Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bencze Sandra

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szkeptikus Szervezetek Európai Tanácsa (European Council of Skeptical Organisations, ECSO) a magyar Szkeptikus Társaság elnökét, Hraskó Gábort választotta elnökének, így az európai szkeptikus mozgalom együttműködését három évig az új magyar vezető koordinálja...
Bencze Sandra 2014.08.28 13:42:53
@Szilágyi András: köszönöm a választ. Akkor csak remélni tudom, hogy a lányom szívesen fog szkeptikus témákat felvállalva előadást tartani az iskolában.
Bencze Sandra 2014.08.28 14:01:49
@Karinthy-paradoxon: "és mivel a mai gyerekek a bógyó és babóca , hétfejű sárkány , tündér és boszorkányos és egyéb áltudományos lényekkel teli meséken nőnek fel a szkeptikus nevelést már a bölcsődében, óvodában el kell kezdeni .." Ezzel részben egyetértek. Ezért is örülök, hogy nálunk a tv csak ismeretterjesztő DVD és sport eseményekre szolgál. Mellette sok nem létező lény nélküli mesét olvasunk. Bár nem gondolom, hogy minden mesét törölni kellene, mert bizonyos lények vagy áltudományos dolgok szerepelnek benne. Szerintem ha a szülő és gyermek között jó a kapcsolat, akkor ezekről lehet és kell is beszélni. Népmesék és általában a mesék kapcsán különösen fontos, hogy a gyerek tudja, ill. a szülő elmondja neki, hogy az emberek régen azért, mert nem értették mi miért történik körülöttük gyakran félelmeiket és hiedelmeiket, babonáikat írták le. Sőt ez jelenik meg a művészetben általában. A felelősség a szülőknél van, fontos hogy sokat beszéljenek a gyermekeikkel.