Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit Vaszari

35 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Instant Mehl Utolsó 2016.06.23 23:23:27
Kívülről minden olyan könnyűnek látszik. A tóparton futó férfi léptei, a medencében a lányok karcsapásai, a babakocsit tologató anyuka éneke, a pénztáros mosolya. A küzdelem csak belülről érezhető. Vannak napok, amikor tényleg könnyen megy, de vannak napok, és ezeket érezzük többnek, mert…..
Ma lejárt egy határidő, amire G. nem adott be pályázatot. Újabb három év lehetett volna. Tipródtunk, rágódtunk, aztán hagytuk eltelni a napokat. A napokat, amelyeknek már igencsak a végére járunk. Három teljes hónap még, aztán egy kicsi júliusból és megyünk haza. Nincs jó döntés. Vagy legalábbis mi…..
Ügyes-bajos napi dolgaink miatt azt terveztem, érdemes lenne átgondolni, mit is tapasztaltunk eddig a német egészségügyben. De először egy lépéssel hátrébb lépnék. Kicsit messzebbről kezdek, mert feltűnt egy jelenség, amit nem csak az orvosi dolgoknál tapasztaltam meg. Bizalomnak nevezném, méghozzá…..
Instant Mehl Dolgozgatok 2016.01.11 08:49:49
Legutóbb már kasszás voltam. Ezzel teljes jogú taggá avanzsáltam elő. Magyarul turkálónak neveznénk a helyet, nem találok jobb szót rá. Pedig nem az. Alapvetően az a funkciója, hogy az adományba leadott ruhaneműket és egyéb kisméretű használati tárgyakat eljuttassa a rászorulóknak. Akik körülbelül…..
  Egy anyuka szeretne velünk barátkozni, határozottan ez az érzésem. Bíró, a férje ügyvéd, ízig-vérig német család. Ők maguk is egykék, ez bejött nekik, mert egy fiúk van. D. osztálytársa. Reggel az iskolaudvaron szoktunk néhány szót váltani. Legutóbb arról, hogy vajon…..
Instant Mehl Itt-ott 2015.10.22 21:38:52
Na tessék, egy újabb kémprogram! És ez nem egy szappanopera. Az őszi szünetben hazamentünk. Egy vidéki kisváros okmányirodája, az ügyintéző szabadságról jön vissza, első ügyfelek vagyunk, most fedezi fel, hogy távollétében újabb számítógépet telepítettek az irodában.…..
Instant Mehl Ügyintézünk 2015.09.22 09:44:37
Mindig hitetlenkedő tekintetekkel találkozom, ha azt mesélem, hogy a német precizitás már rég a múltté. Történt a minap, hogy levelet kaptunk Münster városától. Egészen pontosan az iskolai részlegtől. Nem egy szószátyár levél, összesen ha öt mondatból áll. Ezek szerint…..
Instant Mehl Ballonok 2015.09.11 07:49:55
Szerencsénkre a hőlégballonos parádé napján jó idő volt. Van valami meseszerűen lenyűgöző, ahogy ezek a repülő bálnák felszívják magukat, láthatóan küzdenek a gravitációval, dagad-dagad a ballon, még nehézkes és esetlen, hogy aztán egyszer csak Huss!, könnyedén a…..
Instant Mehl Újra itt 2015.08.25 09:56:46
Idegen lakás idegen fala. Fekete képkeretek, ki tudja milyen magazinokból kivágott– egyébként nem rossz ízlésre utaló – képek. Habár már nem is annyira idegen, hiszen lassan lecserélődnek a fekete-fehér képek a gyerekek sokkal színesebb alkotásaira. Hamarosan eljön a pillanat,…..
Instant Mehl huszonhat 2015.03.23 13:53:57
Nem is tudom, hol tartok a számozásban. Régen nem írtam. Ez leginkább azt jelenti, hogy belesimultunk a hétköznapokba, egyre kevésbé érnek naponta új kihívások minket, rutinszerűen kezdtük élni az életünket. Tudjuk, melyik busz szokott késni, ismerősek az arcok a…..
Instant Mehl huszonöt 2015.02.20 06:31:53
Az úgy volt, hogy valakinek azt mondtam, mi nem szoktuk elkapni az influenzát. Mint tudjuk, Isten nem ver bottal, meg ott van Murphy meg az ő törvénye is. Szó, ami szó, influenza egy sértődékeny klimaxos nő, aki most megmutatta. Több körben. Nem lehet megmondani, ki kezdte, hányszor,…..
Instant Mehl huszonnégy 2015.02.10 14:19:03
Örök dilemma marad, hol vannak az okozati összefüggések. Mi múlik min. Miért van az, hogy Münsterben rend van és tisztaság (akkor is, amikor nem: egy fesztivál után van sok szemét; ősszel, a hulló falevelek között, a friss hóban itt sem gyorsregálásúak a takarítóbrigádok),…..
Instant Mehl huszonhárom 2015.02.01 20:52:00
Rudolf, a rénszarvas zenéjére táncol R. a nappaliban. D. az apjával az udvaron focizik. Nyugalmas vasárnap késő délután. Már-már otthonos. Mint ahogyan meglepően otthonos volt visszaérkezni a kéthetes otthoni karácsonyból is. Otthon lenni nagyon jó volt, de nem volt rossz…..
Instant Mehl huszonkettő 2014.12.16 08:43:59
Úgy nézem, életforma errefelé a karácsonyi vásár. Gyakorlatilag minden bokorban van egy Weihnachtsmarkt, nem csak Münsterben, de a környékbeli alvóvárosokban és persze, hogy a nagyvárosokban is. Karácsony előtt egy hónappal kezdték, és napról napra nagyobb a tömeg. Mint…..
Instant Mehl huszonegy 2014.12.08 18:27:39
Olyan nehéz nem pátoszosnak lenni. Hogy mennyire őszintén kívánom ezt mindenkinek. Hónapokig összezárva lenni mindenféle népekkel, aztán a kialakuló barátságokban elmélyülni. Kuwaiti-kínia-ukrán társaságban eltölteni egy délutánt. Hogy mik a tanulságok? Bennem minimum van…..
Instant Mehl húsz 2014.11.25 10:53:21
Sajtószemlézek. Persze, hogy a Facebook-on kezdem, sokszor olyan cikkekkel találkozom itt, amikkel máshogyan nem lenne esélyem találkozni, mert nem nézegetek minden hírportált. Bírom ezt a kényelmet, hogy házhoz jönnek az érdekességek. Most azonban nem annak örülök, hogy…..
Instant Mehl tizenkilenc 2014.11.18 09:59:41
Sajnos kevés igazi némettel vagyok kapcsolatban, legfontosabb információszerzési forrásaim a nyelviskolai tanárok. Állandó vicc tárgya, hogy a német ember alapdefiníciója, hogy német az, aki legalább nyolc egyesületnek a tagja. Énekkórusnak, kirándulócsoportnak, autórajongók…..
Instant Mehl tizennyolc 2014.11.11 06:07:52
Már egy hete járok nyelvtanfolyamra. Muszáj volt találnom valamit, mert kezdtem nagyon unni a Hausfrauságot, ami ráadásul még csak arra sem volt jó, hogy különösebben elhagyjam magam, mert egyfolytában rohangáltam az óvoda-iskola-bolt-lakás-mosókonyha ötszögben. Meg egyébként…..
Instant Mehl tizenhét 2014.11.03 07:41:09
Halottak napja van. Nemszeretem ünnep, mert én nem ott és akkor emlékezem, amikor mások látják. Különösen nem giga-koszorúkkal, tonnányi gyertyákkal. Elfogadom, ha másnak így esik jól, általában ezek a mások nem szokták elfogadni, hogy nekem meg másképp. Így nem bánom, hogy…..
Instant Mehl tizenhat 2014.10.27 14:47:43
Münsterben a belváros szélén áll a Schloss, amit manapság az egyetem használ. A kastély maga nagyon impozáns, de előtte egy hatalmas parkoló van, ami bizony nem a legépületesebb látvány. Évente háromszor azonban átalakul ez a mintegy 40 ezer m2-nyi terület. Otthon úgy mondanánk,…..
Instant Mehl tizenöt 2014.10.20 09:17:43
Idegenben a véletlen a legjobb barátja az embernek. Csak elég türelmesnek kell lenni, hogy véletlenül alakuljanak kapcsolatok, összefuss emberekkel, akikkel találsz közös hangot. Aki már valaha váltott várost (nem, nem kell ennek országnak lennie), az tudja, miről beszélek. Arról,…..
Instant Mehl Tizennégy 2014.10.13 11:01:56
Tulajdonképpen mindig meglepetésként ér, amikor rájövök, hogy ha lassan is, de mégiscsak nőnek a gyerekek. Állatkertben voltunk, és örömmel konstatáltam, hogy már nem kizárólag arról szól az állatkertezés, hogy játszótértől játszótérig rohangálunk, hanem érdekes maga a…..
Instant Mehl tizenhárom 2014.10.09 09:45:25
R. kérdezte ezt, nem is annyira az első hetek egyikén. Hogyan másként is lehetne ez? Hiszen meg lehet tanulni a magyar szavak megfelelőjét valamilyen idegen nyelven, és azt is, hogyan kell azokat sorrendbe rakni. De az egész alapja mégis a magyar nyelv, nem? Hogyan lehet másként…..
Instant Mehl tizenkettő 2014.10.06 10:24:49
Ha én politikus lennék, akkor törekednék arra, hogy aki akar, az rövidebb időre kipróbálhasson valami egészen más, az addigitól eltérő életformát. Az egyetemi szférából nemrégiben kivezetett alkotói szabadságot a lehető legszélesebb körben kiterjeszteném. Az oktatás és…..
Instant Mehl tizenegy 2014.10.02 10:22:40
Van még mit tanulni biciklisként. A következő történt: már régebb óta készültem megnézni egy boltot, hogy ott lehet-e kapni, amit keresek. A gyerekek szétszórása után, és abbéli örömömben, hogy térkép nélkül rájöttem, hogy tulajdonképpen nem is vagyok messze a keresett…..