Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marek098

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett az új, teljesen felújított 1,5-ös garanciális motor a Zsigulimóba és megkaptuk postán a már működésképtelen, de a beltér fontos kellékét képező Junoszt tv-t is. A srácok elkezdték a szétszerelést, kiszedték a régi motort, váltót, differenciálművet, és ez…..
marek098 2010.06.24 09:39:18
@kispako:
Gondolom azért csinálták így, mert pár mázsával megdagadt a jó Zsé, és a kombi (1200-es kombié, 2102) diffi 4,44-es tehát a legrövidebb áttételű széria diffi, és ezért jön jól az 5ös váltó is, hogy ne forogjon mint a láncműrész már akár 80-nál :)
marek098 2010.06.24 11:49:05
@kispako:
Nem, pont, hogy jobban fog gyorsulni, csak a rövidebb áttétel miatt kevesebb lesz a vége, tehát amíg a régi diffivel 100-nál forgott mondjuk 3000-et, addig ezzel (a rövidebb diffivel) forog 3700-at, és ezért kell neki az 5ös váltó, h ne forogjon szét :)
marek098 2010.06.24 11:51:41
@kispako:
Nem, pont, hogy jobban fog gyorsulni, csak kevesebb lesz a végsebesség. Tehát a régi (hosszabb diffivel) 100-nál forgott mondjuk 3000-et, addig az újjal (rövidebb diffivel) 100-nál forog mondjuk 3700-at, és ezért kell az 5-ös váltó, hogy ne forogjon szét :)
Autófília Katonák voltunk... 2010.06.18 10:00:00
Soha nem gondoltam volna, hogy 30 éves koromra eljutok oda – mint a fater – hogy egyfajta kellemes romantikával gondolok majd a katona éveimre. 2001-ben soroztak be. Akkoriban már nem volt akkora divat a katonásdi. Sőt! Kimondottan vegyes érzelmek émelyítették a gyomrom.…..
From Zsigulimuzin negyvennegyedik Elkészült az utánfutó fényezése, sikernek könyvelhető el, hogy többen már haza akarták vinni, annyira bejött nekik a gyári orosz szépség. From Zsigulimuzin negyvennegyedik Névválasztás terén eddig "feketefold" nevű blogolvasónk Skiffli…..
marek098 2010.06.18 16:18:43
@SzUsZ:
Csatlakozom, esetleg még ezek mellé oda lehetne rakni, Lenin képet/mellszobrot, kiváló szocialista brigád kitüntetést (mellesleg illene is a csapatmunkához), és esetleg el lehetne helyezni egy jóképű Láva-lámpát is :D
Ha valakinek bármilyen kétsége felmerült a csapat épelméjűségét illetően, azoknak most igazat adunk. Nem találtuk elég lehengerlőnek és elég hosszúnak az alkotásunkat, így rövid gondolkozás után, rátaláltunk a megfelelő megoldásra. Hogy ez eddig senkinek nem jutott…..
A autó-mentés kreatív munka, és minden verda más jellegű problémát állít a fifikás sosőrünk, Lackó Tomi elé. Jelen esetben a vas olyan hosszú, hogy amikor az első kerekek már bőven az autón vannak, középen a törésnél felakadhat az alja. Ezt a problémát hivatott…..
Belsőség Öreg zsigás megmondja 2010.06.01 20:07:00
Indiánék Zsigulimuzinja jól halad, kész a fényezés is, lassan a célegyenesbe érnek. Azóta megtudtam, hogy a karosszéria meglehetősen merevre sikeredett, hiszen kerékcserekor, mikor emelték az jobb elejét, szépen, vonalban, jött vele a hátulja is, nem kevés anyagot dolgoztak bele,…..
Belsőség Ez elment vadászni... 2010.05.17 21:03:00
... Sztyopa pedig úgy gondolta, ideje kipróbálni, mit mutat a pöpec Patrol talajon. Beöltözött off-roadba: fehér cucc, pitonbőr lépő, napszemcsi, aztán hajrá, le a tópartra! Pörgött forgott a délceg, orosz vitéz, de a nagy örömködésben megfeledkezett két apróságról:…..
Belsőség Ez nem vicc volt 2010.04.09 11:44:00
Nem vicc, bár kétségtelen, hogy az utóbbi évek egyik legjobb – enyhe szarkazmussal átszőtt – honlapja szűnt meg április elsején. A céggel együtt, amelyik mögötte van.   Bár kétségtelen, hogy a távolodó kapitalista termékek után csak zihálva kezet nyújtó,…..
Tizenhárom éve, amióta csak megvan a mi kis szűk körű, apró, jellegtelen, ám mindannyiunknak annál otthonosabb és hónapról hónapra várt, nóném klubunk, azóta a veteránjármű-beszerzés csúcspontja mindenkinek az a pillanat, amikor az új vas begördül a plénum elé egy hó…..
Mint azt talán tudják, ma reggel, Csikósék eseteiből okulva és tapasztalataikat felhasználva, egy újabb különítmény vágott neki a Mercedes-vásárlásnak. Küzdelmes útjukat figyelemmel kísérjük, sőt, egy interjú erejéig el is értük őket.  ..
Autófília A papír szaga 2010.03.01 11:00:00
Szeretünk olvasni. Úgy általában is, de papíron méginkább. Van annak valami varázsa, ahogy az ágyban hátradőlve az ember kézbeveszi az aktuális olvasnivalót, hogy elalvás előtt még magáévá tegyen öt-hat sort. A jó könyv pedig arról ismerszik meg, hogy az emberünk ilyenkor…..
Segélykérő levelet kaptunk a héten, tán még nem késő, bízunk a közösség erejében. Segítsünk Pistának! Szia Winkler! Egy kis segítségre lenne szükségem. Az interneten keresek esküvői bérautót. Célom, hogy minél korábbi és minél jobb állapotú Zsiguli találjak, de…..
marek098 2010.02.06 14:18:26
Üdv!

veteranzsiguli.hu/Veteran_Zsigulik/Bogar_Laszlo/Bogar_Laszlo.html

veteranzsiguli.hu/Veteran_Zsigulik/Vukmann_Attila/Vukmann_Attila.html

vagy ha a az oldal moderátornak (Vulkmann Attila) írsz, szerintem ők segítségedre lesznek! üdv: marek
Úgy döntöttünk, a Totalcar olvasóihoz idén kicsit hamarább érkezik a Jézuska (más vallásúak helyettesítsék be a hozzájuk jobban illő ajándékhozót). Ilyenkor, két héttel karácsony előtt még kevesebb a dolga az égieknek, az angyalkák például szívesen vállalkoznak egy kis…..
Nem hittem a szememnek, amikor a mai vaterás hírlevelemet megkaptam. Oké, az ötvenezres állólámpás Merci egy médiahack volt, azt mindenki tudta, de ez nem.Fűzöld kocka Zsigulátor, 1,3-as, 44 ezer kilométer van benne. Garantáltan sérülésmentes, közel hibátlan, állítólag…..
Pantural készítette az alábbi frenetikus videót. Látni kell, kattanj tovább. Forrás: sub5zero ..
Zsolti fejlődik: nemhogy felveszi a telefont, de egyenesen magától jelentkezik. Igaz, a Cougar már olyan régóta van nála, hogy az idejét se tudom – az biztos, hogy amikor Komáromba mentünk, és hengerfejet kerestünk, már javában nála volt. Azóta ugye megrendeltük Amerikából…..
Belsőség Gyűlölök és szeretek 2009.08.13 20:27:00
„Odi et amo quare id faciam fortasse requiris, nescio sed fieri, sentio et excrucior.” Catullus Ez hosszú lesz, ezért szerintem csak az kezdjen bele, akinek bírják az idegei, az ideje, és szereti a nehezen emészthető szellemi nyűglődést három felvonásban. Jobb-e a…..
Belsőség Öregkor jó kór 2009.06.11 10:58:00
Hetvennyolc veteránautó, Balaton-Felvidék, napsütés, la dolce vita, és szól a rakenroll. Nagyjából ennyiben foglalható össze az idei Balaton Classic hangulatát meghatározó ingeregyveleg, meg persze volt egy rakás, századmásodpercre teljesítendő, kijelölt szakasz is, ami csak…..
Mióta érvényes a műszaki és kezemben az új, minden átalakítást hivatalosan tartalmazó forgalmi engedély, nem nagyon lehet kirobbantani a Corollából. Örjöngve imádom, de persze metrófúrópajzs átmérőjű lyuk tátong az oldalamon a kíváncsiságtól, hogy mit gondolnak róla a…..
marek098 2009.06.06 20:55:53
"Lényegében csinálunk egy kib@szott mérééést"
Ommm, ez megette, leestem a székről! :D Jól verettétek, jó a videó is, égjen a benzin, meg a Toyo:D