Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filmmoly33

52 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Viasat3 a következő hashtaggal reklámozza a Supergirl című sorozatát: #girlpower Meg olyan képekkel, amiken a főszereplő Melissa Benoist szerepel Supergirl-jelmezben (ha már egyszer képregénysorozatról van szó), és a biztonság kedvéért, meg azért, hátha az emberek elfelejtenék, hogy ő egy nő, a…..
filmmoly33 2016.08.17 10:50:00
@fran7: Valóban nem olvastam régebben, szóval erről nincs véleményem. Remélem a Viasat marketingesei is átmennek egyszer majd valami megvilágosodásfélén.
Azóta tűkön ülve vártam ezt a filmet, amióta először hallottam róla, hogy a következő Amerika Kapitány filmben egymás ellen fordulnak a Bosszúállók. Itt a várva várt újítás – gondoltam –, amivel majd jól feldobják az egyre jobban elhasználódó Marvel formulákat. A várakozásomat fokozta az összes…..
Amy Schumer két év alatt jutott el ismeretlen stand-up humoristából Golden Globe-jelölt színésznővé, akinek saját sikeres sorozata van, és övé 2015 egyik legnépszerűbb vígjátéka is. Szerencsére Hollywoodban egyre több olyan nő dolgozik, aki újra és újra bebizonyítja, hogy a nők igenis viccesek,…..
Még a karácsonynál is nagyobb durranás idén decemberben a Star Wars legújabb része, amit a rajongók már tűkön ülve vártak körülbelül két éve. Az ébredő Erő marketingkampánya minden erejével próbálta titkolni a filmbeli eseményeket, alig árultak el valamit a történetről,…..
Gondolkodtál már azon, hogy mi játszódhat egy fiatal, jóképű, kiváltságos, dúsgazdag fiatal férfi fejében, aki beleszületett a privilégiumaiba, fényes jövő vár rá, és a világ egyik legjobb egyetemének a legelitebb klubjához tartozik? Nos, ebből a filmből megtudhatod, és nem…..
Végéhez ért egy filmsorozat, amely új divathullámot indított el, és pozitív hatása talán nem merül feledésbe a későbbiekben sem. Az éhezők viadalának köszönhetően kaptunk végre egy hősnőt, aki (a magyar fordítással ellentétben) nem kiválasztott, nem rendelkezik…..
Nehezen meghatározható az Álmodtam már rólad műfaja. Elsősorban romantikus regény, ebben nincs kérdés, mégis több stílusjegyet hordoz magában. Kicsit Nora Roberts, kicsit E. L. James, kicsit Suzanne Collins, kicsit Stephanie Meyer. Ezzel nincs semmi baj, aki nyitott a többféle…..
A Buzzfeed összegyűjtött pár ifjúsági (young adult) könyvet, és úgy döntött megváltoztatja a címeket egy kíméletlenül őszinte verzióra. Az eredmény fergeteges, kigyűjtöttem a saját kedvenceimet: 1. Csillagainkban a hiba = Kisbaba korod óta nem sírtál ennyire 2. Gossip…..
Jesse Andrews Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni című könyvét mindenki olvassa el, ha valami eszméletlen szórakoztató és cseppet sem megszokott történetet akar olvasni a középiskoláról. Igen, a főszereplő lány haldoklik, mégis azt állítom, hogy szórakoztató. A könyv…..
Az embernek a saját neve sokszor a személyiségét is meghatározza. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a nevünk csak a miénk, az egyedi ismertetőjegyünk. Gondolkodtál már azon, hány ember élhet a tiéddel azonos névvel? Vajon ők milyen életet élnek? Mi a történetük, milyen a…..
filmmoly33 2015.10.13 23:48:39
@Anna Ann: Szia! Ne haragudj a késésért, mit jelent pontosan ez a jelölés? :)
Hollywood megcélozta az ifjúságot, ezért sorra kapjuk a young adult (fiatal felnőtteknek szóló) filmeket, legyen szó fantasyről (pl. Az éhezők viadala-sorozat) romantikáról (pl. Ha maradnék), felnövésről (pl. Egy különc srác feljegyzései). Ezek a filmek elég gyakran a YA…..
A szokásosnál kicsit nehezebb volt eldönteni, hogy meg akarom-e nézni a BeSZERvezve (normális eredeti címén American ultra) című filmet. A közösségi háló óta nagyon csípem Jesse Einsenberget, és azóta se okozott csalódást. Simán elvisz egy filmben két főszerepet is a vállán…..
Romantikus vígjátékot szinte már egyáltalán nem is nézek moziban, Amy Schumer filmes debütálását viszont nagyon vártam. Magyarországon nagyon kevesen ismerik a nevét, de az USA-ban Schumer most az egyik legnívósabb komikus, aki sorra nyeri a díjakat, és napról-napra növeli a…..
Mostanában mondhatni virágzik a young adult könyvek filmesítése. A sok év alatt megszokott rettenetes adaptációkat felváltották a könyvhű, tehetséges színészekkel operáló, igényesen megalkotott filmek, mint például Az éhezők viadala trilógia, vagy John Green könyvei…..
John Green írói munkásságát már több cikkben is istenítettem, legtöbben (köztük én is) a legutóbbi könyvéből készült Csillagainkban a hiba filmváltozatának hatalmas sikere…..
filmmoly és könyvőrült A kém 2015.06.22 21:27:46
Nagyon bizonytalan voltam A kémmel kapcsolatban. Egyrészt imádom a rendezőt, Paul Feiget (Női szervek, Koszorúslányok), ráadásul Budapesten forgatták (és még saját magát is alakítja a város kivételesen), de annyira nem fogott meg se a történet, se az előzetes.Az első pozitív…..
Május elején mutatták be a mozikban minden idők legsikeresebb szuperhősfilmjének második részét, a Bosszúállók: Ultron korát. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Marvel nagyszabású filmjeit mindenki ismeri, aki kicsit is járatos a popkultúrában. Ha valakinek mégse dereng a…..
Ez a film még akkor is nagyon jó, ha csalódás. Mindenki sejthette, hogy a “mindenidőklegmenőbbszuperhősfilmje” Bosszúállókat nem lehet egykönnyen fokozni. Pláne a folyamatosan áramló Marvel filmek mellett, melyek egytől egyig próbálják tartani és meglépni az általuk…..
Egy sokkoló tény: egy éven belül már a második magyar filmet nézem a moziban, ráadásul mindkettőt imádtam. Egy még sokkolóbb: nemcsak ahhoz képest jók, hogy magyar filmek, hanem önmagukban nézve is igazi értékek.  Az első  ilyen katartikus moziélményem a VAN valami furcsa…..
filmmoly33 2015.03.30 09:42:48
@andrisi: Tervezem, de eddig még nem tudtam beszerezni. :)
Adott egy csapat végtelenül elkényeztetett, dúsgazdag tinédzser. Az égvilágon semmi nem érdekli őket a celebvilág fényűző életmódján kívül. Így unalmukban betörnek néhány milliárdos híresség házába, hogy ruhákat, táskákat, ékszereket és pénzt lopjanak. Fun fact: ez…..
Sajnos tagadhatatlan tény, hogy egyre kevesebbet olvasnak az emberek, pláne a fiatalok. Ezzel persze olyan élményeket vonnak meg maguktól, amelyeket egy film vagy sorozat sem fog megadni nekik. Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy száz éves, bonyolult nyelvezetű és a gyerek…..
Az ember nem úgy ül le egy apokaliptikus sci-fi thriller elé, hogy könnyed szórakozásra számít. De azért azt nem gondoltam, hogy ennyire megvisel a Snowpiercer. A film a jól bevált katasztrófa utáni utópikus társadalom kasztrendszer-problémáját vette elő, majd megcsavarta egy…..
„Soha ne ítélj meg egy könyvet a filmadaptációjáról.” Kulcsmondat, amely általában mindig egy könyvmoly szájából hangzik el. De vajon miért utáljuk szeretett könyveink filmváltozatát? Miért haragszunk a film készítőire, ahelyett, hogy örülnénk, amiért kedvenc…..
filmmoly és könyvőrült Whiplash 2015.03.06 23:14:05
A Whiplasht jelölték az év filmje kategóriában az idei Oscaron. Emellett kritikusok tömkelege kampányolt a film mellett, hogy mindenki azonnal nézze meg, mert nem csak az idei év, de az évtized filmje is. Olvastam olyan kijelentéseket is, hogy soha ilyen jó film nem készült még a…..
Nincs nehezebb kérdés egy filmmoly életében, mint hogy „mi a kedvenc filmed?”. Aki szenvedélyesen szereti a filmeket, általában nem tud kiválasztani csak egyet a rengeteg meghatározó és zseniális alkotásból. Nekem sincs kedvenc filmem, de a top5-ös listámon biztos helyet foglal…..