Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaskó Krisztina

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Instant Mehl egy 2014.08.29 22:17:39
Sokszorosan szerencsés vagyok – elsőként azért, mert lehetőségem adódott, hogy egy teljes évet Németország egyik távoli csücskében, Münsterben tölthessek a családommal. Másodszorra azért, mert – most még - úgy tűnik, lesz visszautunk is Pécsre, ahonnan indultunk. (Bár…..
Vaskó Krisztina 2014.08.31 19:41:40
Szia Judit!

Köszönöm hogy gondoltál a közösségi oldalakat -annyira- nem kedvelőkre! :)
Köszönöm a tanulságos beszámolódat is. Mivel épp Skyp-on hallgattam egy kedves barátom élménybeszámolóját ( igen, és közben nézegettem a leveleimet :)), megosztottam Vele is a gondolataidat. Sokszor szomorúan bólogattunk a soraidon, csak az örök reményben bízva, hogy egyszer, talán egy nem is olyan távoli jövőben, ez nekünk is természetes lesz.....
Az intstantmehl címen vita támadt köztünk. Én biztos voltam benne, hogy ez a szóösszetétel a valóságban nem létezik, csak a kreativitásod terméke. A beszélgetőpartnerem erre vállat vont, mondván "ha van instant élesztő miért ne lehetne liszt is"? A konyhába persze még életébe nem tette a lábát, max. a hűtőig, ahol ugyebár nem tárolunk lisztet... A beszámolód végén igencsak meglepődtem, hogy tényleg létezik a termék és turpisságot gyanítva rákerestem a neten ahol megtaláltam a "normál" és az"instant" liszt közti különbséget. Az alábbiakban olvasható és ezt kérlek vedd figyelembe ha sütésre szánod el Magad!
(elöljáróban azért még annyit, én sosem szoktam szitálni).

Instant Mehl, wird anders gemahlen und ist dadurch viel feiner als normales Mehl. Dadurch kann man es sofort (= instant) für alle Speisen benutzen ohne es vorher sieben zu müssen, wie es bei normalem Mehl oft der Fall ist! Instant Mehl eignet sich daher besonders für das andicken von Soßen oder Mehlschwitze! Aber auch wenn du Pfannkuchen oder Plätzchen machst, ist fein gemahlenes Mehl besser in der Verarbeitung und im Geschmack!

Jó sütögetést! :) Sok puszi és vigyázzatok Magatokra!!