Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mizakgotti

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- NEGREA- VILASERIO AZ ÚT  13. GYALOGLÓS NAPJA   Ezen a napon nem éppen sötétben, de még sejtelmes szürkületben indultunk útnak Vilaserio felé. A mai szakasz igazán könnyűnek ígérkezett, mert Olveiroa messzi célpontnak bizonyult és volt is napunk a kényelmes gyaloglásra,…..
SANTIAGO - NEGREA  AZ ÚT 12. GYALOGLÓS NAPJA Nem olyan nagyon korán, de még javában szürkületben, újra felkerekedtünk és irány a "világ vége" !!! :)  Újra ráálltunk a sárga nyíllal jelzett útra és kíváncsian vártuk az újabb, ismeretlen tájakat, épületeket és…..
  Nem is tudom, hogy kezdjek bele... Legjobb lesz mindjárt a közepébe csapni, merthogy 4 nap és vonatra, repülőre ülünk, majd hosszú-hosszú kilométereket gyaloglunk egészen a VILÁG VÉGÉIG ! Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egybe gyűjtsük az út élményeiről készült…..
A "világ végéig"90 km (5 nap)     Elnézésed kérem, még szerkesztés alatt állok, nézz vissza pár nap múlva.....
Az "érkezés" napja 2014. 08.07. (Padron- Santiago de Compostela)   A gyaloglás 11. napja: Ennek a napnak is nagy-nagy izgalommal vágtunk neki: ma érkezünk meg Santiago de Compostelába! A táv sem volt rövid: 25,7 km! Indultunk is 6 órakor teljes lendülettel és nagy-nagy…..
Hajnali "kirohanásos" nap, amely a  végén főzésbe torkollik :)2014.08.06. (Caldas de Reis-Padron)   A gyaloglás 10. napja: A zarándokok "életébe" nemcsak az út során bejárt-begyalogolt tájak, épületek, növények, templomok, kálváriák sb. tartoznak, hanem az alberguék…..
A "rutin" napja2014.08.05. (Pontevedra-Caldas de Reis)   Az ÚT 9. napja: A "versenygyaloglás" folytatódott, így reggel 5-kor fújtunk magunknak ébresztőt és fél 6-kor már úton is voltunk. Pontevedra történelmi városrészébe vezetett a nyíl és így sötétben, de kivilágítva és…..
A "versenygyaloglás" napja2014.08.04. (Redondela-Pontevedra) Az ÚT 8.napja:  A nap címének magyarázata a következő: Santiago 100 km-es körzetéből bárki, aki elindul az ÚT-ra és napi pecséteket gyűjt a credenciáljába, akkor annak a Katedrális kiállítja a caminós oklevelet.…..
A "próba" napja2014.08.03. (Tui-Redondela) Az ÚT 7. napja:  Ezeket a sorokat két nap "távolságból" írom, pontosan azért, hogy a gondolatok tisztábban szűrődjenek le. Ekkorra már Lalinak megmutattam a hátralevő útitervet ("tervezetet") és mivel nagyon szerettem volna, ha sikerülne…..
Az "eső" napja2014.08.02. (Rubiaes-Tui)   Az ÚT hatodik gyaloglós napja !Ezen a napon is elsőként készülődtünk az induláshoz a szobában, ám mire teljes úti "díszbe" vágtuk magunkat eleredt az eső! Ömlött, mintha dézsából öntötték volna! A zarándokoknak ez nem akadály,…..
A "hegy" napja2014.08.01. (Ponte de Lima-Rubiaes)   Az ÚT ötödik gyaloglós napja ! Az éjjeli "zenélésektől" és attól, hogy talán a caminós utunk legnehezebb szakasza áll előttünk, már igen korán útnak akartunk indulni, így alig sikerült pár órát aludnunk. 5:20-kor…..
A "pihenés" napja2014. július 31.  (Lugar de Corgo-Porte De Lima)   Az ÚT negyedik gyaloglós napja ! Ezen a napon nem indultunk korán, mert a mai táv igazán könnyűnek ígérkezett az eddig teljesített etapokhoz képest. Ponte De Limát céloztuk meg, mert gyönyörű város és nem…..
A "vendéglátás" napja 2014. július 30. (Barcelos-Lugado Corgo Casa Fernanda)   Az ÚT harmadik gyaloglós napja!Elsőként indultunk 6 óra 30 perc körül az alberguéből, a fejlámpa a városi világítás miatt csaknem felesleges volt. Szőlőkön, erdei utakon, néha közúton vezetett…..
A "segítő kezek" napja2014. július 29. (Rates-Barcelos) Az ÚT második gyaloglós napja ! A mi időnk szerint 6 órakor ébresztettük magunkat, de senki sem mozdult, így vártunk fél órát (kár volt!) fél 7-kor gyors pakolás és háromnegyed 7-kor Lali fején fejlámpával nekivágtunk…..
"A rácsodálkozás örömének" a napja 2014. július 28. (Porto-Rates)   Az ÚT első gyaloglós napja! Előző este mindent szépen kikészítettünk, hogy kellő időben elindulhassunk és nekivághassunk végre a Caminónak. BUEN CAMINO! Vilar de P-ból indultunk, így az első napon…..
"A keresés napja"2014.07.27.    Elmondható, vagyis leírható, hogy ezen a reggelen nem igazán lehetett volna rólunk mintázni a kipihent, kisimult arcú zarándokot! Alig vártuk, hogy egy életmentő kávéhoz jussunk és induljunk végre Portóba. Valahogy éreztük, hogy ez az éjszaka…..
"A sonka napja"2014.07.26.   Reggel azután újult erővel nekivágtunk Madrid városának, különös tekintettel arra, hogy még mindig nem volt vonatjegyünk Portóba, pedig 27.-e estére már ott volt foglalt szállásunk. Miután az Atocha pályaudvar botanikus kertjét újra megcsodáltuk…..
"A repülés napja" :) (Biharkeresztes-Madrid) 2014.július 25.   Azért raktam a címhez mosolygó smile-t, mert tegnapi napon az indulás izgalmán túl a repülés miatti bátorításra volt szükségem leginkább.(Lalinak kevésbé)Pedig nem először repültem,de a mostanában történt két…..