Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kékszakállas

125 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elindult a céges karácsonyi buli szezon, semmi uj, szépen felöltözve jól berúgnakfish and chips dupla dózis Karácsonyi utcai vásár jópofa ötketekkel, pont ugyanugy néz ki, mint nálunk A fô utca karácsonyi csomagolásban    ..
Kajakozunk a szomszéd tengeröbölben Esti séta eukaliptusz erdöben és öbölben Nehezen szárad a börcipô, én inkább fürödtem egyet Suli után kijöttek a beachre, baró ..
Még mindig opera, semmit sem változik A Pippilotti Rist kiállitàs plakátja a Kortárs Müvészeti Muzeumon, egy mélyreható élmény..
    Megérkezés a kikötöbe A világvaros tornyai a napi hajóval De hát ekkora? A tegnapi még nagyobb volt... Regi városmag, a Rocks, benne a régi hajotársaság epulete uj hajoval Beesteledett, sydney torony          ..
A legerôsebb benyomásom az emberekrôl, hogy kedvesen mosolyognak, szinte mindenki és nem spórolnak vele. Az útlevél vizsgáló is mosolyog, a pénztáros is, a pincér pláne, az utcán is mosolyognak, egyszerûen kedvesek. Mintha még a fertôzés nem èrt volna ide. Azonkivül lazák, nem görcsölnek, hogy lesz,…..
Kalandtúra-NZ Gasztro 5.0 2017.12.06 13:24:37
Már indulás elôtt mintát vettem savignon blanc- ból, élvezet volt, és irodalmaztam is, nehogy félrevogyem a kóstolást. A csoport megbizott bennem és a borválasztàsomban, igyekeztem megfelelnia magas elvárásoknak. Nincs benne túlzás, hogy az uj borországok mezônyében kiemelkedô ország, sokat tud a…..
Kalandtúra-NZ Gasztro 4.0 2017.12.06 12:46:20
Megérdemel egy külön bejegyzést a 27/steps nevû christchurchi étterem. Már a hely is különös. A 19.századi New Market street azért maradt meg, mert a földrengés elôtt pár évvel mûemléknek nyilvánitották és ezért meg lett alaposan erôsitve. Kissé bizarr, hogy körülötte minden összedôlt, a szines kis…..
Rákészültünk az utolsó 410 km-es útra. A kocsikat jó elôre a ház közelèbe készítettük és kijelöltük az órát, amikor meglépünk a dagály elôl, mûködött. És már nem is tûnt nagyon hosszúnak az út, rutinosan nyomtuk, közben meg sodáltuk a változatos, hegyes völgyes vidéket, még egy spa látogatassalmis…..
Lustán indult a vasárnap, a teraszon olyan meleg van, hogy behúzódtunk a reggelivel. Bámuljuk a vizet, vissza ne menjen még. Gáborék kipróbálják a ház kajakjait, mi is sétálni megyünk kajakkal, remek szórakozás. A szomszéd strandon fürdenek, aztán megint eltûnik a viz, áthivjuk a szomszédból a tulaj…..
Blenheim a központja a Marlborough borvidéknek, innen jön az ujzélandi borok háromnegyede. Villa Maria még éppen nyitva volt, Gábor csikorgó fékkel futott be a birtok kostoló termébe. 7 millio palackos birtok, a horvàt származású tulaj ötven éve fejlesztgeti az üzlete, a borokat. A felsô kategóriát…..
Minden szombaton a helyi gazdák és kézmüvesek piacolnak a város közepén. Most érik az eper és a cseresznye. A cseresznye fákat a madarak ellen ugy vedik, hogy az egész ültetvény be van fedve és állandóan locsolják a fákat, amúgy még a réteket is locsolják, vizük pl. van. A cseresznye érett, de nem…..
Kalandtúra-NZ Kis gasztro 3. 2017.12.02 09:45:08
Az èrdeklôdésre való tekintettel a ví zi dolgokkal folytatnám. A lista élére a zöld kagyló kivánkozik. Itt a szomszédban szedik nagyban, azaz a Déli sziget északi csúcsán Marlborough megyében. A kagyló dupla akkora, mint a belga fekete, a benne lévô kagylóhus és legalább kétszer nagyobb. Kiválóa az…..
A cimet még Greymouthban súgta egy nelsoni hölgy, aki a motelben lakott és dumáltunk, itt mindenki szivesen beszélget és segit. Mit ad isten, elsôre odataláltam a vendéglôhöz, megérte. Maga a hely is különleges és a kulinárium, nyami. Régen még egy pingvin család is lakott itt, ma inkább legenda. A…..
Egy órára sincs nelsoni házunktól azAbel Tasman Nemzeti Park, ami a legnaposabb, autóval nem járható, gyalog, kajakkal, hajóval inkább. Próbáljunk ki mindent-volt a csoport döntés, kezdjük a kajakkal. Megkötöttük az üzletet, felkészülés, kiképzés és már be is löktek a tengerbe. Két órát terveztünk,…..
Kalandtúra-NZ Kis gasztro 2.0 2017.11.30 19:38:41
Elsô helyen a bárányról szeretnék megemlékezni. Nemcsak a számosság miatt, mintegy 13 millioan vannak, hanem azért, mert ilyen finomat még idáig nem ettem. A bárány csülkéröl szôl az ének. Csontostól kerül a tányérra saját zaftjában. Braised készitik, azaz sütve párolva, a zaftja sürü barna és a kés…..
Még ilyet! Az utcatáblára ki van irva, hogy csak apály esetén utca, nézd meg az elôrejelzést. A házkulcshoz adtak dagály táblázatot, mikor lehet behajtani. Kiraktuk a csomagokat, aztán futás, kerestünk a kocsiknak egy magasan fekvô parkolôt. Olyan gyönyörû a ház, hogy senki nem akart innen elmenni.…..
A Foxnál A Fox gleccser tele objektivvelA Tasman tengerKék csapat és piros csapat szomorkodik a Wanaka tónálA wanaka tó, nincs beszinezve, ilyenMár 9 - kor elindultunk Queenstownból, hogy jó korán elérjük az aznapi úticélt, a 400 km- re esô Franz Josef gleccser várost.,Hát ez nem jött össze,…..
Nem én hívtam Punakaikinak, hanem a maorik és nem tudom, hogy mit jelent. A túristaút pont 2,5 óra, eszményi folyóvölgyben vezet, közben olyan dús a növényzet, hogy ha akrszsevtudsz letérni az útról. A folyó kristálytiszta, pisztráng is lakja, a novények lindák, pálmák, páfrányfélék és még ki tudja.…..
Ide el kell menni, ilyet még nem láttatok, kaptuk a jó tanácsot az elôttünk utazóktól. Ha jól meggondolom, csak olyat láttunk, amit idáig sehol. Hát azért ez elég különös egy darab , bent a Tasmán tengerben nem tudjuk egész pontosan hogyan lettek a palacsinták. Nagyon látványos, és mindenütt ki van…..
Napáldott reggelre ébredtünk Franz Josefben. A faluból csodás a kilátás a havas hegyekre 2500-3000 méteresek vannak a közelben, a Mount Cook 3734 innen nem látszik. Reggeli után egyenesen a gleccserhez mentünk, ahova kényelmes gyalgút vezet. A völgy tágas, mindenhonnan már látszik a gleccser és…..
Ráadásként néhány kép a vízesésekröl. Szembeállsz a heggyel, és mindenütt gyûlik a viz a hegy tetejérôl. Egyre nagyobb a zaj, aztán vízesésben gyülik össze. Olyan, mintha sírna a hegy, holott még élvezi is, még maradnék...    ..
Kékszakállas 2017.11.26 18:41:50
Kalandtúra-NZ 2017.11.26 18:23:56
Kalandtúra-NZ 2017.11.26 18:23:50
Az északi sziget kellôs közepe a legrégebbi nemzeti park a Tongariro. Kettôs Unesco örökség: A vulkáni hegyei miatt és a maori szent helyei miatt is. Amúgy tök megérdemli. Ragyogott a nap is ránk, azt hiszem mázlisták vagyunk, elôzô nap nem is lehetett kirándulni, olyan rossz idô volt. Az irodában…..
Találkoztunk Lindával Te Anauban  pénteken,  a budafoki lánnyal, aki Wanakában lakik és lelkünkre kötotte, hogy látogassunk el oda, mert gyönyörû és menjunk vasárnap, mert akkor kézmüves vásar van és a Józsi kürtôskalacsot ( chimney cake nek hivja)süt minden ujzélandi öromére. El is indultunk, esôre…..