Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Életem árán is

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ritkán érintett téma, a Jak-52 kiképző- és gyakorló repülőgép egy példánya Szolnok felett műrepül. A pilótautánpótlás kérdése most nem tartozik éppen a legfeszítőbb kérdések közé a magyar légierőben, de ahogy sok minden másról sem, jövőjéről nincs döntés. Jó…..
Életem árán is 2014.09.04 14:21:06
Hogy tisztuljon a kép, első példa: tavaly végzett az eddigi két utolsó, NFTC programra jelentkezett HM ösztöndíjas Nyíregyházán. 1/A-s orvosijuk van. A végzés után közölték velük, hogy sem Gripen, de még NFTC sem, hanem más feladat (ami azóta szintén ugrott). Egyikük rögtön kiszállt, ma már business jetet vezet, a másikuk még kitart és hisz a csodában. Azóta repült vagy másfél órát JAK-on, a többit a saját pénzén civil kisgépeken. Került mellé egy új 1/A-s jelölt. Minden nap mást hallanak arról, hogy mi lesz a jövőjük.
Második példa: 9 évet akart aláíratni a HM kanadai refreshment képzésért, de a szerződésből valahogy kimaradt, hogy utána hajózó beosztást kap az illető. Ja és 70 repült óráról van szó. Ez minimum tahóság annak ismeretében, hogy ki is állja a számlát.
Amíg széket a fenekükhöz két kézzel szorító, csapatéletet közelről sohasem látott, rendszerben gondolkodni képtelen vízfejek így veszik semmibe és kezelik a tőlük szakmailag és emberileg is toronymagasan különb, elhivatott és kiváló felkészültségű jelölteket, söprik le az asztalról a szakma véleményét illetve igényeit, addig akár el is lehet felejteni az utánpótlást. Ezen a területen nincs helye ilyen mértékű rögtönzésnek, nem zsák krumpliról van szó, amit egyszer ide teszek, egyszer oda.
Hiába a csilivili toborzás és hiába tesz meg az RFO és Szolnok minden elképzelhetőt azért, hogy mindenki a lehető legjobb képzést kapja, ha utána a fentiek szerint megy tovább a folyamat és jól fizetett hazaárulók (bocsánat, de nincs jobb kifejezés az ország védelmi képességének szándékos csökkentőire/lerombolóira) tesznek keresztbe ahol csak tudnak. Csak ismételni tudom: Ez minimum tahóság annak ismeretében, hogy ki is állja a számlát.
Egyébként nagyon helyes, ha a kanadaiak finanszírozzák a képzést, mert így legalább az anyagi háttér biztosítva van. Az pedig nem őket minősíti, hogy Magyarország mi mindenre b…tt el bicskanyitogató összegeket.
Fontos: A példákat az érintettek tudta és beleegyezése nélkül hoztam fel, szerintem még etikus határokon belül.
Életem árán is 2014.09.04 14:51:56
@zord:
Sajnos erről nincs infóm. Földrajzi és "egyéb" helyzetemből fakadóan ritkán és röviden tudok jelentkezni, de megpróbálom megtudni.