Regisztráció Blogot indítok
Adatok
offline

84 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága bloggerek, Fantasztikusan jó hírünk van, hogy ne legyen olyan szirupos a dolog, vezessük be egy rettenetes szóviccel. Vannak nagy kérdések, amikre nem érdemes válaszolni. Mondjuk az, hogy "Ha kalapos régész, akkor hogy lehet indián a Jones?" És vannak olyanok, amikre…..
offline 2008.11.09 17:16:07
Nekem a szeprember 19-én meghírdetett Expressz "Szuperállás" widget-es hírdetési megoldás ill. nyereményjáték szimpatikus volt, inkább ennek mintájára tudnám elképzelni a hírdetési rendszert, legyenek hírdetések, de akkor legyen valami tétje, nyeremény vagy bármi. Vagy pl. olyan opció is jó lenne, hogy lenne blog-os hírdetés widget doboz, ami paraméterezhető lenne (szín, szöveges v. grafikus hírdetés, stb.), és akkor azt kitenném a sablonba illesztve, és lehetne olyan szabály hogy annyi nem blog.hu-s hírdetés doboz mehetne, ahány blog.hu-s, és pozícióban is azonos (job/bal oldalsávos template esetén) vagy fejlebbi (egy oldalsávos template-nél) pozícióban kellene tenni a blog.hu hírdetést, mint más hírdetés dobozt. De ettől a Teve megoldástól tartok, hogy tele fogja pakolni magától a template "értékes helyeit" grafikus, nem a template-be illő hírdetésekkel, legalábbis @sztahanov@ korábbi postjában írt "pontosan igy van. (Azzal a kitetellel, hogy nem igazan kell kezzel kiraknod, ha bekapcsolod a ketpupu tevet, kirakja magatol.)" megjegyzése okán gondolom, hogy ha Teve leszek, akkor sok beállítás nem lesz, bekattintom, aztán kerül majd hírdetés a bejegyzések közé, oldalsávba, mindenfelé gazdagon, majd "magától" jól megszerkeszti ezt a rendszer.

A későbbiekre egy ötlet, ha már itt ez a blog, meg fórumok, meg webkettő, talán a bloggereket is érintő kérdéseket esetleg meg lehetne vitatni a döntések előtt, itt van a hírdetések kérdése, de a blogajánlások mikéntje is jó kérdéskör. Talán egy szélesebb körben, a bloggerek bevonásával tartott "vitából" még a blog.hu csapata is profitálhatna, felvetődhetnének megfontolásra érdemes ötletek, javaslatok. Talán a döntések fogadtatása is más lenne, ha nem a kész tények lennének kihírdetve, hogy zúgjanak a harsonák, a bölcsek tanácsa így meg úgy határozott, akinek nem tetszik, annak meg “Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék!”.
Az idei év első háromnegyed évében mintegy 160 ezerrel, szeptember végére 1,486 millióra nőtt a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben az év eddig eltelt időszakában a a vezetékestelefon-vonalak száma több mint 100 ezerrel csökkent. A Nemzeti Hírközlési…..
AZ INTERNET A szélessávú internet egyre fontosabb szerepet tölt be mindennapjainkban, hiszen az egész világot a közelünkbe hozza. Szinte mindenről informálódhatunk, bővíthetjük tudásunkat, ügyeket intézhetünk, dolgozhatunk, vagy vásárolhatunk is a világhálón. Segítségével…..
Az elmúlt hónapokban többször volt hoszabb ideig tartó hiba a freemail levelezési szolgáltatásában (2008 június 17-i bejegyzésünkben már foglalkoztunk ezzel a problémával) , úgy tűnik, a mögöttes infrastruktúra nem igen tud megbirkózni a kb. 3,3 millió postafiókkal, amit…..
Vásárlóként, érdeklődőként nehéz és gyakran reménytelen próbálkozás eligazodni a különféle szolgáltatói ajánlatok rengetegében; a Nemzeti Hírközlési Hatóság és a hírközlési fogyasztói jogok képviselője ebben kíván segítségére lenni. Az NHH és HFJK közös…..
2008 november 1-től megújultak a Vodafone prepaid (VitaMAX) tarifacsomagjai. A korábbi nyolc (VitaMAX sCOOL, VitaMAX Határon túl, VitaMAX City, VitaMAX Joker, VitaMAX Joker Plusz, VitaMAX Uno, VitaMAX Uno Plusz, VitaMAX Duo) tarifacsomagot egy átláthatóbb, három (VitaMAX Standardm VitaMAX…..
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának legfrissebb piacelemzési határozattervezete szerint a három magyarországi mobilszolgáltató hálózataiban a végződtetési díjakat 2010. december 1-jéig három lépésben, egységesen 11,86 Ft-ra kell csökkenteni. A tervezet szerint a…..
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internet lefedettségének növelése érdekében új mobilszolgáltatók piacra lépését lehetővé tevő pályázatokat hirdetett meg, jelentette be szerdán Pataki Dániel, az NHH…..
Világválság ideoda, azért lehet mindig az élet napos oldalát nézni:Az alábbi képet ma lőttem a Margit körúton. Szerintem különösebb kommentárt nem igényel :)ölelKukiapó..
HORDOZOTT SZÁM STATISZTIKAA hordozott számok száma a hónap végén2008 FöldrajziSzámok(Körzetsz.)MobilSzámok(20,30,70)Díj-mentesSzámok(80)Osztott díjasSzámok(40)Emelt díjasSzámok(90)Emelt díjasmegkül.(91)Noma-dikusSzámok(21)Szolg. hálózatán belül (*)jan.247 613198…..
2008. augusztus végére 1,474 millióra nőtt a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben folytatódott a vezetékestelefon-vonalak számának lassú csökkenése, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető…..
A T-Mobile és az iWiW az interneten megrendelhető olyan díjcsomagot kínál, amellyel az iWiW-ben regisztrált, az iWiW díjcsomagokra előfizetők egész nap kedvező percdíjjal hívhatják egymást, valamint az év végéig tartó akció keretében a díjcsomagokra előfizetők belföldi…..
A Magyar Telekom 1,2 millió háztartásban teszi elérhetővé új generációs hozzáférési hálózatát 2013 végéig  A Magyar Telekom ma bejelentette az új generációs hozzáférési stratégiáját, amelynek alapján a vállalat új generációs optikai és kábelhálózatok…..
2008 augusztusában a mobil-előfizetések száma 87 ezerrel nőtt, így a hónap végén a három szolgáltató ügyfeleinek száma összesen 11 millió 688 ezer volt és 100 lakosra 116,4 előfizetés jutott az egy évvel korábbi 103,3 után, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).…..
2008 júliusában a mobil-előfizetések száma 61 ezerrel nőtt, így a hónap végén a három szolgáltató ügyfeleinek száma összesen 11 millió 601 ezer volt és 100 lakosra 115,5 előfizetés jutott az egy évvel korábbi 102,3 után közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).…..
Tiboirnak eszébe jutott egy elég prosztó lehúzás, amin utoljára a 90-es években keseregtünk, hogy vajon miért percdíjakat számolnak a mobilszolgáltatók, amikor minden eszközük meg van rá, hogy tök korrekten, a fogyasztás alapján lehessen fizetni. Egyszer régen volt egy nagy…..
2008 július végére meghaladta az 1,46 milliót a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben folytatódott a vezetékestelefon-vonalak számának lassú csökkenése, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a…..
A Magyar Telekom pénteki közleménye szerint Kispest egy részén megszűnt a telefonszolgáltatás.Péntekre virradó éjjel Budapest XIX. kerületében lopás miatt megrongálódott 21 távközlési törzskábel, emiatt Kispesten több mint tízezer előfizető átmenetileg elérhetetlenné…..
A NHHH Piacszabályozás Felügyeleti Igazgatósága "precedens értékű" döntést hozott, mikor az RLAN Internet Távközlési Szolgáltató Kft-vel szemben hivatalból indított piacfelügyeleti eljárás kapcsán hozott határozata indoklásaként kifejti, hogy - egyfelöl az…..
Szeptember 1-jétől új, 2Mbit/s (2560 bit/s vonali) letöltési sebességű ADSL csomagot vezet be a Magyar Telekom, ettől a naptól elérhető az új csomag viszonteladói partnerei számára, így összesen öt (4+1, az U18 csomag csak üzleti ügyfelek számára vehető igénybe) különböző…..
Az Országgyűlés által elfogadott, és 2008. június 28–án kihirdetett, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény szeptember elsejétől érdemi változásokat vezet be az elektronikus hirdetésekre vonatkozó törvényi szabályozásban. Az…..
2008. szeptember 1-jétől visszavonásig új előfizetési akciót hírdet a UPC. Azon akció az upc internet-szolgáltatással nem rendelkező (upc kábeltv/upc digitális kábeltv és/vagy upc telefon-előfizetők) upc ügyfelekre, vagy olyan új előfizetőkre érvényes, akik még nem ügyfelei…..
Az Európai Unió rendelete szerint szombattól az európai mobil szolgáltatónak ismét csökkenteniük kell roamingtarifáikat. A három hazai szolgáltató ügyfeleinek esetében a rendelkezés mintegy 10 százalékkal csökkenti a roamingköltségeket. Az Unió területén barangolva így a…..
ÖSSZEFOGLALÁS   2006 óta jelentősen növekedett a háztartások számítógép-és internet-ellátottsága (11, illetve 14 % ponttal). Az internettel ellátott háztartások kb. 90%-a rendelkezik szélessávúelőfizetéssel. Az ADSL és kábel ellátottság között nem…..
Augusztus 8-án a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter aláírta a frekvencia-lekötés és használat díjait csökkentő rendeletét. Az UMTS sáv használatában nyújtott kedvezmény nyomán várható, hogy a szolgáltatók az eddigi díjak mellett gazdaságosan le nem…..