Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gal Csaba Boogie

21 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most egy igazi copy/paste-bejegyzés következik Szilvi ex-kollégám jóvoltából. Eszemben sincs beleokoskodni. Tehát következzen a glutén- és tejmentes kókuszos gyümölcsrizs. Hozzávalók: 25 dkg rizs (fekete v fehér, ez mindegy, de ha fehér, akkor lehetőleg a kerek,…..
Igen, megígértem és már elég régen. Most végre megoszthatom egy volt kollégám tapasztalatait a témában. Szilviék nem újoncok: már húsz éve tartják a diétát. Azóta, hogy kiderült az egyik gyermekük lisztérzékenysége és túltették magukat az első ijedtségen, már…..
Már megint munkára akarnak minket sarkallni, vagyis hogy ne együnk félkészre gyártott élelmiszereket, mert akkor nekünk jaj. Nincs bennük szinte semmi tápanyag, főleg nem úgynevezett mikrotápanyag (ezek az antioxidánsok és a vitaminok), persze a kalóriatartalmuk meg jó magas. Én…..
Gal Csaba Boogie 2013.08.05 23:04:14
Gal Csaba Boogie 2013.08.05 23:04:50
Gal Csaba Boogie 2013.08.05 23:02:56
@knowledge tree: Szia, javítottam, köszi.
Már tűkön ülök, hogy megkapjam az első lisztmentes heti étrend-tippet. Érkezéséig viszont kotorjunk egy kicsit a hűtőnkben, kamránkban. Gluténmentes ételek nem csak valami spéci készítmények lehetnek csini csomagolásban, hanem vannak, amik eleve azok mindenféle…..
Tervben volt visszatérnem az indokolatlan lisztmentes étrend témájához, mert találtam valamit egy német weboldalon. A német lisztérzékenyek egyesületének egyik vezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy a gluténtelen étkezés egy egészséges embernek semmi hasznosat nem ad, mert…..
Épp elég hercehurcás lisztérzékenynek lenni, mert az ehhez passzoló étkezés jó sok gondot okoz annak, akit érint ez az istencsapása. Azonban egy nemrég megjelent cikk szerint van, ahol egyenesen sikk a gluténmentes étrend. Még akkor is, ha nyugodtan ehetnél bármit, mert semmi bajod…..
Hosszú-hosszú időre eltűntem. Pedig voltak ötleteim, és az ünnepek táján még időm is lett volna, de manapság gyakran eluralkodik rajtam valami kedvetlenség, és ez gátja még az ilyen egyszerű blogolásnak is, amit itt űzök már pár éve.Azzal nyugtatom magam, hogy a karácsony és…..
Gál Csaba Boogie látogatta meg a Blue sPot együttest, amikor az azóta már Blue sPot Café címen megjelent új albumuk stúdiómunkálatait végezték. Rövidre vágott, gyors kedvcsináló beszélgetés Bárth Jánossal és Oszkó Péterrel a zenekarról, a bluesról és arról is, hogy van-e…..
A Művészetek Völgye főszervezői körkérdést intéztek az egyes koncerthelyszínek szervezőihez és fellépőihez. Az alábbiakban a Blue sPot Café ötletgazdájának és egyik főszerezőjének, Oszkó Péternek a válaszait olvashatjuk, melyet a kapolcsi fesztivál honlapja mellett a Blue…..
A Lauder Zeneiskola rockzenekarával már megismerkedhettünk a legutóbbi írásban. Most az a Z'mirim nevű klezmer együttes mutatja be magát, aki szintén részese lesz a kapolcsi Blue sPot Café koncertjeinek. Július 30-án 14 órakor lépnek majd színpadra. Ők leginkább közép-kelet…..
A Blue sPot Café egyebek mellett több jelentkező gyerekzenekar szárnybontogatásának is teret kíván adni. Lesz, aki a Művészetek Völgye alatt Roy & Ádámmal együtt próbálja ki zenei tudását, van, aki saját zeneiskolájával érkezik a koncerthelyszínre. Az utóbbiak közé…..
A Beatles 50 éves születésnapjának tiszteletére külön emléknapot szentel a Blues Pot Café programja, melynek keretében a szervezett együtteseken túl jelentkező Beatles rajongó zenekarok produkciói is műsorra kerülnek. Közülük az alábbi interjúban a BeatBand gitárosa, Gergely…..
A nyitónap meghívott vendégeinek egyike a Pécsi Magasfiúk Dalárdája, a PMD. Frontemberével, Fekete Kálmánnal beszélgettünk zenéről, gyökerekről, bulizó közéleti személyiségekről és a közéletről, azaz magáról a blues hangulatú Magyarországról is. Hogyan kerültetek…..
Jól hangzana, hogy a riport a róluk elnevezett jazzhajón készült, de ma még ebből csak annyi igaz, hogy a Columbus állóhajón ezen az estén a sajátos feldolgozásokat játszó Mrs. Columbo kvartett lépett fel. Soundgarden, Madonna, Queen: azt mondják, jöhet bármi. Még az is lehet,…..
Sosem gondoltam, hogy Jenővel egyszer még George Harrison számairól fogok diskurálni. A Palermo Boogie Gang és a Muddy Shoes frontembere (és egyben többek szerint minden idők egyik legjobb hazai bluesénekese, -gitárosa) a Blue sPot Café estjein mindkét zenekarával és jam…..
Inkább a főhős iránti rajongásról, mint a zenekarról szólt az a beszélgetés, amit egy Fészek-beli koncert után rögzítettünk az éppen használaton kívüli ruhatárban. Nem csoda, hiszen a Keith Richards Rock’n’Roll Cirkusz nem az önmegvalósítás, a saját számok és az…..
 A szórakoztatóiparban éppúgy, mint a kapitalista tömegtermelés egyéb gyártósorain, egyre kevesebb szerep jut az eredetiségnek. Mivel manapság a sztárságnak nincs feltétele, logikus, hogy magának az úgynevezett Sztárnak nincs teljesítménye. A hírnév nem kvalitások…..
Gal Csaba Boogie 2012.06.04 12:51:07
@town: Megnézhetné a nézettségi adatokat, ha mondjuk főműsoridőbe tenné. Na meg ezáltal a hirdetői bevételeit is. Így viszont lehet, hogy ugyan sokkal kevesebben nézik, de azok között sokkal több, bizonyos társadalmi rétegeket célzó hirdetést lehet elhelyezni (pl. olyanokat, amik jellemző fogyasztói a jobban szituáltak, a diplomások stb.) Tehát a hirdetett termékek elérése sokkal célzottabb lehet így ahhoz képest, mint amikor sörétes puskával próbáljuk eltalálni a nagyobb, de sokkal heterogénabb nézőközönséget. Hogy kicsit másképpen fogalmazzak: egy késő esti műsorsávban szereplő műsornak potenciálisan több olyan nézője lehet, aki szívesen költ minőségi, drágább termékekre, akitől nem áll messze az úgynevezett presztízsfogyasztás gyakorlata.

A kereskedelmi televíziózás - ahogy a nevében is van - kereskedelmi vállalkozás, ami profit termelésére szolgál. Ha nem termel elég profitot, akkor a döntéshozók rosszul vezeik a vállalatot és a részvényeseik be fognak szólni teljes joggal.
A kilencvenes évek elején szinte nem volt jobban elismert blues-rock koncertzenekar, mint az S-Modell. Ma már csak a gitáros Pribil György és az énekes Kőszegi Zsolt maradt a legsikeresebb korszak felállásából. Nemrég egy remekül sikerült koncerttel ünnepelték kanyargós…..
Nem hogy egy, de rögtön két formációt is létrehozott az újdonsült Müller Péter Sziámi és Takáts Eszter-páros; az egy-ik döngölősebb,  keményebb, és a Catsanddogs nevet viseli, a másik akusztikusabb, íveltebb és az Árapály címkét kapta. Kon-certeken most még jobbára a…..
A blues egyik kevésbé ismert változatát játssza a Jambalaya zenekar. Míg mások nagynevű angol sztárok nyomába szegődnek, esetleg chicagói és texasi mesterek munkáit veszik alapul, addig a Nemes Zoltán vezette banda igazodási pontja a karibi térségre kacsintgató, „Nagy…..
  „Most van egy ilyen közéleti feszültség, ilyenkor jó dalokat írni” – állítja Novák Péter, aki tíz év után rászánta magát, hogy egy egész albumra való számot megírjon, zenekari tagokat toborozzon, „nulla forintból” videóklipeket készítsen, koncerteket szervezzen,…..
Gitáros, zenekarvezető, elismert bluesgitár-oktató és megannyi kurzus vezetője, ma pedig már avatott dalszerző is: a legendás zenész Tóth János Rudolf szinte nem hitt a fülének, amikor Benkő Zsolt legújabb formációjának lemezét hallgatta Mikor találkoztál Garda Zsuzsival és…..
Július 29-én lesz vendége a Blue sPot Cafénak a Pribojszki Mátyás Band. Amikor a zenekar névadójától, szájharmonikás-énekesétől megkérdeztem, hogy milyen műsorra számíthat a közönség, ő kijelentette: „Július 28-án van a születésnapom, ezért biztos, hogy nagyon vidám…..
"Pálffy István KDNP-s képviselő nem kötné választói orrára, milyen állami megbízást kapott a neje. " szól a mai hír, és még hozzáteszik: "A politikus családtagja már nem közszereplő, magánügy, hol dolgozik, személyes adat, merre van a munkahelye", ezt…..