Regisztráció Blogot indítok
Adatok
longauerlaci

35 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Beit Lohamei Haghetaot múzeum egy ötletes sajtóhirdetése. Egy reklámokkal foglakozó blogon találtam.Miről szól, mit akar üzenni ez a kép? Írjátok le a kommentekbe! ..
Nagyon izgalmas történet. Nemrég ismertem meg Paneth Farkas nevét. Picit utánanéztem, tényleg picit, de az eredmény nagyon érdekes, ezért a fontos részt idemásolom. "Szabadság"( 6.o, "Egy pokolban járt ember története",részlet): "A 110/5-ös…..
Olvass!!!! Egy veszélyes regény 2009.12.30 20:29:07
"...1899. december 24-én kezdte meg a Pesti Hírlap Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének közlését..." Nagyon fontos könyvről van szó: "Gárdonyi élete során folyamatosan javítgatta, bővítette regényét, és nagyon tanulságos az a pálya, amelyet a…..
 Pálfy Gyula regénye.( előző) § A népszerű és tisztelt Sómester O’Zean kedve már az első pillanatban morcosra fordult. Igaz, hangulatember volt világéletében. Könnyen tudott szárnyalóan sziporkázni, kirobbanó jókedve, fergeteges humora azonmód kacagásba sodorta…..
Olvass!!!! Érdekes filmek 2009.11.19 17:09:00
Egy példa innen: ..
Csak néhány idézet köszöntőként. "Csupán arról van szó, hogy mindezt másképpen is le lehetett volna írni, kiegyensúlyozottabban, kíméletesebben, mondok most valamit: esetleg szeretettel, de hát félő, hogy én már mindent csak így tudok leírni, szarkazmusba mártott…..
Olvass!!!! Emberszag 2009.07.16 16:55:00
"SZÉP Ernő EMBERSZAGAz emlékezést alig tíz hónappal pokoljárása után vetette papírra az akkor hatvanegy éves író. 1944. október 20-án a "Szálasi-világ hatodik napján" a Pozsonyi úti csillagos ház zsidó származású férfiait kora reggel sorakoztatták az…..
 (Klikk a képre!)                   She continued to say, “For years now the moneys have been also dancing Georgian dances. They have also been dressed in traditional Russian clothing and sang,…..
Olvass!!!! Hűségriadó!!! 2009.07.01 20:48:13
Ma hűségriadó van......és holnap is → ha meghallottuk és megértettük már a szívünkben, hogy miről is van szó valójában, akkor is döntés előtt állunk még: vajon engedelmeskedünk-e a hívásnak, visszahelyezzük-e Istent életünk középpontjába,…..
A Hamasz szerint a zsidók a felelősek a modern társadalmak nyavalyáiért, mint amilyen a francia forradalom, a kommunista forradalom, a titkos társaságok (szabadkőművesek, Rotary Club, Lion’s Club, B’nai B’rith), amelyeket azért hoztak létre, hogy titkos úton uralmuk…..
(előző)§ Kora délelőttre jár. Nem kevesebb, mint tizenhat, sötétkék ponyvás, súlyos társzekér sorakozik a templomgazdaság egyik mellékkapuja előtt. A hosszú úttól eltikkadt kocsisok versenyt kiáltoznak a bebocsátásért. A pinceraktár szűk odújában az éktelen ricsajra…..
 (Pálfy Gyula (vendégszerző) regényét kezdem mától közölni. A szerzővel együtt az észrevételekre is kíváncsiak vagyunk, akár még a vége előtt is, menet közben. Kritikák, észrevételek, ötletek, asszociációk....jöhetnek.)Valami kattanást hallani. Teljességgel idegen…..
Ajánlat( főleg gimnazistáknak és felnőtteknek..). Plusz egy-két dolog... Megteszett ez a sorozat egy sorozatról: "Folytatódik a teleregény. A lightos beugró rész után most kapunk a pofánkba. Adókat, telefonra várakozást, kisnyugdíjast, káros dohányzást. Csak úgy…..
 Egy új könyvről.....Elsősorban szülőknek és nagygimnazistáknak ajánlom. Megjelent Ruff Tibor könyve. Egy rövid rész a könyv elejéről: "határozottan szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy az európai civilizáció – sőt talán az egész emberiség –…..
Olvass!!!! Magyarok, világűr 2009.04.21 09:02:14
Pályázat, ajánlat. Van a literán egy drámapályázat, 77 mű versenyez, nekem megtetszett pl. ez. Részlet a végéből: "Önök vitán felül igen nagyok az egyet nem értésben és a parázs vitákban, valamint első osztályúan alakítanak ármányt és manipulációt ……..
Olvass!!!! Small rabbi kalandjai 2009.04.04 19:03:00
 Könyvajánlat. Felnőteknek és gimnazistáknak. Nemrég olvastam, nagyon jó. Small rabbi története(i) az ún. könnyű, de magvas olvasmányok közül való(k). "Small rabbi afféle zsidó Columbo. Rosszul szabott zakóban és poros cipőben jár, a pénz értékéről semmi…..
Olvass!!!! Őszinteség 2009.03.03 07:32:05
Most olvasom ezt. Egyetértek: "Azt hiszem, a Vájtfülűek brancsa azért olyan szimpatikus könyvecske, mert Hornby őszinte. Nemcsak saját magával, a teljesítményével, tehetségével, hibáival szemben kíméletlen, de leplezetlenül beszél az életéről, gondjairól és…..
Olvass!!!! Öt zsák mák 2009.02.04 23:10:00
 Öt zsák mák     Egyszer volt egy ember, akinek volt öt zsák mákja. Nem tudta mit kezdjen vele, ezért hát felpakolta az öt zsákot a szekerére, és elment a piacra. Az ember ment-ment és egyszer csak a szekér beleakadt egy kőbe..    Az ember…..
Olvass!!!! Élet, ima, rakéta 2009.01.03 19:54:40
 Azt olvashatjuk: "AZ IMA MENTETTE MEG A NEBULÓKAT A KASSZAM RAKÉTÁTÓL A délvidéki Sdérot városkában a múlt héten csoda történt. A manapság frontvárosnak tekinthető Sdérot szinte naponta szenvedi el a palesztin terroristák által küldött Kasszám rakétákat,…..
Olvass!!!! Problémadöntés 2008.11.28 09:52:00
 Ez a kis videó annyira megtetszett, hogy beraktam ide, bár közvetlenül nem túl sok köze van az olvasáshoz. Annyi mindenképp: problémáinkat  olvasás nélkül biztosan nem tudjuk majd megoldani...
Olvass!!!! Meghalt Bálint Ágnes 2008.10.24 20:18:00
Egyszóval meghalt , de most különösen érdemes hagyatékát emlegetni, elemezni, értékelni. Én is erről szeretnék beszélni.  Azokról a gyerekkönyvekről, amelyek sok felnőttnek is örömet okoztak és okoznak. Nekem is. Alsóban dolgozom, egy általános iskolában. Az évek…..
Ez az egyik legjobb. Az Ottlik-változat. Itt olvashatjuk:"Egyszóval, jóllehet töprengve, de a szabadságtól enyhén mámorosan mentem lefelé a lépcsőn Szeredy nyomában. Például attól a szabadságtól voltam mélységesen, szinte ittasan elégedett, hogy a két lépcső közül…..
A feladat: írj szöveget a filmhez, a filmről és ( ha jó ), akkor közzétesszük a blogban.Ide küldjed a szöveget: letterforce@citromail.hu. Vagy egyenesen beírhatod hozzászólásként. ..
Olvass!!!! Az ateista bibliáról 2008.06.25 10:35:00
Persze, kisbetűvel...Szóval itt ez a könyv,nagy siker...stb.Nem érdemes elolvasni.Tudni róla viszont érdemes.Szerzője védi az ateizmust(teljes joggal),majd szapulja a vallásokat(kevesebb alappal).Különösen az ún. mérsékelt hívőkkel van baja,mert belőlük is bármikor fanatikus…..
Ajándékba kaptam ezt a különleges könyvet.Most olvasom.A könyvet legfeljebb tizenegy-tizenkettedikeseknek és felnőtteknek ajánlom.Tényleg.Most három rövid részletet emelnék ki.1.Az Adalbert nevű gyilkos magyarázza a gyilkolás munkájáról:"Odavoltunk ezért az új…..