Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vinagi

59 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vinagi Banános zabos keksz 2012.06.28 10:33:00
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ahelyett, hogy elment volna az étvágyam ebben a nagy kánikulában, egész nap ehetnékem van. Ezért úgy döntöttem, ha már nasizom, legyen valami értelme. Épp nem is diétázom, tökéletes rágcsálnivaló :) Hozzávalók (kb. 10 kekszhez): 130 g…..
Volt már egy receptem otthoni protein szeletre, de az mindig vagy kiszáradt, vagy túl ragacsos maradt, úgyhogy tovább kísérletezgettem. Azt hiszem, mostanra tökéletes lett :) Hozzávalók (2 szelethez): 30 g fehérjepor 60 g sovány túró 10 g zabpehely édesítőszer, kókusz,…..
Vészesen közeleg a nyár és a vele együtt járó gyümölcsszezon. Személy szerint teljesen odavagyok a nyári gyümölcsökért: eper, meggy, cseresznye, aztán jön még a barack, sárgabarack….Tegye fel a kezét, aki hasonlóan érez :) Már gyerekkorunk óta belénk vésődött, hogy a…..
Most, hogy bebizonyosodott, az egészséges táplálkozás nem drágább, mint a hagyományos, újabb kifogással szembesültem: az egészséges táplálkozás időigényes. Ismételten a tényekre fogok hivatkozni, nézzük az én étrendemet és az előkészületeket. A főtt kaját 2 napra…..
vinagi 2012.03.29 12:10:51
@leadom: Igen, pont ez lett volna a lényeg, amit az utolsó bekezdésben írtál :)
Én is szoktam változatosabban főzni, hétvégente több időt szánok rá, elvagyok akár egy órát is a főzőcskézéssel. Arra akartam rámutatni, hogy nem kifogásokat kell keresni, mert meg lehet oldani gyorsan és egyszerűen is, ha valakinek tényleg az idő az utolsó "hátráltató" tényezője.
vinagi 2012.03.29 13:02:09
@leadom: Pont most osztottam meg egy képet: "Ha fontos neked a célod, találsz megoldást. Ha nem, akkor kifogást" Ennyi :)
Nap mint nap hallom, hogy „csak azért nem eszek egészséges ételeket, mert nincs rá pénzem”. Már annyiszor hallottam, hogy eldöntöttem, kiderítem, hogy mi áll a kijelentés mögött. Valós adatok, vagy valós kifogások? Összehasonlítom 2 napomat, egy klasszikus testépítő…..
vinagi 2012.03.29 12:18:30
@leadom: Nem, nem csak azt eszem, ez 1, azaz 1 db példa volt, amit végigvezettem mindkét eseten. Amúgy nagyrészt azt eszem, lehet azt is variálni.
Jó, tényleg olcsóbban jött ki. De, ha én is proli vagyok, akkor nem veszek fehérjét, nem eszem barna rizst, mandulát (nélkülözhetőek).
Akkor reggeli marad 102 Ft.
Tízórai csak répa 15 Ft.
Ebéd + uzsonna 2*140 Ft
Vacsora: uborka + olcsóbb sajt 250 Ft
Összesen 647 Ft.

Lehet ezt még fokozni :D
vinagi 2012.03.29 13:00:19
@leadom: Köszi :) Igazából eddig bárki kötözködött, csak annyit mondtam, hogy küldje el az étrendjét és vállalom, hogy helyettesítem a kajákat valami olcsóbb és egészségesebb verzióval. Senki nem küldte el :D Szóval: csak kifogás ;)
Igen, létezik. De a félreértések elkerülése végett, nem találtam fel semmiféle csodabogyót, vagy csodamódszert, csak néhány kilóról van szó és az is csak átmenetileg érhető el ezzel, tehát nem ezzel fogsz tartósan lefogyni. Nemrég Csabi megkérdezte tőlem, hogy mi a…..
Hozzávalók 2 adaghoz: 250 g zsírszegény túró 1 csomag zselatin (Instant zselatin fix a legegyszerűbb) fél ananász (lehetőleg ne a cukros konzervet válaszd) 1-2 marék kókuszreszelék 1 adag vaníliás-kókuszos Nitro Gold Pro, de helyettesíthető édesítőszerrel és vanília…..
Hozzávalók 2 adaghoz:  250 g csirkemell filé gyros fűszerkeverék zöldségek 120 g teljes kiőrlésű liszt só, olaj, víz, kevés sütőpor Elkészítés:  A csirkét csíkokra vágom és a szokásos módon megpirítom, én készen kapható gyros fűszerkeveréket adtam hozzá…..
Hangulatok Kulcscsonttörés 2. 2012.01.09 17:56:00
Na csapassuk, lévén van egy kis szabad pihi idő, mielőtt nekiállok újra tanulni. Ma vizsgáztam anatómiából meg humángenetikából... Az anatómia frankó lett, mindent tudtam, a humángenetika már necces. Abból kajakra egy kukkot sem értettem, és képtelen voltam benyalni minden egyes…..
Megkívántam a céklát, hétvégén vettem is. Kicsit kutakodtam, mit lehet belőle készíteni, végül több receptből összegyúrtam egy nekem tetszőt. Hozzávalók 4 adaghoz:  500 g csirkemell filé 50 g sovány sajt 2 db cékla 2 db nagyobb répa 2 db savanyú alma fűszerek a…..
2012. január 1-je óta (pontosabban 2011. december 31-e óta – igen, igen, ilyen lelkesek vagyunk, szilveszter napján is edzettünk) a BTN Office Gym-ben edzek és tartom az edzéseket. Lassan 2 hete, így nagyjából már összeállt a kép, előkerültek az apróbb részletek is. De nézzük…..
Vinagi Kókuszgolyó nekünk 2011.12.27 13:04:00
Közeledik az új év, a szilveszteri party. Készülődés, új ruha, új frizura, pezsgővásárlás. Én egy kis nassolnivalóval készültem Nektek, amivel tutira nem fogjátok kihízni azt a bizonyos rucit :)Hozzávalók (5-6 darabhoz)100 g zabpehely, fele ledarálva25 g margarin30 g…..
Közelednek az ünnepek és természetesen a vele járó hatalmas ünnepi ebédek, vacsorák. Isteni fogások, sütemények, italok...és aztán a szörnyű kilók. Nekem persze ez csak jó hír, mert így januárban megrohamoznak a fogyni vágyók, az újévi fogadalmasok, de most mégis segítek…..
Az egész a napi menetrendemből indult ki, amivel szerintem nem vagyok egyedül. Általában olyan fél 3-3 óra körül eszem utoljára a munkahelyemen, aztán 5-re megyek a terembe, vagy edzést tartani, vagy edzeni, de a lényeg, hogy az utolsó étkezés óta eltelt 2,5 óra, kell valamit enni,…..
Az első verseny hete – mondhatni tökéletesen sikerült.Napi tápanyagbevitel:A héten a szénhidráttal játszottam, illetve a vízhajtással. Hétfőtől elkezdtem szedni az MHP X-Pelt és inni egy vízhajtó teakeveréket, keddig a szénhidrát maradt az eddigi szinten, tehát reggel 30 g…..
vinagi 2011.11.07 09:13:46
Múlt héten lezajlott az utolsó versenyem. A 3 versenyből született legjobb eredmények: egy 1. helyezés, egy nemzetközi 6. helyezés. Maguk a versenyek vegyes tetszést váltottak ki. Nekem személy szerint a Temesváron megrendezett Szabadság Kupa tetszett a legjobban. Meg volt szervezve a…..
Vinagi Töltés indul 2011.10.14 09:36:00
Verseny előtti utolsó nap: teljes vízmegvonás + szénhidrát töltés. Erre a nagyszerű alkalomra kétféle kaját csináltam, egy tengeri herkentyűs tésztát és Tirpák Zsuzsi receptje alapján zabpelyhes sütit.Az elsőt nem részletezném, a durum tésztát megfőztem, közben a…..
Eltelt 8 hét, az utolsó héten sok változás nem történt.Napi tápanyagbevitel:Szénhidrát: 0,5 g/tskg, reggelire 30 g zabpehely (2 részletben eszem meg) és ennyi. A fehérje 3 g/tskg fölött, zsírbevitel szinte 0. Só 0. Egyedül a Blade-t emeltem meg napi 4…..
Vinagi Amikor imádjuk a diétát 2011.10.03 13:00:00
Kicsit változtattam. Ez azt jelenti, hogy natúr csirke helyett natúr halat csináltam a salátához. Isteni lett!Hozzávalók (4 adagra):·         500 g fagyasztott hekkfilé·         250 g tenger…..
Vinagi Versenydiéta – hét hét 2011.10.03 11:06:00
Eljutottam arra a szintre, hogy olyan, mintha nem is magamról írnék, hanem kívülről szemlélem a diétámat. Ez nem én vagyok.   Napi tápanyagbevitel:Szénhidrát: 0,5 g/tskg, reggelire 30 g zabpehely (2 részletben eszem meg) és ennyi. A fehérje 3 g/tskg fölött,…..
Vinagi Padlizsános-cukkinis csirke 2011.09.28 11:09:00
Ez a recept még a diéta előző szakaszából van, csak most találtam meg a képet. Teljesen diétás a változatosságot kedvelőknek. Hozzávalók (4 adagra):·         500 g csirkemell·         2…..
Vinagi Versenydiéta – 6. hét 2011.09.26 12:27:00
Kimerültség felső fokon. Nem kívánom a csokit, sütit, gyümölcsöt, szar kajákat, én már annak is örülnék, ha kicsivel több szénhidrátot ehetnék…akár zabpehelyből, vagy barna rizsből.Napi tápanyagbevitel:Szénhidrát: 1 g/tskg, reggel 25 g zabpehely, ebédre 25 g barna…..
Hát elkezdődött az igazi diéta hangulat…mondhatni tragikus volt a hét vége felé a közérzetem. De lássuk szép sorjában.Napi tápanyagbevitel:Szénhidrát: lecsökkentettem a hét 2. felében kb. 1 g/tskg-ra és ez már nagyon kevés. A fehérje szokásosan 3 g/tskg, zsírbevitel…..
Vinagi Diéta – 1 hónap 2011.09.13 09:15:00
Már egy hónapja tart a diéta, az egyharmadán már túl vagyok. Nagyon gyorsan elrepült ez az idő, még mindig jól bírom. Napi tápanyagbevitel:Szénhidrát: a 4. héten visszavettem 2-2,2 g/tskg-ra, egyelőre ez sem tűnik kevésnek. A fehérje szokásosan 3-3,5 g/tskg, zsírbevitel nem…..
Már nagyon untam a száraz natúr csirkemellet, valami önteteset kívántam, viszont a diétába is bele kellett férnie. A napokban az egyik csatornán egy fogyis műsort néztem, onnan loptam a mártás ötletét. Nem mondták el pontosan, hogyan kell elkészíteni, úgyhogy improvizáltam. És…..