Regisztráció Blogot indítok
Adatok
momenta

33 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Július van, fekszem egy függőágyban, a kislányom a pocakomon szuszog, pont úgy mint kicsit több mint tíz hónappal ezelőtt, amikor a pocakomra tették először. A függőágy olyan, mint az anyaméhben, jól korulolel bennünket. Van egy szerető párom, aki éppen a majdnem négyéves kisnagyfiammal a postán…..
Most hogy itt a jó idő és a kiránduló szezon, mutatok Nektek, egy egyszerűen elkészíthető, és könnyen szállítható finomságot. Ennek a leveles tésztától ropogós, a paradicsomtól édeskésen krémes, az oregánótól olaszos ízű, sajtos finomságnak nehezen tudtuk majd ellenállni. Lehet, hogy az uzsonnás…..
Itt a tavasz! Hurrá hurrá! Hátha a blog és én is előjövünk a barlangunkból, mert végre vége a hosszú téli álomnak. A nap is sokkal dinamikusabban kezdődik, ha besüt a nap és persze ha saját "fel sem kell húzni" ébresztőóránk már hatkor indulni szeretne a játszótérre. Szerencsére szeret takarítani a…..
Nem kell azt hiszem mondanom, hogy mindent, de mindent mindig az utolsó vagy utolsó utáni pillanatra hagyok. Szerencsére tisztában vagyok ezzel a tulajdonságommal valahogy mégsem sikerül ezen változtatni. A határidők motiválnak (általában). Szóval az úgy volt, hogy akkor…..
Egy csepp menta A hős 2015.11.18 22:50:02
Adott egy anyuka, egy kétéves és egy már 17 napja külföldön dolgozó apuka. Anyuka kap két órát, amíg a szomszéd Zsóka néni elviszi a kisfiát szuper programokra, úgymint piacozás, vonatnézés, mozgólépcsőzés és egyebek. Mit csinál ilyenkor a normális anyuka? Süt, főz,…..
Nagyon ritkán veszek sorsjegyet mostanában. Vannak elméleteim bizonyos helyekről, ahol soha nem nyerek, míg más helyeken érdemes kiadni 200, maximum 300 Ft-ot, mert ott tuti a nyerés. Két nappal ezelőtt pénzt kellett felváltanunk és hirtelen felindulásból mentünk be Bazsival ebbe az…..
Nagyon sok idő eltelt ismét az utolsó bejegyzésem óta, pedig mindig akartam írni, de aztán elmaradt. Ma a pillanatnyi döntések napja volt. Alvás után, ami a részemről tervezett 2-3 óra helyett 1 órásra sikerült a már másfél éves is elmúlt kisfiamnak, bringázni indultunk. Két…..
Egy csepp menta Tavasz 2015.03.10 23:08:27
Ma délutánra kinéztem magamnak egy programot. A Nők tavasza rendezvénysorozaton Egészséges szexuális nevelés a családban. Ez fél hatkor kezdődött és gondoltam a kisfiammal, aki már lassan másfél éves jól elmegyünk, ismeri a helyet, szereti, biztosan más gyerkőc is lesz ott,…..
Egy csepp menta Hajrá 2015.01.01 14:47:46
Az év utolsó napjaiban sok kedves látogatónk volt.  A pesti barátném megérkezett és megdicsérte a hajam. Csak a fodrászomnak köszönhető, hogy jól vágja a hajam, mert én itthon kiszárítással, beszárításal, vasalással, ondolálással nem sokat törődöm. Magdihoz csak mindig…..
Egy csepp menta Promisz 2014.12.29 23:20:21
Lassan itt van az új év, január elseje, a fogadalmak ideje. Nem tudom hány millió/milliárd ember fogadja meg a világon, hogy mától: - fogyókúrázom - leteszem a cigit - többet mozgok - spórolok - kevesebbet stresszelek - többet olvasok és még sorolhatnám a listát. A…..
Egy csepp menta Különleges napok 2014.12.29 21:53:03
A karácsony mindig nagyon különleges számomra, de most valahogy minden olyan különlegesen jó. Karácsony előtt Bélával eldöntöttük, hogy nem aggódjuk túl a dolgokat, ha valami nem úgy alakul nem érdekes. Ezt a szabályt elég jól is alkalmaztuk. Bazsi két hét betegeskedés után…..
Egy csepp menta Inszpirászion 2014.12.19 13:38:53
Nagyon szeretem a kézműves dolgokat és igen olykor-olykor inkább jobban belenyúlok a pénztárcámba, hogy egy-egy egyedi darabom legyen. Különösen táska és ékszer mániás vagyok. Nehéz az ellenállás ezen a téren. Már többször reklámoztam a Bödönt, de nem lehet elégszer. Ott…..
Egy csepp menta Valamiben első 2014.12.18 21:54:46
Nem nem nyertem semmiféle aranyérmet mostanában. Ja korábban sem. A sportokban nem mondanám, hogy jeleskedtem, de kitartásom mindig volt/van, ezért volt olyan tanév, amikor minden nap mentem az uszodába és 1,5-2 kilométert leúsztam. Hogy hogy nem lett belőlem Hosszú Katinka?…..
Egy csepp menta A vásárlásról 2014.12.10 23:18:37
Nem tudom ki hogy van vele, de én mostanában a vásárlások többségét interneten keresztül intézem. Na jó azért 1 liter tejet nem ott veszek, de a nemszeretekababakocsibanülni, mindentmegnéznékésmegfogdosnék 14 hónapossal csak célzottann lehet vásárolni, lehetőleg listával. De…..
Egy csepp menta Cuki moment 2014.12.02 00:19:08
Ki ül be vasárnap délben egy cukrászdába egyedül? Én! És mit csinálok? Jegyzetelek. Papírra? Ááááá nem az sosincs nálam. Szalvétára hmmm az stílusos lenne, de nem. Vettem egy számgyertyát, amit papírzacskóban kaptam meg és arra. Mit jegyzetelek? Amit sosem szoktam, a…..
Bazsival megint kis kiruccanáson vagyunk a mamáéknál. Apa éppen 24 órában programoz, mi pedig ha nem is 24 órában de forgalmat számlálunk. Nem tudom mi lenne, ha kislányom lenne, mit kellene neki mutogatni. Mert a fiúknál egyszerű a képlet: troli, busz, villamos, autók, teherautók,…..
November 26-a van- amikor élesítem a bejegyzést már 29 -, igen igen már egy hónap sincs karácsonyig. De ugye december 24-én este nem úgy szeretnénk ülni a fa alatt/mellett, hogy teljesen leamortizálódtunk a nagy rohanásban és stresszelésben? De miért is kell karácsonykor…..
Egy csepp menta Tekergő 2014.11.20 23:20:10
Nincs is jobb, mint este fél 11-kor a sütő mellett ülni, a sülő kolbászos kiflik illatában és felcsapni egy lime-menta sört - na jó radlert és 0%-os, de aki szoptat, annak ez maga a kánaán. Nem tudom mióta van ez az ízvilág, de én nyáron fedeztem fel és beleszerettem, van itthon…..
Egy csepp menta Fotózáson 2014.11.19 22:17:07
Hát igen lassan két hónapja terveztük, hogy elmegyünk egy hivatásos fotóshoz Bazsi első szülinapja körül. Az én feladatom volt fotóst találni, de nem ment olyan könnyedén. Aztán már jóval a szülinap után botlottam bele facebookon Ludvig Andi barátnőmnek köszönhetően a…..
Egy csepp menta Minden ami jó 2014.11.16 22:06:36
Kedd este itt volt egy nagyon kedves barátunk és a beszélgetés végén vagyis, amikor már vette a kabátját, akkor megkérdezte, hogy én jó jelzőt nem tudok magamra mondani csak olyanokat, hogy szétszórt, mindent utolsó pillanatra hagyó stb. akkor elgondolkoztam, hogy írok egy…..
Egy csepp menta Csillagocskák 2014.11.14 12:28:07
Már túl vagyunk egy "biciklitúrán", amikor is Bazsi bealudt a bringán, szépen felhoztuk a szobába és most megkezdte rendes délutáni remélhetőleg hosszú alvását. Szóval ha valaki szereti Gyulát és van kisgyereke szívből ajánlom a Családi Wellness Gyula Hotelt. Mi harmadik napja…..
Egy csepp menta Csillagos 2014.11.14 10:11:08
Nem nem még nem láttam menta színű csillagokat nem ittam annyit. Sőt mostanában nem is fogok, mert már egy pohár bortól is másnap olyan fejfájásom van, hogy ihajj. Pihen a család. Őszül ha van ilyen kifejezés. Mivel a nyáron szinte az összes megvásárolt fesztiválbérletünket…..
Biztosan többen hallottatok, olvastatok róla -különösen apukák, anyukák -, hogy Varró Dani verse belekerült egy olvasókönyvbe és sokan kiakadtak ezen. Íme a vers: Hat jó játék kisbabáknak Jó játék a cicafarok, szélte pont egy babamarok. Én húztam meg, mit akarok? Jó…..
A tegnap beígért finomság elmarad, mert apa ahelyett, hogy a kollegákkal csapatot épített volna mégis hazajött, így nem akartam az egész estét a konyhában tölteni. (Természetesen a kollegák sem mentek, nem arról van szó, hogy szegény férfi korlátozva lenne csapatépítő ivászat…..
Egy csepp menta Örök szerelem 2014.11.05 13:13:00
Örök szerelmek? Prága, Párizs, a nagymamám rétese, anyukám almás lepénye, a párom, a kisfiam...de most nem annyira fennkölt dologról szeretnék írni csak úgy gombócartúrnésan a csokiról :) Hát igen jöhet minden mennyiségben és minőségben és ízben és formában. Nem vagyok…..