Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunshine14

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lilával indulunk, akire olyan szűk gatyát adtak, hogy deréktól lefelé pálcikaembernek néztem. Mindezt megfejelték egy 45-ös bakanccsal, meg egy ótvaros pólóval, amiben a szemetet nem vinném ki, de hát mi a faszt értek én a divathoz? Meg amúgy se ez a lényeg, hanem, hogy holnap itt…..
A mai alighanem a blog történetének egyik leginkább érzelemgazdag írása, vallomás a javából. Szerzője, Mónika az Egyesült Államokban él (immár nem először), és egyszerre birkózik a honvággyal, aggódik kislánya jövőjéért, és próbálja megtalálni a helyes utat. Miközben…..
Sunshine14 2014.09.05 10:24:10
Sziasztok, évek óta olvaslak titeket, de most muszáj hozzászólnom.
Szerintem a posztoló kislányának egy okból van honvágya, és az pedig maga a poster. Egy gyerek nagyon könnyen befolyásolható, és ha mást se lát, hall, -mert nincsenek kétségeim afelől, hogy anyuka ugyanezt adja elő neki is, - mint az anyja siránkozásait, nyilván átveszi.

A másik: nem értem, anyukának hogyhogy csak most intéződnek a papírjai, igazából az egész kicsit zavaros. Most van férje, vagy nincs, a gyerek apja a jelenlegi férje is papíron, vagy hivatalosan elváltak, vagy csak külön élnek, nem egyértelmű, bár lehet, csak még egyszer el kéne olvasni. (megtettem, exférjeként hívja az elején) De: akárhogy is, a vele kötött házasság megkötésének a percében jogosult a zöldkártyára, szóval nem értem, mi az, hogy ezt csak most intézik? Hogy dolgozott kint, feketén? Úgy, hogy van egy amerikai férje és kislánya? Ehhez elég butának kell lenni, hogy mást ne mondjak. Már több éve állampolgár lehetne a csaj, csak mondom. Ehhez képest most folyik a zk ügyintézése.(????) Akkor viszont megint csak nem értem, hogy tudott össze-vissza utazgatni a két ország között? Nekem ez nem kerek.
Amerikaival házasság - azonnal lehet indítani a zöldkártya kérelmet - ha megvan a zk, 2 év (minusz 90 nap) múlva be lehet adni az állampolgárságit.

Amúgy meg: nagy kilátás itthon 100,000 ftért dolgozni és eltartani egy gyereket is. A gyereknek még ha honvágya is van, (?) az élet könnyű oldala van meg, suli, haverok, de kettőjük közül valakinek az életet biztosítani is kéne, és nem gondolom, hogy egy magyar tanári fizetéből ez nagy poén, persze kihívásnak kihívás.

A véleményem az, hogy a posztoló anyuka labilis, bizonytalan, és a gyereknevelésre is megkérdőjelezhető ezzel a habitussal. Felnőtt nőként azt megcélozni, hogy minimálbérnél valamivel többért anyámmal lakhassak a kislányommal, hááááát..... főleg ha van kategóriákkal jobb választás is.....

Ja, még valami: elég fura személyiség az, akit elküldenek a k. anyjába, és ennek megörül, és az első gondolata az, hogy hátha jó barátnők lesznek :))))