Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pápa Levente

29 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap maga Orbán Viktor jelentette be, hogy a nyugdíjasok az év végén kapnak extra 10.000 ft Erzsébet-utalványt. Mert a gazdaság jól teljesített. Oké.   Aztán Lázár János főminiszter bejelentette, hogy a Magyar Posta túl drága ajánlatot adott, ezért a járási közigazgatási hivatalnokok fogják…..
Múlt pénteken botrányba fulladt a Quaestor Financial Hruria Kft. hitelezői gyűlése, ahol a felszámoló beszámolt az ügy jelenlegi állásáról. A felszámoló szerint nincsen fellelhető vagyon, amiből ki lehetne fizetni a hitelezőket…..
Tegnap robbant a bombahír, hogy az MNB befizet a profitjából 50 milliárdot a költségvetésbe. Méltóztatik befizetni 50 milliárdot. Így pontos.  A besurranó tolvaj lebukás után visszaad egy ezüst kanalat (kép: nol.hu)..
Minap benyújtotta a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek (NOK) létrehozásáról szóló törvénytervezetet a kormány, amit a mai napon sürgősséggel el is fogadnak. Ne legyenek kétségeink. Rogán megmondta előre pár hete. Robog tovább a mutyigyár, kell a pénz… kép: index.hu..
Eddig azt hittem nem kell arról írnom, hogyan kell költeni a közpénzt, mert triviális és mindenki által elfogadott. Gondoltam ezt akkor is, amikor 2014 nyarán kihúzta nálam a gyufát L. Simon László címzetes főkáder, amikor pályáztatás nélkül, az ismerősének kiszórt pénzek után ezt mondta: "Maga…..
Először egy éve – a Töröcskei István vezette Széchenyi bank csődjének kapcsán – írtam cikket a témában, Bankcsődök: ma kicsiben, holnap nagyban? címmel. Azóta volt itt minden, a BudaCash-csődtől a Quaestor-botrányig terjedően: 300 milliárdos kár, átírt BEVA szabályok, visszamenőleges törvényhozás,…..
Isten a tanúm rá, nem akartam foglalkozni Kövér Laci bácsi év végi újabb performanszával. Mert nem érdemes. Mert felesleges. De aztán jött ízlésesen közvetlenül karácsony előtt a Pesti Srácok interjú, ami beakadt nálam is. Még ezután is mondták a kollégák, barátok hogy ne…..
Az elmúlt évek köztudomású fejleménye, hogy gyorsan emelkedik a külföldön munkát vállaló honfitársaink száma. Sok vita van belőle, hogy milyen okai vannak ennek, a jelen bejegyzés viszont nem erről fog szólni, hanem inkább a következményekről. Azoknak is főleg egyetlen…..
Múlt héten a jegybank válaszolt a Quaestor-károsultak kérdéseire. A régóta megválaszolásra váró, jogos kérdéseire. Gondolom kevesen olvasták végig a jelentést, pedig egy rendkívül érdekes és ugyanakkor kétségbeejtő részlet olvasható ki belőle: nevezetesen az, hogy a…..
Miután nyáron kinevezték Papcsák Ferencet a jegybank ellenőrzését végző Felügyelőbizottság élére, többször felhívtam a figyelmét, hogy azonnal vizsgálatot kell kezdeményeznie a jegybanki költekezések ügyében. A vizsgálatokat annak rendje és módja szerint el is…..
Az elmúlt napokban nagyon súlyos információk jelentek meg arról, hogy a Quaestor-törvényben milyen apró jogi-pénzügyi trükkel tették lehetetlenné a Quaestor-károsultak beígért…..
A pénzügyi területen dolgozó szakemberek közül mindenki (értsd: mindenki) tudja, hogy amióta Matolcsy lett a jegybank vezetője, azóta nagyon megfizetik a jegybanki dolgozókat. Sokkal jobban, mint előtte. Persze rendesen…..
A bevándorlós sztori még januárban kezdődött az elborzasztó Charlie Hebdo mészárlás után, amikor is a "mi jó apánk”, Orbán Viktor kiállt, és a világot megdöbbentve jelentette ki: ”a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak…..
Az elmúlt hetekben jöttek hírek arról, hogy akár még jó dolgokat is csinálhat a kormány a közmunkás rendszerrel kapcsolatban. Czomba úr, aki mindig a „jó zsaru” szerepet játssza el a kormányzati színdarabban, azt állította, hogy több idénymunkát vállalhatnak a…..
Azt gondolom, hogy itt az ideje végre szisztematikus munkával, lépésről-lépésre kialakítani azt az új világot, amit a demokratikus ellenzék, és ezen belül az Együtt szeretne megvalósítani. Egy olyan identitást, víziót és értékrendszert megalkotni, ami közérthetően tudja…..
 Sokadik cikkemet kell már írnom a Nagy Fideszes Brókerbotrány sorozatban. Sokadikat, mert az elmúlt huszonöt év legnagyobb pénzügyi botránya ez, és ahogy mondani szokták: fejétől bűzlik a hal. És nincsenek következmények. Továbbra sem. Persze a történet igazán velős…..
Az egész ország nem érti, hogy miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát. Azt még érteni véltük, hogy mi okból próbálta meg közben átadni a milliárdos cége vezetését egy senki által nem ismert, börtönviselt embernek, bizonyos Orgován…..
Nem kétséges, hogy a mostani pénzpiaci fejlemények úgy fognak bevonulni a magyar történelembe, mint a Nagy Fideszes Brókerbotrány. Ami ráadásul meg is fogja ingatni a mostanra már úgyis megtépázott Fidesz társadalmi támogatottságát, mert átüti az emberek ingerküszöbét és…..
Nem kétséges, hogy a mostani pénzpiaci fejlemények úgy fognak bevonulni a magyar történelembe, mint a Nagy Fideszes Brókerbotrány. Ami ráadásul meg is fogja ingatni a mostanra már úgyis megtépázott Fidesz társadalmi támogatottságát, mert átüti az emberek ingerküszöbét és…..
Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim, Honfitársaim, magyarok! A mai nap a magyar szabadság ünnepe, a magyarság öntudatra ébredésének napja. 1848. március 15-én nagy elődeink felléptek az önkény ellen. Egységbe kovácsolódtak a bécsi udvarral és helytartóikkal szemben, mert…..
Nem kétséges, hogy a mostani pénzpiaci fejlemények úgy fognak bevonulni a magyar történelembe, mint a Nagy Fideszes Brókerbotrány. Ami ráadásul meg is fogja ingatni a mostanra már úgyis megtépázott Fidesz társadalmi támogatottságát, mert átüti az emberek ingerküszöbét és…..
Eddig nem akartam megszólalni az üggyel kapcsolatban, direkt vártam egy-két napot, hogy meglássuk, a hatóságok hogyan végzik munkájukat az elmúlt évtized valószínűleg legnagyobb brókerbotrányával kapcsolatban. Mindig adjuk meg az esélyt. Csak valószínűleg a legnagyobb, mert…..
A veszprémi időközi választáson a független, de sok ellenzéki párt által támogatott Kész Zoltán győzelme biztosan politikai földrengést fog okozni Magyarországon. Többek között, mi, az Együtt politikai közössége is büszkén és aktívan támogattuk Zolit a kampányában, és…..
Több cikk is született már a mostanra híres - de még inkább hírhedt - keszthelyi kikötő gyanús eladásáról. Röviden a tranzakció lényege: Orbán Viktor legidősebb lányának férje, Tiborcz István, egy hozzá köthető cégen keresztül tavaly év végén villámgyorsan, egy…..
Pápa Levente 2015.02.09 13:30:36
@unionista: Közgazdászként dolgoztam, egy magyar középvállalatnál, aztán meg az OTP-nél. Hogy neked ezzel mi bajod van, kedves Unionista, azt nem értem. De egyet megtanultam az életben: ha valakiben nincsen nyitottság a másik megismerésére, hanem előre megítél valakit, az komoly baj. Sok mindent lehet rám mondani, de hogy unalmas ember lennék, azt nem hiszem. Sokkal jobbak az olyan politikusok, akik nem értenek semmihez, és soha nem is dolgoztak. Gondolom.
Úgy hírlik Angela Merkel rég várt és rövid magyarországi látogatása alatt találkozik vállalati vezetőkkel, üzletemberekkel is. Nagyon készülhetnek a találkozóra, a német-magyar gazdasági kapcsolatok mindig is rendkívüli jelentőséggel bírtak.  Az elmúlt években a…..