Regisztráció Blogot indítok
Adatok
librikus

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A volt köztársasági elnök halálával – az interneten fellelhető források alapján  – 150-re emelkedett azon elhunyt politikusok száma, akik a rendszerváltást követően országgyűlési képviselőként is tevékenykedtek. Közülük 39-en aktív törvényhozóként távoztak az…..
„Az ÁVH a párt ökle.” − mondta Rákosi Mátyás 1949-ben és „Munkás ököl vasököl, oda sújt ahova köll.” − szólt a régi kommunista szlogen. Bevált már sokszor. Mintha ezt öklöt az ellenzék előszeretettel alkalmazná politikája során. Ne lepődjünk meg rajta, hiszen a jelenlegi baloldali ellenzék az…..
librikus 2019.12.02 17:09:33
Konzervativizmus nem elég sem szanyitiborok sem rothschildok ellen!
Amióta az ember letelepedett, a politikai hatalmat a pénz, illetve gazdagság szerezte meg. A hatalmat a gazdagság teremti, a hatalom szerezi a címet, így a középkorban a leghatalmasabb lett a király. A liberális rendszerben nem szükséges a hatalmasoknak a politikai aréna porondjára lépni! A háttérből kormányozni kevesebb veszéllyel jár, mint csőd esetén a fejet is odatartani, sőt leüttetni.
A liberalizmussal együtt született ikertestvére a nacionalizmus melyek születésüktől fogva konkurensek! Vagy halálos ellenségek? A nacionalizmus a liberális korszak épp olyan velejárója, mint a demokrácia, vagy a minden magasabb civilizáció gazdasági rendszere: a szabad szociális piacgazdaság.
A nemzetközi fináncoligarcha mára megvásárolta az Euró Amerikai Kultúrközösség majdnem minden politikai tényezője képviselőit a baloldaltól a konzervatívokig, akiknek saját tömegtájékoztatásuk útján közvetítik, milyen politikát kövessenek, és felsorakoztatta őket saját liberális zöld szivárványos szabadcsapatai elé úttörőnek. Ez az összeeszkábált trójai faló hivatott végső harcra, végső győzelemre vinni a világot kamatgyarmatosítani indult globális háttérhatalmat.
Korunk véleményformálóinak sugallatai ellenére egyetlen rezsim sem örök. Négy-öt emberöltő, legfeljebb 150 év után időszerűtlenné válnak, és át kell engedniük helyüket egy más érának, amely sem jobb sem rosszabb az előzőknél, csak időszerűbb.
Most épp eme korszakváltás előtt állunk. A Hatalmát véglegesíteni igyekvő világot hódítani indult kozmopolita liberális háttérhatalom, épp a fajok összekeverésével ássa alá az állam stabilitását, és turbókapitalista telhetetlensége dönti anarchiába az egész Euró Atlanti Civilizációt.
A nemzeti rendszer megtartja a kor, ideális gazdasági rendszerét, a szociális szabad piacgazdaságot, de politikai rendszere tekintélyuralomi – paternalista. Felmerül a kérdés: A mai virágzó kínai rendszert lehet kommunizmusnak nevezni?
Putyinnak sikerült úrrá lenni a jelcini liberális anarchián, és fél liberális fél nemzeti rendszert teremteni Oroszországban.
A washingtoni és járószalagján függő kormányokra sózott adósság rövid történelmi időn belül úgy megnövekszik, hogy az állam bevétele a kamatok térítését nem bírja fedezni. A liberális demokrácia anarchiává fajul. Az általános anarchia helyett a társadalom inkább elfogad egy új Gaius Iulius Caesart vagy az unokaöccsét, akik bár a demokratikus jogokat megnyirbálják, de helyreállítják az állam tekintélyét.
Szép volt. Sőt. Gyönyörű. Aki megtehette, élvezte is a korlátlanul átjárható határokat, a kommunista diktatúrák utáni szabad levegővételt, s azt, hogy bármikor mehettünk kivehető ajtós turmixgépet venni Németországba. De ha továbbra is csupán tétlen szemlélődéssel nézzük a történéseket és farizeus…..
librikus 2019.07.04 11:16:45
Az európai újkor a spanyol évszázaddal vette kezdetét, melyet a francia, majd a brit évszázad követett. A huszadik századnak, a német évszázadnak kellett volna lennie. A két vesztett világháború ellenére is -ez időben- Németország maradt Európa legerősebb gazdasági hatalma. Közben az új világ gazdasága és népessége úgy megerősödött, hogy Amerika nemcsak Németország, de egész Európa felett hegemóniát szerzett.
A tizenkilencedik évszázad végére kifejlődött nagyhatalmak: Franciaország, Nagy-Britannia, az Osztrák–magyar monarchia, Oroszország, Németország, az Amerikai Egyesült Államok és Japán, kevés katonai erővel biztosíthatták volna szuverenitásukat, de egyesültek két ellentétes hatalmi blokká, majd 1914 nyarán háborúra keltek. Minthogy a nagyhatalmak az egész világot birtokolták, a konfliktusuk világháborúvá fajult. Az első világháború az európai nemzetek összeférhetetlenségéből fakadt. A másodikat viszont a nemzetközi finánchatalom (amely Amerikát gyarmatosította FED – mára pedig az egész földkerekség meghódítására spekulál) bábja Roosevelt és emberei illesztették össze.
A Második világháború győztesei SZU-US megosztoztak Európán, majd mindkettő a maga hatalmi szférájában Európára kényszerítette saját rendszerét, ideológiáját és törvényeit.
A Szovjet Birodalom saját fogyatékosságain összeomlott, de Oroszországban a jelcini liberális anarchia után Putyin rendet - fél liberális fél nemzeti rendszert teremtett. Azóta Amerika nem az egyedüli nagyhatalom.
A kínai rendszert szabad piacgazdasággal de patriarchális politikai rendszerrel sem lehet kommunizmusnak nevezni. De bármely rendszer gyökeredzik is meg Kínában rövidesen nagyhatalommá válik ez a hatalmas nemzet.
Ahogy más nagyhatalom felett, úgy Németország felett is elmúlóban van az idő. A mai Németország nem lenne képes az egész világ ellen évekig háborút viselni, mint a múlt század elején, a győztesek propagandája mégis mumusként ijesztgetik Európa népeit a németekkel. Bilderbergék tudják miért!
Nyugat Európa kellemes jólétben élt a háború utáni évtizedekben az amerikai esernyő alatt, oly annyira, hogy saját védelméről is megfeledkezett. Pedig Európa centrikus külpolitika és honvédelem híján csak Amerika bábjai lehetnek a szuper liberális brüsszeli politikárusok kiknek a Bilderberg Társaság tömegtájékoztatásán adja tudtul mit tegyenek, illetve mellőzzenek!
Afelett, hogy két világháborúban Európa elvesztette addigi prioritását, még súlyosabb a győztesek ránk kényszerített törvényei alapján betelepített idegenfajú népség, melyek épp úgy mint Amerikában -rövid történelmi időn belül- túlszaporodnak az autochton népességen, és dezolálják úgy Európát mint Amerikát. Hozzátehetjük, hogy a volt Szovjet Birodalom területén a türk és mozlim népek, -nem sokára- szintén túlnövik a szláv népességet.
Miután kifogy a fosszilis energia, a jövő energiaforrása a nap lesz, amiből bőven van az arab sivatagban. Az energiabőség vonzani fogja az ipart, a szemita faj pedig ért a kereskedéshez. Feltehető hogy Arábia, ha áthidalja a „felszabadítást” követő anarchiát, esetleg India szintén felzárkóznak a számottevő hatalmak közé.
Több nagyhatalom kevesebb erővel is megvédheti függetlenségét, és közülük ha kettő hadra kel tekintettel más hatalmakra nem zúzhatják egymást végképp tönkre, ahogy ezt a két világháború győztesei Európával tettéktették.
Idén lesz hetven esztendeje annak, hogy a náci háborús főbűnösök perében elhangzottak az ítéletek. A nürnbergi tárgyalásról talán már nem sok újat lehet mondani. Annál érdekesebb téma viszont, hogy mi lett a vádlottak gyermekeivel? A kép rendkívül vegyes és a válaszhoz elég kevés megbízható forrás…..