Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alexa_szendrey

18 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016-ban, március 8-án, 1 évvel ezelőtt vált láthatóvá az a valami, ami a Blogközösség Jehova Tanúiért nevet kapta. Erről szeretnék ma megemlékezni és pár sorban leírni azt, hogy miért látom nagyon jó ötletnek és követendő példának...
alexa_szendrey 2017.03.13 21:52:25
@l.gabi: Olyan levelet kaptam postán, ami már vicc. Küldtem emailben!
Nem is sejtenéd ki az alapító atyátok! :)

A hírfelületek ócskasága és hasznavehetetlensége egész komoly lehetőséget ad a blogoknak. Ami mindent eddig a tévé adott, átmegy ezekre a felületekre.
Filmek a tévé és a mozi helyett a youtubeon.
Hírek a híradó helyett a közösségi oldalakon és a blogokon.
JT BLOG Csendes elnökcsere 2017.03.05 20:36:46
Lassan egy éve vártam arra, hogy valahol előkerüljön és kiderüljenek a részletek, de nem történik meg. Ezért csak így egyszerűen írom le: új (magyar származású) elnöke van az Őrtorony Társulatnak...
JT BLOG A hiteles példaképekről 2017.02.09 23:02:52
Nagyon felháborodtam azon, amit Anneliese Zeline ügyében közreadott a szervezet a saját tévéjében. Nem akarok kegyetlen lenni és megírni kissé más szemmel is a történetét, mert elég fiatal ahhoz, hogy mikroszkóp alá kerüljön az élete minden kis részlete. Amúgy sincs ehhez semmiféle jogosítványom, de…..
Egy régi adósságom szeretném törleszteni, mely most vált megírható történetté. A blog olvasói közül valószínűleg sokan tudják, hogy Ausztráliában parlamenti bizottság vizsgálta a Jehova Tanúi szervezetén belül történt szexuális támadások ügyét és azokban a szervezet magatartását. A bizottság előtt a…..
alexa_szendrey 2017.01.18 15:31:11
@l.gabi: Ezt ketté kell választani. Aki ténylegesen a műsorkészítéssel vagy az írással foglalkozik, nem mindig azért van ott, mert újságíró akart lenni egész életében. Nem volt munkája, jött a lehetőség és élt vele. Ettől még nem tud információt gyűjteni, nem tud tájékozódni, legfeljebb tud írni. A kutatás sokszor csak google-keresést tartalmaz, de a számítógép elől senki nem áll fel. Ilyen hozzáállással elképzelheted mennyire alaposak a prezik.
JT BLOG Ilyen volt 2016 a blogon 2016.12.31 02:53:00
Ebben az évben is szeretnék lezárásként kis visszatekintés írni az órákon belül elmúló évre. Az eddigiekhez képest más formában szeretném megtenni. Azért, hogy ne okozzak senkinek sem csalódást, előre jelzem miről lesz szó és ennek függvényében lehet dönteni az olvasásról vagy a nem…..
alexa_szendrey 2016.12.31 20:11:24
Először szeretnék neked itt is boldog 2017-et kívánni!
Már csak azért is, mert a többi sorommal pont ellene teszek :)
Á, nem, de tényleg érdekelne pár dolog részletesebben.

Félbemaradt egy beszélgetésünk a lány-fiú barátságról. Szerinted lehet? Ez éppen az exes szerveződések miatt kérdés, mivel sok olyat ismerek, akikkel nem lehet megcsinálni koedukáltan e miatt.

A Kovács Zsotzával készített interjúban és máshol is előjött a kimentés dolog. Tényleg van olyan, akinek jó hely a JT-szervezet? Ha van olyan akit nem kell onnan kimenteni, akkor a Jt-szervezet nem egy kockázatos felekezet, hanem igazolva van a létjogosultsága. Nem?

Sok Tanú van, aki nagyon nehezen létesít kapcsolatot és folyamatosan magányos. Nem lenne megoldás egy olyasféle szerveződés, ami a magányosság-érzet ellen harcolva segítené a JT-szervezetből való kiszakadást vagy legalábbis a felvilágosítást?

Ugyanilyen céllal egy társkereső oldal se lenne rossz. Te is könnyebben találnád meg a nagy Ő-t...

Miért nincs már a face-n a jtinfo fan club? Évekkel ezelőtt volt, a napokban kerestem és semmi.

Nagyon sok más is érdekelne, de megelőztek és már felettem rákérdeztek.

A kitiltásokkal maximálisan egyetértek. Ha valaki nem képes tiszteletet adni a másiknak, az önmaga sem bánja, ha kitiltják valahonnan. Szerintem nekik se fáj, nekünk se, te se aggódj miatta.

Boldogabb 2017-et, tényleg megérdemled!
alexa_szendrey 2017.01.01 13:16:10
@l.gabi: A zenére vonatkozó kérdés miért privát? Érdekelt volna a válaszod. Ha titok, akkor maradjon titok, csak tényleg kíváncsi lettem volna rá.
alexa_szendrey 2017.01.03 22:30:31
@l.gabi: Fiomily-ék alig 1,5 órája visszatértek. Tényleg jók.
Amerikába jöttem Új videók 2016.09.15 07:08:28
Többen kérdeztétek, hogy mikor lesznek új videók és mivel hosszú lenne mindenkinek ugyanazt leírni, erre a kérdésre itt adok választ. Nagyon tömören az a válaszom, amit szerintem meg is éreztetek, vagyis klasszikus videókra már nem látok esélyt. Egy-két olyan lesz még, ami az utóbbi időszakban…..
alexa_szendrey 2016.09.21 15:22:41
@Halász Kinga: > Azzal vitatkoznék, hogy nélküle csinálod. Jól láthatóan reagáltok egymás videóira, olyan mintha egy alkotóműhely lennétek most is>

Ez ma jutott eszembe, amikor megláttam a hajszíncserét. Nem csak Gabinak van új haja :)

@l.gabi: ez csak egy játék a részetekről vagy komoly?
alexa_szendrey 2016.09.23 16:22:34
@l.gabi: Még egy kérdésem lenne, mert itt látom, hogy választ kapok, Most láttam, hogy szeptember 11-én New Yorkban volt találkozó. Én ott voltam a városban, de nem tudtam erről a programról. Hogyan lehet ilyesmiről értesülni?: Szívesen elmentem volna.
Sokakat sikerült megijesztenem az előző posztommal. Tényleg elkeseredett vagyok, valóban nem most vagyok a legjobb formámban, de azt nem sejtettem előre, hogy mit indítok el egy ártatlan panaszkodással. A postaládám elérte a megtelt szintet, úgyhogy most csak írok, de nem lesz lehetőségem reagálni…..
Sajnos egy megoldott problémára kettő másik jut. E miatt teljesen új megoldást próbálunk ki. Mindenkitől szeretnénk türelmet kérni...
A honlapunk egy súlyos probléma miatt nem elérhető. Mit tegyünk? Szavazás! Szerencsére két felületünk van és ez működőképes maradt. A holnapunk tárhelyére wordpress tartalomkezelőt tettünk fel, aminek nem tudjuk a jelszavát. A jelszóra emlékeztet vagy annak cseréjét…..
alexa_szendrey 2015.07.06 16:01:30
A tegnap megnyílt szavazáson 87 százalékotok szavazott a tartalomkezelő újratelepítése és az anyagok átmásolása mellett. Az újratelepítés és a segítséggel történő átmásolás folyamatban van. Alig 24 óra sem kell és működni fog a szokott helyen az új honlapunk...
A honlapunk jelenlegi tartalmát átmásoltam. Innen kezdve nyitott a lehetőség az ötletelésre. Szabály: ötletelj olyat, amit kész vagy megvalósítani!..
Mi, a Bibliakutatók Társasága, 2014. szeptember 10.-én, az alábbi 12 állásfoglalást tesszük közzé önmagunkról. 1. Elutasítjuk az emberi szervezetek kultikus tiszteletét. Az emberekből álló szervezet akkor is emberi marad, ha magasztos dolgokkal foglalkozik. 2. Ahogyan a…..
Az alábbi 4 pontos elméleti alapvetést tartjuk fontosnak a megalakulásunkkal kapcsolatban közölni. A közlés célja a gyülekezetünk meghatározása a bibliakutató mozgalom ma létező felekezetei között. 1. Elutasítjuk a rutherfordiánus elveket és gyakorlatokat, melyeket J. F.…..
Russell (1852-1916) a Bibliakutató mozgalom és számos vallási társaság megalapítója volt. A saját mozgalma az 1844-es és az azt követő várakozások kudarcából nőtt ki. Azt vallotta, hogy a laikusok is képesek Isten üzenetét értelmezni, illetve elutasította, hogy a hittételek…..
 Charles Taze Russell a Watch Tower Bible and Tract Society elnöke volt, szerkesztette a Zion’s Watch Tower and Herald of Christ’s Presence folyóiratot, szerzője volt egy széles körben terjesztett tanulmányozó könyvsorozatnak és pásztora volt a Bibliaház Kápolnának. A felsorolt…..
2014. szeptember 10.-én a kora délutáni órákban hivatalosan megalakul a Bibliakutatók Társasága Magyarországon. A Bibliakutatók Társasága hitfelekezet jelenleg első és egyetlen magyarországi gyülekezete. Alapítónknak, Charles Taze Russellnek, rajtunk kívül nem élnek követői…..
Pár szóban szeretnék beszámolni az elmúlt hetekben történtekről. Mivel cetlikről írok, ezért pontokba szedem, így tudom ellenőrizni, hogy megírtam-e mindent. 1. A honlapunk ügyében azt hiszem van értelme a teljes kudarcról beszélni. Első lépésben átkerülnek a blogra,…..
A negyedik állásfoglalásunk: 4. A Biblia isteni kinyilatkozásként való tisztelete magában foglalja azt, hogy ami egyértelműen nincs benne, azt nem tekintjük isteni kijelentésnek. Az embereknek nem kötelességük egy másik ember vagy vezetői csoport véleményét különös…..
Szó szerint így hangzik:3. Egy ember sem áll a másik felett. Ezért egy ember sem kényszeríthet egy másik embert dolgok megtételére vagy megtagadására, akkor sem, ha ugyanannak a felekezetnek a tagjai. Ezért a saját gyülekezetünkön belül, egy emberi véleményt sem tartunk…..
A második állásfoglalásunk így hangzik:2. Ahogyan a természet is védelmezi a fiatal élőlényeket, úgy a fiatal emberi szervezetek védelmének helyességét valljuk. Ezért a felekezetünk védelme érdekében határozunk a gyülekezetünkbe való felvétel korlátozásáról, amíg meg…..
Nagyon szeretnék köszönetet mondani a kedves visszajelzések miatt. Azzal szeretném meghálálni, hogy mindegyik kérdésre azonnal reagálok is. Lehetne egy kissé személyesebb is.Nagyon egyetértek azzal, hogy a blogon eddig írt bejegyzéseim kissé távolságtartóak, ridegek. A…..
A 12 állásfoglalásunk volt az első olyan nagyobb nyilatkozatunk, ami nagyjából megmutatta, hogyan határozza meg a gyülekezetünk önmagát. Mivel a gyülekezetünk nevét rendszeresen összemossák Jehova Tanúival, ezért elsősorban hozzájuk képest kellett megmutatnunk, hogy miben és…..
Az alakuló összejövetelen négy vezérelvet mondtunk ki. Ezeket szeretném tömören elmagyarázni. Az első vezérelv így szól: 1. Elutasítjuk a rutherfordiánus elveket és gyakorlatokat, melyeket J. F. Rutherford megvalósított a bibliakutatók egy része között. Ez a vezérelvünk…..