Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thomas Pastor

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az elmúlt napokban megjelent számos cikkel, véleménynyilvánítással és nyilatkozattal kapcsolatban ezúton leszögezzük, hogy kizárólag azt tekintjük hiteles Felház-álláspontnak, ami az alkalomsorozat három főszervezőjének együttes álláspontjaként vagy valamely hivatalos felületen jelenik meg. Minden…..
Thomas Pastor 2016.04.29 18:44:57
@EMBERA: Köszönöm a bizalmat, a Krisztusi hozzáállásod az Istent kereső emberek felé!
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
Thomas Pastor 2016.04.23 21:44:21
@emtévé: Tévedtél kedves farizeus testvérem, mivel veled együtt én is hiszek a feltámadásban! Ja, mikor mész a templomba? Ott lesz egy vámszedő, tanulhatsz tőle:)))))
Thomas Pastor 2016.04.23 22:15:05
@emtévé: Egyébként érdekes, hogy szelektálsz a betartandó parancsolatok között, pedig hát ha egyet is megrontasz, az egészet megrontod...
Thomas Pastor 2016.04.24 16:18:44
@emtévé: Akkor ezek szerint félreértettelek! Elnézést kérek emiatt, s nyomom tovább! :)
Ali Akbar Szalehi iráni alelnök február 19-én Budapesten az ATV kérdésére kijelentette, hogy nem tekintik ellenségnek a zsidó népet, és “soha nem akarták megsemmisíteni vagy elpusztítani” Izraelt. Március 8-án Irán rakétakísérletet hajtott végre ballisztikus rakétákkal, amelyekre héber nyelven a…..
Nyugat-Törökországban, Izmir tartományban, Selcuk körzetében, a nagy történelmi hagyományokkal rendelkező Epheszosz város közelében építenék meg a világ legnagyobb Szűz Mária-szobrát. Selcuk polgármestere szerint az építendő szobor olyan szimbolikus és nagy tekintéllyel rendelkező építmény lesz,…..
Thomas Pastor 2016.03.03 05:54:52
Pakisztánban ittas férfaik brutálisan elgázoltak három keresztény lányt, akik visszautasították a jómódú muszlim fiatalemberek ajánlatát. Az eset nem egyedi, miután az országban általánosan elfogadott nézet, miszerint egy muzulmán férfinak joga van arra, hogy megerőszakoljon keresztényeket és…..
Jóllehet Jézus Krisztus születésének a karácsonyhoz vajmi kevés köze van, ebben az időszakban talán futólag még azoknak is eszébe jut Ő, akik az év más időszakaiban nevét csak jelentés nélküli indulatszóként emlegetik, amikor valami meglepőt észlelnek: „Jézusom!” Bárcsak igaz lenne szájukban ez a…..
Muhammad Ali és Evander Holyfield után újra olyan királya van a profi nehézsúlynak, aki számára elválaszthatatlan a hit és a boksz. “Jézus erejével nyertem meg ezt a küzdelmet” – mondta a 27 éves brit, miután legyőzte a 10 éve veretlen világbajnokot, Vlagyimir Klicskót.…..
Az utóbbi évek egyik leglátványosabb égi jelenségét 600 kilométeres távolságból is észlelték, a vakító fénycsóvát maga után vonó tárgyról számos jó minőségű amatőr felvétel készült. A jelenséget a Pentagon hivatalos magyarázata szerint a haditengerészet…..
Egy friss videón azt rögzítették Floridában, amint a lenyugvó nap felett egy fényes második égitest tűnt fel az égen. A felvételen egyértelmű, hogy nem a Hold, mert az távolabb látható az égbolton. A Vénusz és a Merkúr – bár ezek szabad szemmel is láthatók – sokkal…..
Teljes holdfogyatkozás + szuperhold = vérhold. A hétfő hajnali természeti jelenségről megírtuk már, miért ritka és rendkívüli esemény. A mostani vérholdnak azonban van egy, a csillagászaton túlmutató érdekessége is, nevezetesen, hogy egy olyan négy holdfogyatkozásból álló…..
Meglepő cikk került fel a napokban a Salon oldalára, mely a következő kérdést veti fel: most, hogy a homoszexualitás legálissá vált, a pedofília lesz a következő? Miután az Egyesült Államokban és több európai országban is elfogadásra kerültek a melegek jogairól szóló…..
16 és 35 év közötti vagy, aki nem végzett teológiát és nem szolgált lelkészként, de úgy gondolod, hogy menne a prédikálás? Jelentkezz a „So You Think You Can Preach” showműsor felhívására, és ha nyersz, még 25.000 dollár és egy új autó is üti a markod. Igyekezz: már…..
Vérhold? Tetrád? Elengedés éve? Az elmúlt egy évben a New York Times és az Amazon bestsellerlistájára több könyv is felkerült, amelyek címeiben felbukkannak ezek a különös fogalmak. A 2014. április 15-től 2015. szeptember 28-áig tartó csillagászati ciklus a végéhez…..
Az az átkozott ateizmus! Azok az átkozott istentelen ateisták! Azok az istenttagadás legszőrnyűbb bűnében fetrengő gátlástalan és erkölcstelen ateisták! Minden bűn és romlottság előidézői, kik Istent halottnak merik tartani! A Nietzsche idézetét, zászlóként maguk előtt…..
Ebben a posztban nem a kanonizációval foglalkozok, de az itt tárgyalt anyag nagyban hozzátartozik a témához. A keresztények a kezdetektől fogva fontosnak tartották azoknak az iratoknak az olvasását, tanulmányozását, amit a zsidók használtak. Nyugodtan, mondhatjuk, hogy a két…..
Thomas Pastor 2015.01.07 16:59:53
Kedves István!

Talán posztod leglényegesebb idézetét emelném most ki:
„Minden Írás, amit az Isten sugalmazott, jól használható”
A görög jelentés a teljes szónál számomra még nyitottabbá teszi ezt a mondatot:
minden, akármely, mindegyik, az egész
Azaz, ha én pl. (maradva az etiópoknál) Kelemen levelét elolvasom, azon keresztül is részesülhetek az Úr által olyan kijelentésekben, mely hasznos az életem megjobbítására, tökéletesítésére.
Karizmatikus körökben az általad idézett könyveket (Énok, Mózes mm.) azért nem tudják elfogadni, mert egyrészt nincs benne a Bibliájukban, másrészt állítólag nincs hiteles forrás, csak hamisítványok. Erről mit tudsz? Mármint, hogy nincs hiteles forrás csak hamisítvány a nevezett könyvekről?
Eme posztodban továbbra is azt látom, hogy gondolatébresztő, de hiányzik belőle a kulcs, melyet továbbra is a feltétel nélküli szeretetnek neveznék!
Azaz akármennyire is jól tudom használni az Igét, akármennyire is tájékozott vagyok az összes kánánból, ha nincs bennem a feltétel nélküli Szeretet, nem ér semmit az egész.
Hiányolom azt is, hogy leírd posztjaidban, hogy beszélgettél az Atyánkkal és milyen kijelentéseket, szívhez szóló dolgokat kaptál.
Mert véleményem szerint, nem arról fogja megismerni a világ a mi kereszténységünket, hogy milyen felekezeti, gyülekezeti tanításokban, esetleg dogmákban részesültünk, hanem arról ismeri meg a világ, hogy Jézus követői vagyunk, hogy szeretjük egymást!
De ezt a mindenek felett való szeretetet, melyet szeretnénk átadni másoknak is, csak Jézustól tudjuk megkapni szerintem.
Visszatérve a posztod témájához ,ma gondolkodtam azon, hogy szerintem egy biztos alap azért van a keresztények között: Jézus szűztől fogant, meghalt a bűneinkért, harmadnapra feltámadt.
Ez egy olyan fundamentális alap, melyben szerintem az összes keresztény egyház megegyezik.
Aztán, hogy erre már ki, mit épít?...
Még a számítógép színösszeállításánál is több variáció van.:)
Az ószövetség Ebben a posztban kifejezetten az ószövetséggel, és annak kanonizálásával fogok foglalkozni. Ahogy egyre többet foglalkozok a témával, úgy válik egyre bonyolultabbá, és átláthatatlanabbá. Az ószövetségnek alapvetően két tipusú kánonja van. Az egyik az…..
Thomas Pastor 2015.01.07 09:46:25
OFF
Sziasztok! Mivel szeretett Arpicus testvérem lezárta véleményézését velem kapcsolatban, a hallgattassék meg a másik fél is alapon szeretném leírni a véleményemet.

Arpicus problémája véleményem szerint ott kezdődött, hogy a hozzászólásomat saját magára vette.
(„Úgy érzem,hogy közvetetten hozzászólásod által meg lettem szólítva”)

Ennek megfelelően írta viszontválaszát , kissé erősen csipkelődve. („Félek,hogy a Te hívői életedben a Biblia nem az első helyen van.”)

Véleményezéséhez hozzátenném azt, s nem dicsekedésből, hogy szinte naponta hallgatom a Hangzó Bibliát (reklám), van egy 8gb mp3 lejátszóm, feltöltve az Újszövetséggel, melyet a munkahelyemen szoktam hallgatni. Tehát ez az úgymond féltő megítélés nem helytálló!

Viszontválaszomban jeleztem Atyámfiának (továbbra sem személyeskedve, s ítélkezve), hogy feltételezése alaptalan.(„ IRÁSOM EGYETLEN NEGATÍV KICSENGÉSŰ RÉSZÉBEN NEM VOLTÁL A GONDOLATAIMBAN”)

Testvérem reakciója erre nagyon korrekt módon a bocsánatkérés volt, de azért egy jót rúgott még melléje a hátsómba, úgy finoman. („Nem volt szándékomban Téged leminősíteni,ez a hozzászólásod "hozománya".)

Illetve feltett két kérdést, melyet később megválaszoltam,mely válasz előtt Jezustól idéztem úgymond számomra minősítő, vagy leminősítő beszédeket, amiatt, hogy láthassuk, hogy a Mester minősítései sem kimondottan X. Y. farizeusra, vagy Z. K. írástudóra mentek rá, hanem jellemzett egy viselkedési formulát, s ahogy a közmondás is tartja, akinek nem inge, ne vegye magára.

Az én első véleményezésemben is a gyümölcsöket, azaz István írásainak a hozadékait kutattam, vizsgáltam, még gondolatomban sem volt, hogy valaki felé személyeskedjek.
Azok a jelzők, melyeket ott írtam éppen úgy tapasztalhatóak voltak régebben az én keresztény életemben, mint sok más ismerős keresztény testvérem életében is.
A hangsúly inkább azon volt, hogy ezt a viselkedési formát István posztja (bár nincs benne Urazás ezerrel, de mögötte részben ott van Isten) pozitívan is meg tudja változtatni.

Arpicus testvérem kérdéseit emígy válaszoltam meg:
(„Drága Testvéremnek.:
1.Kit akartál megszólítani a hozzászólásoddal és kinek szólt az üzenet?
Jézus a farizeusok leminősítésével csak a farizeusokat, vagy a minősített cselekedetek által mindekit meg akart-e szólítani?
2.Ha a válaszom hibás feltételezésen alapszik(nem én vagyok a tárgya),akkor a Te írásod milyen feltételezésen alapszik?
Tapasztalat.”)

Továbbra sem mentem bele személyeskedésbe, mivel, ha nekem valakivel problémám van, vagy valakinek személyesen üzenni akarok, akkor azt vagy priviben, vagy név szerint megteszem, hiszen már felnőttek vagyunk.

Arpicus testvérem sajnos viszontválaszában megtagadta Krisztusban testvériségünket (melyet akár tagadunk, akár nem, nem mi döntünk el, hanem a Teremtő, s ha morci vagyok, akkor is a tesóm az tesó marad, soha nem tagadhatom meg azt, akinek a szívében ugyanaz a Krisztus él)s továbbra is személyeskedett:
(„ szélhámosok kíméljenek!”)

Viszontválaszomban továbbra is úgy álltam hozzá, ahogy Krisztusi szívem diktálja. (
Számomra mivel te is az Atyánktól születtél újjá, mindörökre testvérem vagy,akár minősítgetsz, akár leszólsz, beszólsz, bibliaolvasásom ítélgeted, SZERETLEK! Én sem vagyok a megtestesült szent:)
Krisztusban:Tamás)
Majd jött az én szeretett Atyámfia éjszakai levele, egyre keményebb beszédekkel fűszerezve:
(„igencsak szervilis barátod „) Mivel blogokban sokszor használnak idegen szavakat, nézzük, mit jelent a szervilis szó: szolgai, alázatos;
szolgalelkű, megalázkodó, talpnyaló
Tehát a szolgalelkűtől egészen a talpnyaló funkciók minősítenek Arpicus testvérem szerint engem, mely azért nem igaz, mert István még nem oly közeli barátom, ugyanis nem ismerem személyesen, nem találkoztunk soha, priviben soha nem beszélgettünk, s a barátsághoz azért kell szerintem a személyes kapcsolat is, nem elég a „nethaverság”, másrészt már az első hozzászólásomban kemény kritikával illettem István blogját, mely lehet, hogy elkerülte Testvérem figyelmét:
(„Számomra István írásai elgondolkodtatóak, de valóban hiányzik belőlük az a reményteljes hit, az a földöntúli öröm, az a mindenkori szívben rejlő hálaadás, melyet szerintem Jézus mélyebb ismerete kell, hogy fakasszon bennem.”)
illetve
(„Ehhez Istvánnak kell elöször egy olyan meghitt kapcsolatba, közösségbe kerülni Jézussal,mely után a bejegyzései is teljesen más irányt, hangulatot, életkedvet árasztanak.”)

Azaz itt is látható, hogy kritikámmal személyesen szólítottam meg az illetőt, nem átvitt értelemben.

vége az 1. résznek. folyt köv.
Sefatias MIÉRT?????? 2014.11.18 12:12:29
Az utóbbi időben sokat foglalkoztat az ember-Isten viszony.Az előző posztban már boncolgattam, hogy Isten törvényeiben látszanak azok az alapelvek, melyek segítenek felismernünk, hogy Istennél mindig fontos a gyengébbek, kiszolgáltatottak helyzetének biztosítása. Isten mindig…..
Olyan területre tévedtek a gondolataim, amelyben nem vagyok jártas. Ezért elnézést kérek mindazoktól, akik igen. Ez pedig a jog. Méghozzá az emberi jog. A Emberi Jogokat nem a Biblia alapján fogalmazták meg, de van köze a kettőnek egymáshoz. A kérdés számomra az, hogy az embernek van e joga Istennel…..
Thomas Pastor 2014.11.17 09:27:43
@mint olvasod: Kedves Mint Olvasod!
Kedvenc filmem a Star Wars, de nem szeretnék Jedi trükkökkel, meditációkkal élni, maradok a "toldozott-foldozott" Jézusnál.Beszélhetek én magamhoz annyit amennyit akarok, s a pozitív beszédnek van is haszna. De nekem (talán másnak is) szükségem van egy példaképre, úgymond Mesterre, aki nekem megmutatja a tökéletes utat a Szeretethez! Ez számomra Jézus Krisztus,s nem magam.
üdv.tamás
Thomas Pastor 2014.11.17 09:44:53