Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sabrage

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Norbitoxikózis 2015.09.13 11:31:14
A hazai wellness/fitness piac megkerülhetetlen eleme a Schobert Norbert által életre hívott Update rendszer. Így aztán végső soron az is előre látható volt, hogy előbb-utóbb ebbe a témába is bele kell harapni. Aktualitását adja a dolognak, hogy megjelent a „A Nagy Kalóriahazugság” című könyv,…..
sabrage 2015.10.18 11:17:48
@Meleg Sándor:
Ha valaki allergiás valamire akkor ő nem is eszik abból a dologból, mivel rosszul lesz tőle. Persze ehhez tudni kéne arról, hogy mibe mit raknak. Ehelyett csak emberkísérletekkel lehet megállapítani, hogy van-e benne valami amire allergiás.

Nem is kell optimálisnak lennie, sőt igazából így sem lehet az. Több millió ember étrendjét nem lehet egy-egy termék összetételének változtatásával beállítani, mivel a fogyasztott mennyiség eltér. Ráadásul csak olyan primitív üzenetekbe csomagolva lehet kommunikálni, hogy egészséges/nem egészséges.
JogÁsz A Korán 2015.08.13 18:48:45
Dr. Abdul-Fattah Munif volt a PR-Herald Médiaestéjének vendége. Munif édesanyja magyar, édesapja jemeni, ő Magyarországon született. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett. A Koránkutató…..
JogÁsz Kutyavilág 2015.08.10 20:07:01
A XIII. Kerületi Közterület-felügyelet - mintegy két évi kutyás-nem kutyás békés egymás mellett élés után új erőre kapva -  ismét „razziázni” kezdett a…..
Elöljáróban azzal szeretném kezdeni, hogy az IPM magazint nem ismerem túl régóta, talán ha egy éve akadt – teljesen véletlenül – a kezembe egy számuk. És azonnal ledöbbentem. Ebben persze biztos az is közrejátszott, hogy milyen sztár-, meg egészség-, meg opardon…..
sabrage 2015.08.07 19:24:56
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu):

Ezzel az a probléma (mármint a levelekkel), hogy a két oldalt egyenlő félként mutatja be, akik tudományos vitában vesznek részt. Van erről egy írás, nem tudom ismered-e.

www.insidehighered.com/news/2008/10/22/nku
A fekete ruhába öltözött ápolók a szólásszabadságukat gyakorolják, így az ilyen öltözet megtiltása elfogadhatatlan. Szombaton benyújtotta a felmondását Sándor Mária, az egyik budapesti kórház ápolója. Sándor szombaton feketében ment dolgozni, így tiltakozott az egészségügyben dolgozók, és különösen…..
sabrage 2015.04.22 19:23:29
@dunántúli gyerek:
"Igy hogy megenngedték h ő mondjon fel, kaphat végkielégítést szóval nem szólhat egy szót se."

Komolyan aki ilyet ír az hol dolgozik? Csak mert engem érdekelne egy ilyen munkahely, ahol én lépek ki és végkielégítést kapok. :D

@Muad\\\'Dib:
Eredetileg a feketében esküdtek és fehérben gyászoltak. Aztán a nyugat majmolása miatt (több száz éve) áttértek a nyugat-kompatibilis verzióra.
Kalifornia, Berlin, Kanada, Mexikó. Az utóbbi hónapokban egyre több helyről jelentenek kanyarójárványt. Ez egy olyan betegség, amely ellen már igencsak hatékonyan felvette az emberiség a küzdelmet: a legyengitett kórokózót tartalmazó oltóanyag segitségével (itt olvasható egy…..
sabrage 2015.04.21 08:55:42
@Tgr:
Meg kéne különböztetni, hogy kinek mit mondanak. A klímaváltozást épeszű ember nem tagadja, a klíma-szkeptikusok (amennyire utánanéztem) az emberi hatást kezelik másként. Szerintük ez egy természetes folyamat része. Én még nem láttam olyan magyarázatot a klímaváltozásra, amely minden természeti hatást (pl. vulkanikus tevékenység) figyelmen kívülhagyott volna. A fő különbség az emberi hatás mértékében van. Erre nem lehet így reagálni, hogy mennyit emelkedett a hőmérséklet és milyen változásokat figyeltünk meg, mert ez nem támasztja alá az emberi hatást. Azért olyan fontos a kérdés, mert pl. a szén-dioxid kibocsátás csökkentésétől is csak ennyit várhatunk.
A világ számos pontján idén is megrendezésre került a Worldwide Fur Free Friday elnevezésű esemény, azaz a Szőrme Mentes Péntek, ahol az állatjogi aktivisták a szőrme ipar ellen és annak áldozatai mellett demonstráltak. Úgy jött ki a lépés, hogy az esemény pont egybe esett a…..
sabrage 2014.12.01 23:51:55
@John K Valentine:

"Akkor végül is ha választhatnál, hogy két krumplit hámozz meg, vagy egy családtagodat nyúzd meg élve, akkor gondolom a családtagot választanád."

Nem, de nem ezért. Az élet mértéke az, hogy mit tudsz elérni az életedben. Ilyen szempontból a krumpli nem sokat, szemben egy emberrel.

"Sőt, gondolom a két répa kontra család kutyája esetén is a kutyát nyúznád meg élve, hiszen nincs más különbség, és innentől logikusan az a kisebb rossz, a ha mennyiségben kevesebbet ölsz."

Nem, mert pont az a lényeg, hogy nem egyenlő szerintem. A sok vega szerint egyenlő, de válogatnak, tehát az nem következetes álláspont. Egy ember megölése sokkal nagyobb lehetőségeket semmisít meg mint egy kutyáé, ami megint több a répáénál.
Tartalomjegyzék gyanánt Biztonság Veszélyes összetevők Abortált emberi magzatok szövetei Egyes védőoltás-ellenes oldalak azt állítják, hogy némely vakcinában (pl. az MMR-ben) abortált emberi magzatok szövetei találhatóak. (Ami minimum etikai problémákat jelent szerintük, hogy most a többi…..
Tartalomjegyzék gyanánt Megfontolások a kötelezőség kapcsán Ez a rész olyan szempontból kivételes lesz, hogy – ezt már most szeretném nyomatékosan hangsúlyozni – nem szakmai, „tudományos“ kérdéssel foglalkozik, ennek ellenére mégis nagyobb terjedelmet szánok rá. Ennek nem csak az az oka, hogy…..
sabrage 2014.10.04 12:55:51
"Közismert, hogy ha embereket rá akarunk venni valamire, akkor a belső motiváció a jóval hatásosabb, különösen hosszú távon. A külső motiváció ráadásul nem egyszerűen azért alacsonyabbrendű, mert kevésbé hatásos, hanem azért is (vagy elsősorban azért), mert kimondottan dolgozik a – hatásosabb – belső motiváció ellen: még akkor is kiölheti az egyénből a belső motivációt, ha eredetileg meg lett volna benne."

A belső/külső motiváció kapcsán azért ez nem ilyen egyértelmű a helyzet. Ezeket a pszichológusok egyéni helyzetekben vizsgálják általában, de nem társadalmi/közösségi helyzetben, ahol hosszútávú (akár egész életen át tartó!) az együttműködés. A valóságban nincs olyan helyzet, hogy egyedül vagyok külső kényszer alatt VS egyedül vagyok külső kényszer nélkül. A külső kényszer feltételez másokat, akikhez alkalmazkodnom kell vagy akarok. A jó hosszútávú példa erre a társadalom vagy kisebb közösség, és a rossz példa a maffia vagy kartell. Nincs vegytiszta belső vagy külső motiváció ebben az esetben, ez mindig valamilyen keverék. A külső motivációból átalakulhat belsővé, ha megérti az illető a miértjét, és pont ezt hagyjuk ki, ha csak abban bízunk, hogy kötelező. Ezért fontosabb elmagyarázni a kötelezőt, mint a választhatót! Ezen nem szabdna spórolni, ha van pénz az oltásra erre is kell hogy legyen idő/pénz. Biztos vannak reménytelen esetek, de próbálkozni kell. A belső motiváció meg külsővé alakulhat, mert elvárás lehet, hogy ne betegedjen meg senki olyanban amire van oltás. És ezt is kihagyjuk, ha csak a felülről jövő kötelezőségben hiszünk, és ez tényleg az "állambácsi megmondja majd" esete. Ma meg ehelyett néhány oltásellenes kéri számon a gondos szülőn, hogy felelőtlen, ahelyett hogy magába nézne.

A közösség alapgondolata az, hogy a résztvevő egyén számára nagyobb biztonságot nyújt. Természetesen nem tehetek meg bármit (pl. nem rabolhatok/gyilkolhatok), de cserébe védelmet kapok ezektől. Ha az egyének számára jobb egyedül a közösség felbomlik (feltéve a szabad választást). Ebből a szempontból a védőoltás ellenesek, nem azt mondják, hogy remeteként leélik az életüket a világtól elzártan. Hanem azt, hogy itt a közösségen belül mások elébe helyezik magukat, persze hogy náluk belső motiváció van. Csakhogy aki beadatja a kötelező oltást megbízik az államban/közösségben, de ezt a korábbi tapasztalatai és jövőbeli reményei szerint is teszi. Ez nem teljesen külső motiváció, hosszútávú a dolog - nem 5 perccel a beutazás után van és nem 1 oltásról van szó.

Ha pl. tanúskodik valaki bíróságon akkor úgy indul, hogy megfenyegetik, hogy a hamis tanúzást a törvény szabadságvesztéssel büntetni rendeli. Ordít a külső motiváció, de nem csak ezért mond igazat aki tanúskodik! Általánosan elfogadott, hogy a bíróság előtt igazat kell mondani. Éppen ezért sokan maguktól is így gondolják. Függetlenül attól, hogy fenyegetettség alatt dönt, nem csupán ezt akarja elkerülni. Amúgy, ha mindenre úgy válaszolna, hogy "Nem tudom", akkor is elkerülné a fenyegetés következményét. Csak éppen ha mindenki ezt csinálná nem működne az igazságszolgáltatás. Ezt azért felismerik az emberek, hogy azaz ő érdekük is.
Tartalomjegyzék gyanánt Biztonság Konkrét gyanúsítások Gyermekkori rákos megbetegedések A harmadik megvizsgált betegség, melyet védőoltás-ellenesek néha, az előbbieknél szerencsére jóval ritkábban, összefüggésbe hoznak a védőoltásokkal, a különféle rosszindulatú tumorok lesznek. Erről a…..
Tartalomjegyzék gyanánt Biztonság Konkrét gyanúsítások Autizmus Az egyik leggyakoribb védőoltásokat érintő gyanúsítás, hogy közrejátszanak az autizmus kialakulásában. Az autizmus egy szociális és kommunikációs készségek zavarában megnyilvánuló összetett fejlődésneurológiai rendellenesség, mely…..