Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sandor80szabo

406 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2024. január 31. (szerda) 15:08 (UTC+1) - Üllő Még az ünnepek előtt úgy döntöttünk, hogy tartunk egy kis szünetet, s kiruccanunk Miskolcra. Terveztük ezt azért, hogy megtekinthessük a világhírű ottani adventi villamost, no meg egy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból. Jómagam már nem dolgoztam,…..
2023. december 28. (csütörtök) 16:05 (UTC+1) - Üllő Remélem lassan utolérem magam, s naprakész leszek. Jelen bejegyzés eseménye még augusztusban történt. Chilivel úgy döntöttünk, hogy a nyaralást követő hétvégék egyikén folytatjuk a kedvenceink gyűjtését. Azonban ezúttal kicsit megfűszereztük a…..
2023. november 01. (szerda) 19:51 (UTC+1) - Üllő Vártuk már nagyon az idei nyaralást. Vártuk, hogy hátunk mögött hagyjuk a dolgos hétköznapokat egy pár napra. Ránk fért már egy kis áramszünet. Idén belföldre terveztük a nyári kikapcsolódást. Választásunk az alföldi fürdővárosra, Orosházára esett,…..
2023.szeptember 17. (vasárnap) 21:19 (UTC+1) - Üllő Szokás szerint "kissé" lemaradásban vagyok a blog bejegyzésekkel. Igyekszem az elkövetkező időszakban utolérni magam. Július elején jártunk a soron következő miniszobor vadászaton. Ezúttal a váci alkotásokat kerestük fel. Megközelítésükre a…..
2023. augusztus 06. (vasárnap) 13:08 (UTC+1) - Üllő Hát nem most volt, hogy Chilivel Szálkán abbahagytuk a Kéket. Egész pontosan három évvel ezelőtt. Akkor is a pünkösdi hosszú hétvégét választottuk a túránkra. Így volt ez most is. Eredetileg úgy terveztük, hogy az autónkban alszunk, egy felfújható…..
2023. június 18. (vasárnap) 18:57 (UTC+1) - Üllő Pont egy évvel ezelőtt volt az utolsó miniszobor vadászatunk. Mármint áprilisban, mert szokás szerint a blogírással ezúttal is késésben vagyok. Szóval az elmúlt egy-két évben a művész jó pár szobrocskát alkotott, s helyezett el a közterületen.…..
2023. április 22. (szombat) 21:21 (UTC+1) - Üllő Szóval, mint említettem, helyzetjelentés következik. Sorban az ötödik, a blog történetében. Időnként szoktam ilyet is írni, amikor valami olyan történik, ami nem éppen tartozik az utazás, túrázás, futás témakörébe. Ezúttal beszámolnék pár ilyen…..
2023. április 08. (szombat) 21:11 (UTC+1) - Üllő Szokásos lemaradással pótolom a közelmúltban történteket. Egész pontosan a február végit. Történt ugyanis, hogy Chili születésnapomra meglepett egy kis kiruccanással, a közeli Párkányba, Szlovákiába. Azon belül is a közismert Parasztétteremmel.…..
2023. február 11. (szombat) 20:19 (UTC+1) - Üllő Ezúttal nem kellett korán kelnem, így nem is tettük. Persze azért nem aludtunk délig, mert egyrészt tízkor el kellett hagyjuk a szállást, másrészt szerettük volna még egy kicsit felfedezni a várost, az utolsó napon. Késő este indult a gépünk vissza…..
2023. január 03. (kedd) 15:38 (UTC+1) - Üllő Nem volt egy pihentető alvás, sőt ami a hosszát illeti, az sem volt az igazi, de egyszerűen nem jött álom a szememre. Ráadásul korán is kellett kelnem, mert helyi idő szerint 5:30-kor indult az első busz a rajt helyszínére. Keltem tehát fél ötkor. Gyors…..
2022. december 22. (csütörtök) 20:44 (UTC+1) - Üllő Szóval átvettük a befutócsomagot, majd elindultunk kicsit városnézésre. Következő napra volt ugye tervezve a maraton, utána lévő napra nem akartunk annyi programot hagyni. Még mielőtt tovább mentünk volna a belváros felé, kicsit szétnéztünk a…..
2022. december 04. (vasárnap) 17:47 (UTC+1) - Üllő Annak idején, amikor a futásaim egyre jobban mentek, s túl voltam egy pár félmaratonon, bevállaltam két maratoni futást, egymást követő évben. Nagyobb távon is gondolkodtam, ám a gerincem jelzett, hogy nem olyan jó ötlet. Mint emlékeztek, szépen,…..
2022. november 20. (vasárnap) 18:32 (UTC+1) - Üllő Elérkezett tehát a várva várt pillanat, mégpedig az Alföldi Kéktúra befejezése. Hat évvel ezelőtt még Tónit kísérve tettem meg rajta az első lépéseket. Akkor ugye még nem voltam kész az Országos Kéktúrával. Adott volt a lehetőség, s éltem vele.…..
2022. november 06. (vasárnap) 22:17 (UTC+1) - Üllő Elérkezett az idei évre betervezett negyedik félmaratoni futóverseny. Az eddigiek közül a kedvencem. Utoljára 2016-ban vettem rajta részt. Tetszik, mert Budapest Duna melletti részein vezet. Igaz, ebben nagyjából egyezik a tavaszi Vivicittával, de…..
2022. október 25. (kedd) 22:41 (UTC+1) - Üllő Három év kihagyás után újra ott álltam a kedvenc futóversenyem előtt. Az utolsót 2019-ben úgy zártam, hogy ha tudom, minden évben teljesíteni fogom. A rá következő évben ugye jött a világjárványnak nevezett őrület, ami miatt a késő tavaszi esemény…..
2022. október 09. (vasárnap) 19:14 (UTC+1) - Üllő Utolsó napunkhoz érkeztünk az idei nyaralásunkon. Késő délután indult a gépünk, így maradt még egy kis időnk. Úgy döntöttünk, hogy még egy strandot keresünk fel, mégpedig a közeli Sensit. Móniék javasolták, sőt velünk is tartottak. Reggeli gyors…..
2022. szeptember 20. (kedd) 01:25 (UTC+1) - Budapest Utolsó előtti napunkra hagytuk Comino szigetét. Történt ugye, hogy hétközben módosítottuk a menetrendünket, s a Popeye falu után nem Cominora mentünk, hanem Valettára. Elérkezett tehát, hogy a népszerű máltai kis szigetet mi is meglátogassuk.…..
2022. szeptember 18. (vasárnap) 13:01 (UTC+1) - Üllő Ötödik napunkat kezdtük Máltán, azon belül is Marsaskala városában. Szerdai napra virradtunk, s nem volt olyan korai az a virradás. Aznapra a közeli Birzebbuga strandját terveztük be, s vendéglátóink is úgy döntöttek, hogy velünk tartanak. Késő…..
2022. augusztus 26. (péntek) 4:14 (UTC+1) - Budapest Szóval vártuk a buszt többed magunkkal. A hőmérő higanyszála eközben az egekben volt. Szerencsénkre ezúttal nem kellett sokáig várnunk. Busz bejött, a rá várakozók pedig özönleni kezdtek a busz ajtaja felé. Kicsit kaotikus volt, ahogy a tömeg a…..
2022. augusztus 25. (csütörtök) 22:51 (UTC+1) - Budapest Hétköznap lévén nem keltünk korán. Amúgy is nyaraltunk, egy kis szundítás belefért. Természetesen Emma szokásához híven korábban kelt. Hétfő volt, aznapra nem terveztünk nagy dolgokat. Móniék említették, hogy a közeli tengerparti részre, az…..
2022. augusztus 21. (vasárnap) - 17:45 (UTC+1) - Üllő Közel volt a fesztivál helyszíne, ezért ezúttal nem autóval mentünk. Az időjárás is sokkal kellemesebb volt, így este nyolc tájékán. Kis utcákon keresztül közelítettük meg a színhelyet. Szeretem ezeket a városi csavargásokat, mert így jobban…..
2022. augusztus 14. (vasárnap) 18:14 (UTC+1) - Üllő Annak ellenére, hogy nem ébredtünk korán, viszonylag hamar elkészült a csapat. Jöhetett a következő napi program. Ezúttal is velünk tartottak Móniék. Ahova pedig készültünk, az a Málta szigetének északi részén található Mediterraneo élménypark.…..
2022. augusztus 13. (szombat) 20:19 (UTC+1) - Üllő Szóval következzen a huszonötödik általam meglátogatott ország. Természetesen ez a számolás nem a blog indulása óta kezdődött, hanem kicsit korábban, mondhatni a születésem pillanatától. Viszonylag későn kezdtem el eme sajátos hobbit, azaz az…..
2022. augusztus 13. (szombat) 14:51 (UTC+1) - Üllő Szokásomhoz híven kissé lemaradásban vagyok, mármint ami a blogot illeti. Következzék a beszámoló az idei harmadik félmaratoni versenyemről. Július 02-án került megrendezésre a 27. K&H félmaraton Budapesten, a Városliget környékén. Azon a héten…..
2022. július 28. (csütörtök) 17:28 (UTC+1) - Üllő "Csak egy fiatal puska vagyok, gyors tüzeléssel. Folyton görcsöltem, lazítani akarok. Nagy dolgokról álmodtam és magam mögött akarom hagyni a régi életemet. Nem vagyok egy bólogató kutya, nem követek másokat. Férj bele egy dobozba, illeszd be a…..