Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lazar99

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én tegnap találkoztam a propandának azzal a formájával Facebookon, hogy emberek fotópárokat osztanak meg, az egyik egy zsoldost/terroristát/katonát ábrázol, a másik fele pedig ugyanazt az embert, Európában tartózkodó menekültként. A fotók általában rossz minőségűek, és…..
Sok víz lefolyt a Rajnán, mióta Merkel azt találta nyilatkozni -- először -- öt éve, hogy a multikulturalizmus megbukott. Azóta kiderült, hogy a két kelet-német származású állami vezetőnek (Merkel mellett Gauck elnöknek) többet jelent Németország stratégiai pozíciója Európa…..
lazar99 2015.08.31 06:30:48
Az elképzelés ott hibázik, hogy a nagyobb embertömeg nem jelent szükségszerûen fenntartható nyugdíjrendszert, vagy GDP növekedést.

A több ember csak a lehetôséget jelent. De, ha ez az embertömeg tanulatlan, motiválatlan, akkor csak megterheli a rendszert.

Magyarországon közel 1 millió olyan munkaképes korú ember él, aki egész életében csak haszonélvezôje az ellátó rendszernek. Ha az oktatás, a szociális ellátórendszer nem változik, 50 év múlva ez a népcsoport fogja kitenni a magyar társadalom 20-50%-át, mivel gyermeket Ôk vállalnak nagy számban.

Ez a "Több ember = fenntartható nyugdíjrendszer és növekvô GDP" hibás, de legalább is idejétmúlt eszme. Ez lehet, hogy érvényes volt a múlt század elején Amerikában, amikor kitalálták, vagy még a 90-es években is, de ma már érvényét vesztette.
Akkor volt aktuális, mikor a termelôkapacitások, még óriási humánerôt igényeltek, és ezzel szemben kevesebb volt az ember. Ma már az alacsony hozzáadott értékû termelés javarészt autómatizálva lett, és a tendencia gyorsul. Ezzel szemben egyre több ember él a Földön.
A fennt említett paradigmát azok a közgazdászok szeretik emlegetni, akik szorgalmasan bemagolták a tankönyvet, de nem értették meg az összefüggéseket.

Európában fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer a csökkenô népesség miatt, mondják, miközben több országban 20-50%-is a fiatalkorú munkanélküliség. De ez Kína és India tragédiája is.

Paradigmaváltásra lenne szükség a nyugdíjrendszer fenntartásának kérdésében. Új gonolatokra.
A több ember csak rombolja pusztítja a rendszert, legalább is hosszútávon.
A Föld nem bír el több embert.
A tavalyi 77,9 milliárdról 80,5 milliárdra nő a közmédia közvetlen támogatása, míg a teljes állami médiaköltségvetés 114,3 milliárd lehet, tudta meg a Napi.hu. A 114,3 milliárd egyébként a GDP 0,3 százaléka, tehát nem lehet azzal vádolni a kormányt, hogy fukarkodna az állami…..
lazar99 2014.10.25 04:04:30