Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enta selecta

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a rés a fenti képen ugyan remek macskabejáró vagy drogrejtekhely lenne, de ilyenekre az átlagember nem szokta használni a vadiúj mosógépét, hanem azt egyszerű, hétköznapi módon csak szeretné bekötni és a ruháit tisztítani vele. Szegény Ádám ezzel már nem fogja. Története pedig szolgáljon…..
Viktor születésnapjára egy stockholmi hosszú hétvégét kapott tőlem ajándékba, így aztán a blogolvasóim is kapnak egy újabb úti élménybeszámolót - ezúttal két részben. Felületesen rápillantva Svédország térképére úgy tűnik, hogy Stockholm itt van tőlünk egy ugrásra, de valójában ez egy átlag…..
enta selecta 2018.07.19 15:44:48
@catnip cupcake: hidd el, a Bp-Debrecen az évek alatt csak rosszabb lett. Márciusban volt szerencsém 140 perces késést kifogni, mert az egyik vágányt építkezési munkálatok miatt nem lehetett használni, a másikon előbb a biztosító berendezés romlott el, majd egy mozdony a felsővezetéket is leszakította. Na de mindegy is, a nemzet gázszerelője ezen a szakaszon is jól keres.
A Siófokon megrendezett Media Hungary konferencián a korábban bejelentett két új tévé mellett az őszi műsorstruktúráról is mesélt Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója. Az állami reklámbevételekből alaposan fehízlalt büdzséből persze minden eddiginél több saját gyártású műsor kerül majd…..
enta selecta 2018.05.09 09:17:50
@kis_kiraly: majd nézem továbbra is a Premier League meccseket a Sky Sports/NBCSN csatornákon, online, HD-ben. Most az egy dolog, hogy illegális, de a Sky-on legalább olyan kommentátorok és szakértők vannak, akik értenek is a futballhoz. Ősszel már visszatér Carragher is.
Kiszivárgott az Európai Unió Csalásügyi Hivatalának (OLAF) jelentése a Tiborcz-féle LED-világítási projektről. Az derült ki, hogy lophattak, nem is keveset. Ráadásul szervezetten. Azt már mi tesszük hozzá: kizárt, hogy erről az após, Orbán, semmi nem tudott volna... Az Európai Unió csalás elleni…..
Noha a kritizáló civileket akarta megrendszabályozni a kormány ezzel a slendrián törvénytervezettel, valójában a saját propagandája alól húzza ki vele a talajt...
Több posztban is említettem már, hogy költözünk, de a részletekkel mindeddig adós maradtam, holott december elsejétől már az új lakásunkban lakunk, amit remélhetőleg jó pár évig nem kell majd elhagynunk. Ezzel sikeresen vettük azt a kihívást, hogy mindössze néhány hónap alatt första hand-os lakáshoz…..
enta selecta 2018.01.14 14:17:05
@NRebeka: Az utóbbi időben Hollandiában mozogtam elég sokat. Ott a földszinti lakások elég nagy hányadába simán be lehet látni az utcáról, egyrészt az ablak pont szemmagasságban van, másrészt van, ahol elhúzzák a függönyt, vagy egyáltalán nincs is függöny. Bevallom őszintén, az első időben be-bekukucskáltam rajtuk, de aztán megszoktam és már nem találom érdekesnek. Úgyis mindenhol kb. ugyanaz van a nappaliban :)
Tavaly az RTL KLub még egy külön kisfilmet is forgatott Anger Zsolttal és Thuróczy Szabolccsal, na meg Kolosi Péter RTL vezérigazgató-helyettessel arról, hogy lesz Reszkessetek betörők! karácsonykor a csatornán. Idén viszont tényleg szakítanak a hagyománnyal, mely szerint minden évben le kell adni a…..
enta selecta 2017.12.07 23:24:52
@Szabi DMC: hál' Istennek jó sokan seedelik :)
enta selecta 2017.11.21 08:56:24
@Barkalot: nagyon egyszerū a helyzet. Tegyük fel, hogy a bérek 4-5x annyiak Nyugaton, valamint az árak esetében is lenne egy 4-5x-ös szorzó. Még akkor is jobban megérné Nyugatra menni, hiszen ha a jövedelmed ugyanannyi százalékát takarítanád meg mint itt, akkor az összegszerūen 4-5x annyi kint.
enta selecta 2017.11.21 09:14:01
@Barkalot: ezért írtam, hogy még akkor is megérné ha minden arányosan több lenne.
Az utóbbi években nálunk is megjelent és elterjedt a Black Friday, de hát valahogy ezt sem sikerült úgy megvalósítani itthon, ahogy azt kellett volna. Igen, ez a poszt kicsit rant-szerű lesz, mert a feteke péntek nálunk sokszor nem átütő akciókról szól, hanem béna brandingről. ..
enta selecta 2017.11.16 18:52:27
@octy: Megneztem az elobb a J5 2017-est az Amazon.de-n. A dual SIM verzio 199 EUR, az a jelenlegi szar arfolyam mellett is 62000 HUF. A UPS meg ingyen kihozza.
Vajon miért van az, hogy több olyan történetet is megismerhettünk már, melynek főhőse Magyarországon valamiért nem tudott boldogulni vállalkozóként, külföldön mégis sikeresebben boldogul? Nyilván fontos kérdés a piac mérete és a fizetőképes kereslet, de alighanem szerepe van benne a hivatalok…..
enta selecta 2017.09.25 14:17:08
@petipeti: ha azt nézzük, a mai világban 20-30 évre felvenni jelzáloghitelt is elég nagy faszság. A futamidő végére a ma ismert munkák fele el fog tűnni a robotizáció miatt.
enta selecta 2017.09.25 18:03:34
@KUHULIN: Majd az illetékesek kitalálják, hogy nem tudnak elég pénzt kivenni a rendszerbõl, ezért kell pörgetni a NOK-ot. Aztán egyszer csak az állami támogatás LTP-re nuku, csak NOK-ra lesz.
Fellaini egy zseni, de most őszintén. A belga hajmester egyike azon kevés játékosnak a modern futballban, akire több edzőváltás után is számít az aktuális menedzser. De miért van ez? Kell egy ’oszlop’ a csapatba? Ő a fejjáték origója? Azt hiszem, utóbbi tulajdonsága nem magyarázza meg, miért is…..
Zoltán története bizonyos mértékig tipikus: adott egy agyonhajszolt, kifacsart ember, aki emiatt elveszíti a munkáját, és mivel már közelebb van a hatvanhoz, mint az ötvenhez, nem is talál másikat. A már egy ideje Ausztriában élő család régóta hívja, így úgy dönt: belevág. A történet viszont innen…..
Olvasónk a levele mellé eredetileg nem csatolt képeket, így némileg kétkedve fogadtuk a sztoriját. Fenyegeti csalódott vevőit a C-sale Kft. Egy konyharuhát vásároltam a cég salshop.hu oldaláról, melyet 3000 Ft + szállítási költség áron forgalmaznak. Utólag derült ki, hogy ez egy 1500 Ft-os IKEA…..
Pályakezdőnek lenni minden területen nehéz, hiszen az ember még nincs teljesen tisztában a munka-erőpiaci elvárásokkal. A kommunikáció mint iparág szerteágazó területeket fed le, így minimális tapasztalattal különösen nehéz kiigazodni az igényeken, amelyek ráadásul folyamatosan változnak. Milyen…..
A közelmúlt olimpiái a szervező városok számára gazdaságilag nem voltak nyereségesek. Baade és Matheson az elismert tudományos folyóirat, a Journal of Economic Perspective hasábjain 2016-ban igazolta a költségvetések áttekintésével, hogy az olimpia rossz befektetés[1]...
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
enta selecta 2017.01.18 11:06:38
@Samott: Hol? UK-ban?
enta selecta 2017.01.18 11:11:04
@hheni0107:
Egy álnaív kérdés: a munkáltatók nem tudnák beleírni az álláshirdetésbe egy intervallumot, mennyi bért szánnak a pozira?
December végén rengeteg határátkelő indul útnak, hogy az ünnepeket Magyarországon töltse. Ez alapvetően egy nagyon kellemes műfaj, amivel együtt jár némi szembesülés is, ami viszont már nem mindig kellemes műfaj. A mai poszt szerzőjének, Diggernek kijutott ebből is, abból is,…..
enta selecta 2017.01.06 09:21:05
@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: A valóság sajátossága, hogy elõbb-utóbb szembesülni kell vele. Még ha buborékban él az ember akkor is.
Az X-Faktor kapcsán sokszor felmerül, hogy akkor ez egy tehetségkutató-e vagy sztárgyár, vagy esetleg az RTL kasszáját arannyal a plafonig tömő pénzgyár, pedig egyik sem. Ez egy olyan műsor amin elméletileg szórakozhatnánk, csak nem hagyják. A legjobb évada eddig az volt az X-Faktornak, amikor Jimmy…..
Minden harmadik magyar gondolkodik azon, hogy külföldön folytatná az életét, amivel Európában listavezetők vagyunk, csak a görögök között ilyen magas még az elvándorlási kedv, és az olaszok vannak velünk egy ligában. Bár a magyar fiatalok között csökkent a költözési vágy,…..
enta selecta 2016.11.29 09:58:08
Mese lenne a mai poszt? Egyáltalán nem az, hanem a valóság, a külföldre költözés nehézségeivel, az árakkal, fizetésekkel, és persze a beilleszkedésekkel. Szerzőjét, Wien74-et kommentekből ismeritek, most jöjjön a története is. (Köszönöm a képeket is!)..
enta selecta 2016.10.10 12:09:41
Miután Orbánék kormányzás helyett elmalmoztak pár hónapig ezzel a menekültesdivel, kiderült, hogy hiába minden idők legdrágább és legparáztatóbb magyar reklámkampánya, az istenadta nép inkább kiszaladna a telekre még a hidegfront előtt füvet nyírni. Ezért ahogy jönnek sorban a buktát előrevetítő…..