Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utazgató

81 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A római vonalon tavaly tapasztalt jelentős, mintegy 12 százalékos utasforgalom bővülés miatt kettőről napi háromra növeli a Budapestet Rómával összekötő járatainak számát a Malév és az Alitalia, a nyári menetrendtől - hurrá!!!!A két code share partner légitársaság…..
Hétezer éves város romjaira bukkantak Egyiptomban, a Fajjúm-oázisban amerikai régészek. Zahi Havasz, az Egyiptom ókori műkincseit felügyelő legfelsőbb tanács vezetője szerint a terület elektromágneses vizsgálata mutatta ki a falak és az utak hálózatát. A település…..
A németekről közismert, hogy közülük sokan imádják a nudizmust, előszeretettel keresik fel a Földközi-tenger partján lévő nudista paradicsomokat. A baj csak az, hogy általában ritkán fiatalok és ennivalóak. A tényen viszont ez kevéssé változtat: A németek effajta őrületét…..
Utazgató Utazás kiállítás 2008 2008.01.31 06:25:00
Az idén a megszokottnál korábban, február 28. és március 2. között jelentkező UTAZÁS kiállítás kínálatában még több szakmai program, számos újdonság és úticél, valamint színes kísérő esemény szerepel a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Ismét rekordszámú ország…..
Habár az Index tegnap cikkében azt írja, hogy helikopterről lövik a népet Kenyában, személyes érintettség kapcsán (ti.: idén nyáron tervezek / terveztem odautazni)  körbe néztem a nagyobb utazási irodákban, akik kenyai utakat árulnak. hogy mit mondanak most a Kenyai…..
Utazgató A síelés szabályai 2008.01.29 06:13:00
Azért még javában benne vagyunk úgy 2 hónapig a síszezonba, hátha jól jön a ficamok elkerülése végett egy kis összeállítás a síelés szabályairól. A síelők egyre népesebb tábora és a felgyorsult életritmus elengedhetetlenné teszi egyfajta síkultúra kialakítását. Ezt…..
Utazgató Karibi kalandok 2008.01.28 06:49:00
- Egy bokor, egy hurrá - meséli az, aki már járt, kalandozott, búvárkodott, nézett naplementét és napfelkeltét, tapogatott virágokat és tengeri állatokat a karibi térségben. Ott, ahol az ég valószínűtlenül kék, kristálytiszta a víz, a homok hófehér, forró és a part…..
Az ausztrálok mintegy 60 százaléka szeret vagy szeretne szeretkezni repülés közben - derült ki egy felmérésből. A totaltravel.com utazási portál által megkérdezett 1.100 ember több mint fele válaszolta azt, hogy szeretne a "Mile High Club" tagja lenni. Ők azok, akik…..
  Pekingi illetékesek szeretnék elérni, hogy a jelenleginél több szállodai szobában legyen tilos a dohányzás az augusztusi nyári olimpia idejére. A városi önkormányzat javaslata szerint a hotelekben a szobák, helyiségek 70 százalékában lenne tilos a cigarettázás. Már…..
Las Vegasban 2010-ben múzeum nyílik, amely rekonstruálja a város történetét és emléket állít alapítóinak, a gengsztereknek. A múzeum létrehozását az FBI is támogatja, azzal a kikötéssel, hogy megemlékeznek benne azokról is, akik ezt az alvilágot üldözték. 1946-ban…..
A Hotels.com, a világ legnépszerűbb szállásfoglaló honlapját, elindította magyar nyelvű oldalát. Az oldalon több független hotellánc egységei és mintegy 34 ezer önálló szálloda közül választhatnak a felhasználók. Az új, magyar nyelvű oldal mellett a Hotels.com 25 nyelven…..
A Budapest-Bamako egy közös jótékonysági túra és verseny Budapestől Bamakoig. A Budapest-Bamako azoknak szól, akik már álmodtak a Dakarról, Afrikáról, közös kalandozásról extrém körülmények között. A túra egy "minimál aszisztenciás" esemény, ami azt jelenti,…..
Az elmúlt esztendőben az Európa Kulturális fővárosa címet a romániai Nagyszeben birtokolta, jövőre Linz (Ausztria) és Vilnius (Litvánia) lesz a soros, 2010-re pedig mindannyian tudjuk, hogy Pécs nyerte el a kitüntető címet (a német Essen, és a török Isztambul mellett). 2008-ban…..
Velence, Viareggio, Rijeka, Köln, Nizza, Rio de Janeiro – csak néhány helyszín a vízkereszttől húshagyókeddig tartó karneváli szezonból. Pár tízezer forintért már belekóstolhatunk egy felejthetetlen dél-európai karneváli hangulatba, míg 60–120 ezer forintért akár…..
Bár a sürgős ellátásra szoruló polgárokat minden EU-országban úgy kezelik, mint saját biztosítottjaikat, ez nem jelenti azt, hogy egy-egy orvosi ellátás mindenhol ingyenes lenne. Vizitdíj szinte mindenhol van, emellett nagyon sok helyen az ellátás költségét a betegnek meg kell…..
2008 első hivatalos munkaszüneti napja, Újév keddre esik, azaz már mondhatjuk hogy esett, hiszen túl vagyunk rajta. A február, 2008 szökőév lévén, eggyel több munkanapot hoz. Március 15-e sajnos szombatra esik majd. Április 26-a szombat munkanap lesz, amivel május 2-át dolgozzuk…..
Akár 40 euróval is emelkedhet a repülőjegyek ára az uniós emissziókereskedelmi rendszernek (ETS) a légi forgalomra történő kiterjesztése miatt – írja a Világgazdaság. A tagállami miniszterek december végén megállapodtak arról, hogy a légitársaságoknak 2012-től pontos…..
Magyarország Külügyminisztériuma felülírta korábbi álláspontját, mikor szerdán közölte, Kenya a nem javasolt utazási célországok és térségek kategóriába tartozik. Jelenleg 400 magyar turista tartózkodik az afrikai országban, mindannyian jól vannak. A helyi turisztikai hivatal…..
A világ hét épített csodája után, itt az újabb kihívás: a hét természeti csoda. Az arizonai Grand Canyon, a Fuji-hegy, vagy az Amazonas esőerdei csak néhány azon természeti látnivalók közül, amelyek jó eséllyel pályáznak a "Világ hét természeti csodája"…..
Nemrég elindult útjára az első London-Budapest-Katmandu-Ausztrália autóbuszjárat. A menetidő három hónap. A jegy ára magyar pénzben mintegy 3,3 millió forint. Harmincnyolcan ültek be az autóbuszba Londonban, a Parlament közelében, és elindultak a kalandos útra. A veszélyeket…..
Luxusszállodák, osztályon felüli éttermek és művészeti galériák lesznek a kirakatbordélyok, a szexklubok és a „coffee shop"-ok helyén az amszterdami piroslámpás negyedben. A közel 400 apró örömtanya – amelyeknek kirakatméretű ablakai mögött most még női…..
Csak az atléta termetű, fiatal, nincstelen fekete férfiak miatt jár Kenyába egyre több korosodó, gazdag fehér nő. A turizmus ezen új ágának nem örülnek a kenyai hatóságok, de aggasztónak sem tartják. A 64 éves Allie és 56 éves barátnője, Bethan például Dél-Angliából…..
Nem titok folyamatosan figyeljük az utazási irodájk ajánlatait, millió hírlevélre vagyunk feliratkozva. Nyilván nem kell nagy okfejtés ahhoz, hogy megtaláljuk az okát, (ezt most nem is tesszük meg), de az elmúlt egy hónapban a következő ajánlattípusok öntöttek el bennünket:…..
A fapadosok Milánót is feltették a magyar városlátogatók térképére. A távolság mindössze 1 óra 15 perces repüléssel leküzdhető. A reptéri buszok a főpályaudvarra érkeznek, ami egyben a városi közlekedés egyik legnagyobb csomópontja. Milánóban tömegközlekedéssel minden…..