Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kardos doktor

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kardos doktor 2023.10.31 20:40:03
Kardos doktor 2023.11.09 12:34:18
@Szekrényszagú néni: ez olyan, mint mikor az öreg hippi rámozdul az "eddig kiadatlan Beatles dal"-ra. Akkor is örül neki, ha amúgy semmi különös az egész.
Kigondoltam Jogvédő szervezetek 2023.08.24 21:16:00
Sziasztok Pajtik, 2023-ban tervezem a coming outomat, és bejelentem nyilvánosan, hogy buzi vagyok. Addig a türelmeteket kérem - ti tudjátok, hogy mennyire retardált fasszopó vagyok -, mert kell egy pár év még a társadalomnak, hogy a jogvédelmünket kialakítsa. Ha tehetitek, ti is támogassátok az egy…..
Kigondoltam Az UBI margójára 2023.06.14 10:29:02
Okés, rendben: jön az új, inverz kommunizmus: mindent megcsinálnak majd helyettünk a robotok, az AI megír helyettünk mindent, először heti 4 napot, aztán hármat, majd 1 napot dolgozunk, és végül eljön a szép idő, mikora társadalom UBI-n él és tiktokot néz, ha nem alszik. Fasza. Az UBI igazi komcsi…..
Sajnos rengeteg az életbe csak úgy spontán beleélő, sodródó, rendetlen, mocskos, fegyelmezetlen ember. Mi - jó értelemben vett - fasiszták úgy érezzük, hogy az eszme nemes volt, csak az emberekben volt a hiba, elrontották, az nem igazi fasizmus volt! Mi azért mindennap újra megpróbáljuk. Atlétás…..
Azon felül, hogy Sargentini egy bomlott agyú, zavaros, bukott wannabe-politikus, aki ráadásul liberális és nő is, sikerült a jelentését teljesen zavarossá tenni. Ugyanis nem nagyon lehet megtudni, hogy a jelentés miről és kiről is szól.  A jelentés ugyanis egyszerre szól visszaélésekről,…..
Kardos doktor 2018.10.11 23:08:46
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
Szombat délelőtt 11:00-kor indul Budapesten ismét a szcientológusok évi rendes kirakatrendezvénye, a Drogmentes Maraton. A szebb napokat is látott akciójuk már évek óta tetszhalott, tavaly is szinte teljes érdektelenségbe fulladt. A beharangozóból úgy tűnik, hogy idén sem lesz jobb a helyzet - már…..
tétel: A modern, korszerű picsaemberben már az óvodában  kifejlődik  minden szükséges politikai képessége és készsége. [tudományos kiegészítés: ---köszönhetően az elkertelő "Kindergarten" típusú gyermeknevelésnek, amiben a saját korosztályába elrekesztett kis vérengzőmajomfélék egymásraszabadulván,…..
Mikor a magyarországi tévék belevágtak a hazai sorozatgyártásba, akkor valószínűleg mindenkinek A mi kis falunkéhoz hasonló siker lebegett a szeme előtt. A már az első évadban is kifejezetten népszerű sorozat a második évadra tovább tudta növelni egyébként is óriási…..
IDDQD Checkpont 4x05: A Gamestar 2018.03.04 22:38:51
A PC ZED-adás után volt egy olyan felelőtlen ígéretünk, hogy lesznek még a magyar játéksajtó régi lapjaival foglalkozó adások. Nem is kellett sokáig várni a következőre, gyakorlatilag a múltkori sztorit folytatjuk, vagyis  a Gamestarról beszéltünk, ami ugye a PC ZED és a PC-X összeolvadásából…..
Kardos doktor 2018.03.06 11:47:46
Kósa József vagy, ahogy legtöbben ismerik Medve Papa élete az állatokról szólt. Nem csak befogadta őket, de farkasai és a medvéi szerepet kaptak olyan magyar filmekben, mint a Kőszívű ember fiai, az Eltüsszentett birodalom, a Csillagszemű juhász, vagy a Tündér Lala. A Mafilm felkérésén a BBC is …..
Volt tegnap egy Demcsák-Szanyi beszélgetés az ATV reggeli műsorában, ez itt: Nehéz nem észrevenni, hogy a műsorvezető izé, nem túl összeszedett, összevissza beszél, a kérdéseket nem tudja feltenni, a súgógépről sem tud olvasni, a hangja galuskás, bizonytalan.  Az ATV vezetőségének sem tetszett,…..
mint tudjuk, a legtöbb nyelvben a mondatokat nagybetűvel kezdik. több éves, módszeres kutatásom eredményeképpen kijelenthetem, hogy ezen szanbály teljesen fölösleges a következő okoknál fogva: -bármely mondat szabadon, nagybetű nélkül is elkezdhető, eddig ez minden tesztalanynak sikerült,…..
A szcientológia "egyház" hivatalos magyar oldala alig készült el, és máris kiverte nálam a biztosítékot - az egyik első bejegyzésben védelmére kelt a család intézményének. Az az "egyház", ahol a kapcsolatmegszakítás egy intézmény, melynek óvatos becslések szerint is több száz család esett már…..
Kardos doktor 2016.05.24 18:48:16
@Reformer: régebben volt... csak leírtam, hogy párhuzamot vélek felfedezni egy ismert magyar politikus és Miscavige bizonyos projektjei között. Végül is nem szorosan szci témájú komment volt, és gondolom azért törölted, mert nem akarsz aktuálpolitikával foglalkozni a blogon.
Budapest, március 15. 2016 "A rejtőzködő világerők - ezek állnak minden hátterében, tudtuk meg Orbán Viktortól, aki szerint az a feladat vár a magyarokra, a közép-európaiakra és a józan eszét még el nem vesztett többi európaira, hogy szálljon szembe ezekkel, akadályozzák meg az Európai Egyesült…..
Kardos doktor 2016.03.16 22:42:23
@Toadwart66: szeritem félreérted a dolgot. A "háttérhatalmak" simán lehetnek olyan titkos társaságok is, mint pl. a "Skull and Bones", aminek Bushék és a mostani külügyminiszter, Kerry is a tagjai (a titkosság abban áll, hogy nem hajlandók elárulni, mi ez az egész), meg hasonlóak. Ennek szvsz semmi köze a zsidózáshoz. Arra én is allergiás vagyok, és Orbántól sok hülyeséget hallottam már, de zsidózást még nem.
  Egy jól működő rendszer hívei Rákosi elvtárs bölcs beszédét hallgatják "Értem, hogy ez a kocablog a kormányfikázásra jött létre, és mint hobbi lehet, hogy nem rosszabb mondjuk a virágkötésnél. De egy buta, fáradt, demagóg érvet ismételgettek úgy, hogy gyakorlatilag egymás szájából veszitek ki.…..
Kardos doktor 2016.03.13 20:38:59
@Moin Moin: "...gyakorlatilag elkerülhetetlenül darabolódott fel nemzetállamokra "
szvsz ez nem a nacionalizmus következménye, az azért más, mint pl. a kisebbségek erőszakos beolvasztása, ami akkor Magyarországon folyt. Ugyanaz, mint Elzászban csupa német arcberendezésű (és nyilván kicsit német temperamentumú) "franciát" látni, kicsit szomorú.
A "nemzetállamosdit" a békekonferenciákon éppen az amerikai elnök, Wilson erőltette. A franciák meg csak simán kemény bosszút akartak állni a tengelyhatalmakon, ezért (is) lett a felbomlás. Nem pont a nacionalizmus miatt. Valóban közrejátszott a Monarchia hibás kisebbségpolitikája, de ez sem annyira nacionalizmus, mint annak egy eltorzult, megmerevedett változata.
Kardos doktor 2016.03.13 20:46:46
@Moin Moin: ... a mai olasz és a német állam éppen hogy a nacionalizmus korszakában vált egységes állammá. Nekünk magyaroknak saját pechünk, hogy a török háborúk miatt Erdélyben szigetként maradt csak meg a magyarság, az anyaországtól elvágva, és az "üres" hegyi részeket pedig inkább a románok lakták be.
Kardos doktor 2016.03.14 06:50:45
@Moin Moin: oké, az olaszokkal és németekkel máshogy volt, de azt fenntzartom, hogy a monarchia szétesése egyáltalán nem lett volna elkerülhetetlen. A rossz kisebbségi politikának része volt benne, igen, de nem a "nacionalizmusoknak" általában. Lám, a mai nacionalistáink sis kibékülnek z EU-val, amennyiben látják, hogy hasznuk van belőle. A monarchia szétdarabolásának sok köze van az USA és a franciák szándékaihoz a béketárgyalásokon, amik sok mindenek voltak, csak nem békések.
Kigondoltam Migránsok II. 2015.09.18 08:06:11
 Mára már bebizonyosodott, hogy a Kigondoltam! tudósai, mérnökei és vezetői olyan szintű tudásnak vannak birtokában, mely tudást bármely kormány irigyelhetne. Sajnos az index régi tulajdonosa (aki puszi pajtás volt), főszerkesztője és blogangyalai eltávoztak, és a mai, új…..
Kardos doktor 2016.03.12 00:50:46
Illik minden jobb posztot valami hatásos, punk felütéssel kezdődni - úgyhogy akár egyszavas, csupa sokatmondó ponttal (full stop, period!) ellátott mondatokban is kijelenthetném önmagamat visszhangozva, hogy midlife crisis, amit leginkább azért érdemes megemlíteni, hogy mindenkiben…..
 Elsőre is leszögezném - vagy tiplizném -, hogy NEM vagyok konteóhívő, a konteók a tudománytalanság Sze'les Gáborai. A konteóhívők a sátán követői, akik összezavarják a békés nyájat, és folyamatosan rettegésben tartják őket, miszerint a mennybe jutni jó dolog, de nem…..
Kigondoltam Címlapgecik 2009.12.25 20:50:00
A címlapgeci (Titulus pagini semen-inis, masculinum, illetve Titula vaginae semen-una, femininum) a vidrapatkányok (Rattus lutreolus) azon fajtái, amelyek létüket annak szentelik, hogy árgus szemekkel bámulva frissítsék tízmásodpercenként a zsindely nevű internetes portál címlapját,…..
Kardos doktor 2015.03.26 21:03:15
@radairosseb: ez már túl kifinomult megszólalás!
Kardos doktor 2015.03.26 22:33:58
@radairosseb: most mit szólsz ehhez a repülőhöz meg a pilótához.
Kigondoltam Sáskák 2015.02.05 17:04:57
A sáskák hosszúkás, legtöbbször zöld rovarok, amelyek leginkább növényekkel táplálkoznak. Érdekességük, hogy a klasszikus pete-lárva-báb-kifejlett rovar ciklus helyett imágót képeznek.  Érdekességük még a csoportos, őrület-szerű ivarzás és vándorlás. Órási rajban…..
Kardos doktor 2015.03.08 20:09:48
Kardos doktor 2015.03.09 20:26:05
@szanalmas: a Töhötömöt kihagytad!!!!!!!!!!!!!!

Lösbrage teridegum!
Kardos doktor 2015.03.14 22:48:56
@szanalmas: hát idefigyelj, Lajos, itt muzsikálni bajos, mert rossz a fülhallásom már.