Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Happy123

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Happy123 2014.09.08 00:35:13
Kedves Macska-fogó!
A blogodból úgy látom, hogy Te nagyon értesz a cicákhoz és a segítségedet szeretném kérni. 2 hónapja megjelent nálunk egy kóbor cica, akin látszott, hogy minden baja van: macskanáthás, bolhás, férges, vérszegény, stb. Nem volt szívem a sorsára hagyni és etetgettem, aztán úgy döntöttünk, hogy befogadjuk. Elvittük orvoshoz, ivartalaníttattuk, beoltattuk, bechippeltettük. Most már nagyon szépen rendbe jött, a gond csak az, hogy a régi cicámmal nem jönnek ki. Próbáltam össszeszoktatni őket, de az elején nem tudtam velük annyit foglalkozni, mint kellene (a cica műtétje után otthon voltam vele 3 napot) és mire elkezdtem, addigra az új cica már megfélemlítette a régi cicámat. A dologhoz hozzátartozik, hogy kertes házunk van, mindkét cica kinti-benti és bent elég jól tudtam irányítani a helyzetet, de kint nem láttam, hogy mit csinálnak. A helyzet odáig fajult, hogy a régi cicám alig mer hazajönni, a lakásban bujkál, minden neszre összerezzen és volt hogy eltűnt egy hétre. Őszintén szólva teljesen kétségbe vagyok esve. A szívem szakad meg, hogy látom a régi cicámat rettegni, viszont az új cicáról sem akarok lemondani. Nagyon szeretném megtartani, de ez így egy rémálom. Eszembe jutott a blogod és végső kétségbeesésemben szeretném a segítségedet kérni. Arra gondoltam, hogy esetleg Te össze tudnád szoktatni Happy-t (az új cicát) más cicákkal. Happy egy iszonyat kedves, bújós 5-6 éves kistermetű nőstény cica. Nem antiszociális, az emberekkel jól kijön, viszont korábbi kóbor életében megszokta, hogy nem osztozik, mert az neki a halált jelenti. Nem minden cicával van rosszban, a szomszéd macsekkal összedugják az orrukat, de Pumukli-val (a mi régi cicánk) nem jön ki. Előttünk nem bántja, de ha nem nézünk oda, akkor kergeti. Szegény Pumukli már nem sokáig bírja idegekkel az ellenséges környezetet és őszintén szólva én sem. Te vagy az utolsó, akit megpróbálok, mielőtt gazdit kell keresnem Happy-nek. Természetesen minden költséget állnék és nagyon szívesen támogatnám azt a macskamenhelyet is, ahol Te dolgozol (mi váciak vagyunk, a váci menhelynek szoktam cicakaját vinni), csak legyen már erre megoldás. Mi mindkét cicát szeretnénk, nem akarom odaadni Happy-t, de nem tehetem ezt Pumuklival sem. Mivel látom, hogy más kóbor cicákon is segítesz, gondoltam hátha segítenél Happy-n is. Ha küldesz nekem mail-ben telefonszámot, felhívnálak, hogy meg tudjuk ezt beszélni. Elnézést, hogy ismeretlenül Rád zúdítom a problémámat, de nagyon szimpatikus, amit a cicákkal csinálsz és úgy érzem, hogy tudnál segíteni. És bocs, hogy ilyen bő lére eresztettem, de nagyon kétségbe vagyok esve. Nagyon várom a válaszodat és köszönöm!
Happy123 2014.09.09 22:30:28
@Macska_fogó: köszönöm a válaszodat! Mióta Happy-t befogadtuk, igyekeztem kiművelni magamat az összeszoktatás témában (így találtam rá a blogodra is), kismillió videót megnéztem, elolvastam Jackson Galaxy könyvét (az animal planet-en van műsora Pokoli macskák címen) és nagyjából hasonló megoldásokat láttam, mint amit Te is írtál. Az a gond, hogy Happy idekerülésekor nem voltam következetes és mire észbe kaptam, már megtörtént a baj. Pumukli viselkedése aggaszt, mert ő most teljesen negatívan áll mindenhez, ami Happy-hez kötődik. Tegnap Happy úgy kergette meg Pumukli-t, hogy a férjemmel ott álltunk mellette. Ma Pumukli látta, hogy Happy-t dédelgetem, és azóta nem hajlandó szóba állni velem. Körvonalazódik bennem egy megoldás-féle, de szeretném megbeszélni Veled, hogy mit gondolsz. Köszönöm a telefonszámot, visszaírok a mail-edre. És tényleg nagyon hálás vagyok a segítségedért!