolyásolják a dolgok kimenetelét. Legyen annyira felelős, hogy nem mond olyat, amivel saját hitelességét rontja és hogy tényleg mindent megtesz azért, hogy az ország fejlődjön és az emberek elégedettek legyenek. Mivel nem ismerem a mai magyar politikai elitet és programjaikat/tevékenységeiket, nem tudnék jobb személyt megnevezni az ország vezetésére (kivéve magamat, azt is csak azért mert teljes mértékben megbízom magamban és tudom, hogy gazdaságilag és társadalmilag jobbat tudnék kihozni az ország vezetéséből, mint a jelenlegi kormányfő :) mondom ezt kívülállóként a helyzet teljes ismerete nélkül, úgyhogy akár viccnek is veheted, de sajnos az embereknek nem elég a kisebbik rossz, új nézőpontok és vérfrissítés kellene, hogy túllépjen az ország végre a kommunista éra árnyékán).
Az a baj szerintem, hogy a nép senkiben sem bízik, össze van zavarodva a politikai csatározások közepette és még ha lenne is valaki aki alkalmasabb, a legnehezebb dolga az lenne, hogy ezt elhitesse az emberekkel, s majd csak eztán jöhetne, hogy ezt be is bizonyítsa. Kezdeti pénz és támogatottság hiánya állna az adófizetők pénzét használó, meglévő pártok kampányaival és támogatóival szemben, nem azt mondom, hogy lehetetlen, de nem könnyű.
Én megértem, hogy nem állsz egyik oldalon sem, szívesen belebújnék az ottani mokasszinba is, de anno éppen OV uralkodása idején hagytam el az országot egy jobb jövő reményében, de azóta Magyarország meglátásom szerint nem sokat fejlődött, míg "nyugaton" a minimálbérből is boldogan megél az ember és nem kell protekció egy állás megszerzéséhez, tudással, kitartással szép karriert építhet a magyar ember, mert mi magyarok szinte minden kvalitásban jobbak vagyunk, mint bármely "nyugati" kultúra szülötte. Miért nem hagynak minket otthon érvényesülni? Miért kell lenyúlni a közös pénzeket magánvagyonok gyarapítására? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseim lennének, de nem hiszem, hogy az érdekeltek érdemben foglalkoznának velük...

PK