Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bszp

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szeretnél értesülni az új írásokról, kövesd az inspirát a Facebook-on!https://www.facebook.com/inspirabloghu"A csiklót általában nem mutatják a szex vizuális megjelenítései során, szemben a pénisszel. De én nem hiszem, hogy azért nem mutatják, mert nem látható (eldugott helyen van, stb.), hanem…..
bszp 2014.09.06 19:43:07
"CLITERACY PROJECT, avagy csikló-műveltséggel a nők megbecsüléséért"

Nagyon jó volt a poszt, nemcsak érdekes, de FONTOS is! Köszönet a posztért az Inspira Blog -nak és külön köszönet a fordításért és a végén közölt hivatkozásokért Spreadthelight-nak (nyelvi javaslatom a 'cliteracy' kifejezésre: csikműveltség, csiktudás vagy csiklolvasottság, ebben ott a 'lol' :)
Felbátorodva a művész, Sophia Wallace szavain - „imádom, hogy a férfiak is kiállnak a csikló mellett” - hát írok:

Komolyra fordítva, a cikkből öt okát is látom a Cliteracy project hasznosságának:
1. orvosi: Pierre Foldes francia orvos, kifejlesztett egy technikát a női nemi szervek csonkítása okozta károk helyreállítására, tönkretett női életeket mentve ezzel
2. társadalmi: Társadalmi párbeszéd elindítása, igenis legyen csikló-műveltség, csak két idézet, dr Foldes: "Az orvosi világ tagadja egy örömszerzésre rendeltetett szerv puszta létezését is" és S. Wallace: "A világ nagy részében a nőknek nincs hatalmuk a saját testük felett, és még ebben az országban is túl sok nő van, aki gyakran megy bele olyan szexuális tevékenységekbe, amiket nem igazán élvez.”
3. szexuális, önértékelési: S.Wallace: „A nők többsége CSAK a csikló közvetlen, folyamatos izgatásával tud elélvezni.”, „Az orgazmus egy alapvető, elidegeníthetetlen emberi jog.”
4. igazságossági (társadalmi, de erkölcsi és nem műveltségi értelemben!): S. Wallace: „A társadalom idealizálja a férfi nemi szerveket, miközben a lányoknak azt tanítja, hogy az övéké groteszk, szégyellnivaló, ám ugyanakkor az értékük meghatározója.”, „Terrorizmus az, ha egész életedben szexelned kell, szülsz 6 gyereket, és sosem élsz át orgazmust.”, "Egy férfitől sosem várnák el hogy olyan szexuális tevékenységeken keresztül élvezzen el, amik figyelmen kívül hagyják az elsődleges szexuális szervét.”
No comment... minden idézet igaz, sajnos
5. művészeti: nemcsak street art, videóművészet, szobor és performansz lehetősége, hanem jóval több! Ebben én is érintve lennék, konceptuális művészettel, fluxussal, body sculpture art-tal foglalkozom, továbbá ready made-ekkel, szóval itt a művészet, a posztmodern és az intermédia is fokozottan érintve van... Hajrá Clit-ART művészek! :)

PS: Spreadthelight-nak: köszönet még egyszer, és kérlek csak terjeszd továbbra is a fényt :) és ne foglalkozz azokkal (olvastam a blogodon vitát) akik nem értik meg, hogy ez nem "feminista hülyeség" és nem egy "csak rúgni egyet a férfiakba"-filozófia, sőt!!! De igenis harc, amely nem öncélú: harc az igazságosságért, a felvilágosításért és felvilágosodásért, harc a NŐK MEGBECSÜLÉSÉÉRT... A szomorú, hogy ezekért valóban harcolni kell, a csikló csak egy indikátor, a Cliteracy-project csak egy látlelet...
Azok számára, akik szerint ez a téma nem fontos, mellékes stb., de elfogadják, hogy a bőség szavunk nem csak az anyagiak jelentést hordozza, ajánlom Petőfi Sándor a XIX.sz. költői c. versét, abból kiderül, hogy "Ha majd a bőség kosarából Mindenki egyaránt vehet..." akkor nem lesz már lényeges ez a kérdés... De addig!
Mielőtt pedig bárki megkérdezné: férfi vagyok, heteroszexuális, a nőket szeretem (nofene, ebben egyezek a leszbikus kolleginákkal) és szeretem a nőket, éppen ezért írtam amit írtam! Hiszen - közhely, de mélyen és milyen igaz! - aki szereti párját, szerelmét, elősegíti az ő boldogságát is, nem??? Hahó, ez csak nekem természetes? :) És valóban, ez nem csak a "buta amerikaiak" ügye, vegyük magunkra vagy vessünk magunkra! HAJRÁ CLITERACY-PROJECT, HAJRÁ MAGYAROK! :) Üdv mindenknek!