Regisztráció Blogot indítok
Adatok
budapestyoga

153 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
budapest yoga zero hero 2018.10.27 19:33:10
vajon a nejlonszatyor temetô, ami mindenki lakásában ott nyugszik, a tudatunkban is ott van? elvenni valamit, ami nem kell. eltenni valamit, ami nem kell. becsomagolni azt, ami lélegezne. szerintem ha körülnézünk a világban, pont az látjuk, amit magunkban. mitôl másabb egy folpakba csomagolt…..
budapest yoga zöld tára 2018.04.07 15:29:31
úgy mondják, született egy hercegnő az univerzum egy másik pontján millió évekkel ezelőtt, akibe beléköltözött a megvilágosodás szelleme. eonokon át végzett felajánlásokat saját világa buddhájának, melynek eredményeképpen különleges útmutatásokat kapott tőle.   néhány szerzetes…..
budapest yoga világos megértés 2018.02.11 11:11:00
minden döntés előtt van egy pillanat. amikor megáll az idő. nincs hang. nincs illat. nincs fény. nincs semmi. se gondolatok. se érzések. minden megáll. és csak vársz. ezeket a pillanatokat kell megtalálni. azért figyelsz. hogy lásd. hogy elkapd. hogy kiterjeszd. hogy urald. hogy aztán…..
szeretem, ha valami nem megy. ha valami új és nehéz és ismeretlen. ha keresnem kell, hol vagyok kényelmesen a sejtjeimben, és honnan kapcsol be a kísérletezés. szeretem napról napra elővenni, ami nem megy. minden nap belesimítani az idegrendszerem a szokatlanba, lélegezni oda, ahova nem…..
budapest yoga puszta figyelem 2018.01.29 11:11:00
a puszta figyem a meditáció alapja: ítéletek nélkül figyelni a dolgokat a maguk meztelen valóságában, majd mindennemű sallang nélkül tudatosítani őket. ugyanis az így figyelt dolgok új értelmet nyernek. mert hagyod, hogy amit megfigyelsz, magáért beszéljen. nem ítélkezel fölötte még azelőtt, hogy ő…..
budapest yoga tudat-tárgyak 2018.01.27 11:11:00
a tudat puszta figyelése által megtapasztalhatóvá válik a tudat valódi természete. vagyis annak látod, ami: egy az érzékszerveid irányító rendszer. a tudat a legfontosabb kapocs közted és a világ között. te ezen keresztül rendszerezed magadnak a világot, a világ pedig azt…..
érintsd a hüvelykujj begyét a mutatóujj begyéhez. a többi ujjat kényelmesen tartsd nyújtva. dzsnyána mudrá • a tudat mozdulata • az ujjak felfelé, az ég felé mutatnak. csin mudrá • a tudás mozdulata • az ujjak lefelé, a föld felé mutatnak. #hatások az összeérintett…..
budapest yoga tudat 2018.01.22 11:11:00
az érzések puszta figyelése egy olyan különleges megtapasztaláshoz vezet, hogy az érzelmeid nem te vagy. persze belőled születnek, te vagy a kezdetük és a végük. de nem ennyi vagy. nem pusztán érzelmek hullámzása. érdekes elgondolni, mennyi olyan válasza van a testednek, amit át…..
budapest yoga érzelem 2018.01.21 11:11:00
minden egyes lélegzeted, minden egyes lépésed, mozdulatod és sejted egyre közelebb visz a tudatossághoz. a puszta megfigyelés bevilágítja a hétköznapok minden olyan pillanatát, ami elvész a szürkeségben. pedig figyelni magad, látni magad, tudatosnak lenni magadról rengeteg dolgot…..
nyújtóznom kell. mozdulnom kell. ráállok a matracra. először csak sóhajtok egyet, majd lassan táncolni kezdek a zenére. átmozgatom az alvó sejtjeim. aztán egy random belégzéssel elkezdem. mozdulatról mozdulatra pakolom le a hétköznapokat. ászanáról ászanára engedem el mindazt, ami amúgy nem én…..
budapest yoga test 2018.01.15 11:11:00
a lélegzet puszta figyelésével megtapasztaljuk azt az alapvető igazságot, hogy testünk van. ez persze végtelen triviálisan hangzik, de vajon egy nap folyamán hányszor tudatos az ember a testéről. de legfőképp: tudatos úgy, hogy nem ítélkezik fölötte. a test feletti szemlélődés…..
budapest yoga lélegzet 2018.01.11 07:31:58
egy lassú, mély belégzés. ezzel kezdődik minden. már nem csak a meditációra gondolok. az életre magára. meg hogy így jobban belegondolok, minden értékes egy nagy, mély belégzéssel kezdődik: ha nem lenne, nem lennénk. a lélegzet maga a közeg, amiben a gondolatainkban úszó elménk egybekapcsolódik a…..
budapest yoga a meditáció szíve 2018.01.08 11:11:00
meditálni nehéz dolog. a legtöbb technikával nekem az a problémám, hogy többnyire fogod magad, és beteszed egy totál életidegen környezetbe, egy steril szituációba: üres szoba, csönd, félhomály, behunyt szemmel ülsz, senki nem zavar… és ez gyakran fordul elő a nap maradék huszonháromésfél órájában.…..
tegyük fel. mi lenne, ha menne. ha egyből tudnád, elérnéd, élveznéd... szeretnéd. ha egyből tökéletes lenne. mit tanulnál belőle? szerintem ne legyen tökéletes. mert a tökéletes üres. ha soha nem esel ki, nem esel szét, ha egyből eléred, nincs miből tanulnod. a tökéletes csak van. onnan nincs…..
valahol nekem a tánc és a jóga közötti határ egészen vékony, talán tényleg csak egy hajszál választja el. mert mindkettő ugyanazokból a dolgokból építkezik: belégzésből kilégzés, légzésből mozdulat, mozdulatból gondolatok nélküliség, gondolatok nélküli mozgó meditáció. talán annyi csak a különbség,…..
milyen érdekes egy dolog az elme. ha csöndesen, kényelmesen lepihensz, és igyekszel elengedni a hétköznapokat, az elme úgy gondolja, ideje játszani. ideje előrángatni sok-sok, jó mélyre elpakolt fölösleges maszlagot, amivel képes lesz másodpercek alatt leharcolni téged. amin majd aztán egész este…..
budapest yoga ustrászana/tevepóz 2017.11.09 20:39:57
hogy mindig arra vágysz, ahol épp nem vagy. hogy ha erős vagy, puha lennél. ha puha vagy, erőre vágysz. folyton mászol lentről felfelé, aztán fentről meg lefelé... hogy ha majd odaérsz, ott jó lesz, ott jobb lesz. ott teljes leszel. de a vágy sosem lesz tele. nem a vágyakért kell mászni. hanem a…..
érdekes az elme. folyamatosan komplex teóriákat gyárt arról, hogy az életnek hogyan kellene működnie. hogy mi a jó döntés, hogy mi helyes válasz, a megfelelő módszer az életre. az elme eldönti, a testednek, az életednek, a szívednek hogyan kellene működnie, és ha valami nem úgy megy, elveszettnek…..
budapest yoga idő mudrá 2017.09.21 11:11:00
érintsd össze a hüvelykujjak begyét. a többi ujjad fektesd rá a hüvelykujj dombjának aljára. engedd a kezeid a gyomrod magasságába. így lélegezz mélyen és lassan. #hatások javítja a pajzsmirigy működését. segíti oldani a stresszt, javít a kedvtelenségen...
budapest yoga pihenés mudrá 2017.09.11 19:53:00
mindkét hüvelykujjad begyét fektesd ugyanazon oldal kisujjának körmére. a többi ujjad összesimítva nyújtsd ki. fektesd a bal kéz kinyújtott ujjait a jobb belső felére. így engedd a kezeid az öledbe, és lélegezz lassan, finoman és ritmusosan. #hatások túlzott aktivitás, túlterheltség, túlpörgés…..
budapest yoga csillag 2017.09.09 17:20:00
van egy történet egy szerzetesről, aki nagy lemondásban élt. étlen-szomjan meditált, éjt nappallá téve.lemondásának eredményeképp a falu melletti hegy fölött felgyúlt egy csillag. szebb és ragyogóbb, mint bármelyik, fénye nappal sem hagyott alább.mindenki csodájára járt, és ő is fejébe vette:…..
évekkel ezelőtt egy egyszerű ászanát is végtelen nehéznek éreztem. minden lehetetlennek, bonyolultnak, elérhetetlennek tűnt. ez inspirált. meg akartam fejteni a titkát, azt a nagy medzsiket, ami elválaszt attól, hogy menjen. aztán a legtöbbször, néha napokkal vagy hetekkel, máskor hónapokkal vagy…..
budapest yoga bölcsesség mudrá 2017.08.23 13:41:00
érintsd össze mindkét kéz mutatóujjának és hüvelykujjának begyét. engedd a kezeid a combodra. lélegezz így nagyon mélyen és lassan, puhán és finoman. #hatások ez a mudra a mudrák királynője. erősíti minden más mudra hatását, ha előtte vagy utána gyakorlod. segít a álmatlanságon, a depresszión...
budapest yoga buddhapest 2017.08.20 11:11:00
egy nap egy fiatal buddhista szerzetes éppen hazafelé sétált, amikor egy széles folyó partjához ért. csak állt, bámulta a hömpölygő folyót, és töprengett: hogyan lehetne átjutni a másik oldalra. már majdnem feladta és visszafordult, amikor meglátott a túlsó oldalon sétálni egy bölcs…..
van egy ősi történet egy hindu lányról, aki az úr krisnával akart találkozni. soha másra nem vágyott. így fogta magát, és az erdőbe vonult. leült, meditálni kezdett. behunyta a szemét. és imákat mormolt. hogy talán az úr krisna a lemondása hatására majd megjelenik neki. pár hónappal később az úr…..