Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HazakbanJartunk

70 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Házakban Jártunk Csalogány utca 2016.08.14 01:20:12
A Csalogány utcát már régóta nézem, hogy milyen jó kis házakkal van tele, és nemcsak ebben az utcában, hanem a környéken is úgy általában sok jó dolog van. Alapvetően nem akartunk házazni, talán a posztok gyakoriságából is láthatjátok, hogy parkolópályára tettem a blogot, mert picit megalázónak (?)…..
HazakbanJartunk 2017.01.16 20:29:26
@prilag: :) köszi!!!
Házakban Jártunk Betonfalak 2016.11.26 19:49:41
Iskolába melóba menet  mindig rápillantok a buszból a kedvenc dolgaimra. Ilyenek tavasszal a kedvenc orgonabokraim, magnólia fáim, nyáron a rózsabokrok, ősszel a különösen sárga juharfák, most pedig, amikor nem érdekes a természet, a betonfalakat és kerítéseket tartom számon az út alatt. Mivel a…..
Házakban Jártunk 100 éves házak 2016.04.17 22:25:03
Megint elmúlt egy év és megint eljött a Budapest 100, a 100 éves házak ünnepe. Minden évben elmegyek, mert ilyenkor végre lehet legálisan házakban járkálni és nem kell folyton bujdokolni meg egyéb megalázó szituációkba kerülni. Most valahogy nagyon nehezen ment ez nekem, szombaton is nekiindultunk,…..
Házakban Jártunk Tavasz otthon 2016.04.14 11:32:55
Előre is elnézést kell kérnem, amiért már megint a lakóhelyemről írok, félek, hogy csak nekem érdekes a dolog... Á, mindegy, azért leírom, hátha. Nézzétek el nekem. Szeretek írni, szeretek olvasni, a legjobban pedig azt szeretem elolvasni, amit én írtam :D ..... Rájöttem, hogy ehhez a budai…..
Házakban Jártunk Emberek 2016.01.16 23:17:49
Azt hiszem, megér egy külön posztot Buda lakossága. Pest valahogy nagyon egyöntetű volt, egy massza, biztos a nagy sűrűség miatt. Ott nem figyeltem föl erre vagy arra a konkrét emberre, itt azonban más a helyzet. Persze itt is van massza, a legmasszívabb massza (...) például a nyugdíjasok…..
Tudtam én, hogy ez lesz: folyamatosan mindenféle új dolgokkal szembesülök itt ebben az új albérletben. Nekem fontos az, hogy hol lakom, szeretem-e a lakást, és ha egy jó helyről el kell költöznöm, az megvisel. Nagyon mélyről indult ez a lakás, mert az előző helyet nagyon szerettem és nem akartam…..
Ezt a bejegyzést legalább fél éve írom. Még tavasszal a 100 éves házak ünnepén néztük meg, a Nagymező utcában találtunk rá. Nagyon megtetszett és mindig nekirugaszkodtam, hogy írok valami okosat, de mindig ilyen építészes fellengzős nyálverés lett belőle, úgyhogy elhatároztam, hogy nem írok semmit,…..
Burger Blog BpBurger (22) - Majorka 2012.10.03 08:50:00
Spanyolországba indultunk, de csak a Városmajor széléig jutottunk legújabb hamburgeres kalandunkban, melyből az is kiderül, hogy országhatárok átlépése nélkül is remek burgerekhez juthatunk. Tomi cimborámmal ültünk be a címben említett helyre, és mivel ő törzsvendég ott,…..
Egyik hétvégén meg akartuk nézni a Százados úti művésztelepet, de nem sikerült, mert a terület zárva volt, öt soros szögesdrótos kerítéssel találtuk szembe magunkat. Van egy tök király tömb, tele fákkal, érdekes művészházakkal, tiszta romantika az egész; de nem mehet be akárki, mert itt művészek…..
Nemrég el kellett költöznöm a Dagály utcából és új albérletet kellett keresnem. Nem volt könnyű feladat, mert valóban sok pénzt kérnek el hihetetlenül nyomorult helyekért, de hadd mondjam el, mi történt: vasárnap tudtam meg, hogy el kell költöznöm, még aznap megláttam a hirdetést az interneten,…..
Úgy tűnik, mintha a 60-as 70-es években az országot gondolkozás nélkül árasztották volna el a lakótelepek, pedig  - annak ellenére, hogy gyorsan kellett cselekedni, mert a lakáshelyzet már botrányos volt - készültek technológiai és életmódbeli kísérletek ezzel a témával kapcsolatban. Az egyik ilyen…..
Nemrég egy ismerősöm jóvoltából Zürichben tölthettem pár napot. Sem az odaút, sem a visszaút nem ment zökkenőmentesen: odafele a metrónál vettem észre, hogy otthon hagytam a telefonom, majd beragadtam a liftbe, de végül simán elértem a vonatot, ahol persze ültek a helyemen, de mondtam nekik, hogy…..
Imádom a Régi posta utcai Mekit, mert patinás és viszonylag félreeső; itt mindig megpihenek, ha a Váci utcai üzletekben nézelődöm. Így volt ez azon a napon is, amikor egy barátomat becsábítottam a Mekivel szembeni házba, amiről régóta sejtem, hogy jó, és tényleg így van. Sokat néztem ezt a házat,…..
Helló mindenki, június 23-án lett két éves a Házakban Jártunk blog. Tavaly, az első szülinapján még jobban meghatódtam, jobban visszatekintettem, most kicsit kevesebbet törődtem ezzel a hobbival, így ezúttal nem fogok a könnyeimben fuldokolni meghatottságomban. De hiszen ez az embernél is így van,…..
HazakbanJartunk 2015.07.20 21:55:23
@alexejevics: jajaja :) örülök, h nem csak nekem jönnek be ezek a hülyeségek a házakon... :)
A Maros utca elején van egy lakóház, ami mindig nagyon vonzott, nemrég pont be tudtam menni. A legfelső szinten van egy szeme, amivel nézi a Krisztina körutat és a Maros utcát...
Ebben a Kossuth téri impozáns lakóházban már jártunk egyszer, de most ismét lehetőségünk nyílt belógni. Mivel már írtam róla, ezért most csak pár új képet mutatok, kicsit jobbak, mint a múltkoriak. Ez a kétszintes kapu a bejárat:..
Egy barátom ajánlotta hónapokkal ezelőtt, hogy nézzük meg az 1975-ben Tenke Tibor munkájaként épült víztoronyházat Újpalotán, és csak most jutottunk el odáig, hogy nyélbe tudtuk ütni a dolgot. A ház elég messze van a belvárostól (Nyírpalota út 71., 7-es busz végállomása), kicsit már vidéken éreztük…..
Házakban Jártunk A csúnya ház 2015.02.05 14:15:10
Én nagyon szeretnék szép házakról írni, de ez a ház itt épp nem ilyen. Nem is tudom, mit mondhatnék. Igazából az egész környék ilyen, de ez a ház a leges-legilyenebb. Azon gondolkozom, hogy kell-e erről a házról írni, mert az, hogy szerintem csúnya, az nem számít. Nem érdekes a véleményem -…..
Tegnap a címben említett, kevésbé ismert MÁV telepet néztük meg. Ez a MÁV dolgozóinak épített telep egy elég rossz környéken, az MTK stadionnal szemben található. Nem ilyen rendezett, mint amilyennek ezen az axonometrián tűnik, nagyon lehangoló, szedett-vedett, lepukkant szegény környék. Nyilván…..
Nem felejtettem el a blogot és a kedves olvasóimat sem, CSAK olyan megterhelő most a meló, hogy hazafelé menet már csak a járdát nézem, nehogy meglássak egy tetves házat, amiből épp eleget látok az irodában. Otthon - ha látom a leszálló repülőket - ülök a kanapén és azt képzelem, hogy inkább…..
HazakbanJartunk 2014.11.13 15:16:29
Milyen sokszor megy el az ember egy-egy ház mellett anélkül, hogy belegondolna, milyen történeteket mesélhetnének a falak. A Fő utca 61. szám alatti háznak először az elődjét kellene megkérdezni (ami akkor még a Vitéz utca 2. szám alatt állt.) 1945. január 2-án a házat…..
Tuti, hogy mindenki ismeri ezt a házat a Fő utcában, aki minimálisan is érdeklődik az épített környezete iránt.  Találtam egy hasonló blogot, mint ez, ahol valaki elég jól leírja, hogy mi a szitu ezzel a házzal... tulajdonképpen itt be is fejezhetném, mert valaki már tök jól leírta. Szevasztok!…..
Sziasztok! A házazós blogot átköltöztettem a blog.hu-ra, annak reményében, hogy kicsit könnyebb lesz kezelni ezt a felületet. Minden bejegyzést átmásoltam és elláttam címkékkel, a kommenteket viszont sajnos nem sikerült átörökíteni, de minden eddigi poszt és komment megtalálható a régi helyen.  De…..
Ma Szerencse Nap volt, mert olyan házak adattak meg, amik régóta érdekelnek, ráadásul félig-meddig híresek, vagy legalább is feltűnőek, így aki valamennyire ismeri a környéket - nevezetesen a Margit körutat és a Frankel Leó utat - azoknak tuti szemet szúrtak már ezek az épületek. Az Átrium…..
M kért tőlem egy házat, amit egyik nap meg is néztünk pár másik társaságában, de azok csak kísérők voltak a tömény mellé, vagy inkább kiegészítő, kisebb ajándékok. A ház, amiért mentünk egy nagyon furcsa ház, én nem is ismertem. A Dohány utca és a Síp utca sarkán van, valaha egy jó nagy játékbolt…..