Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.n. Hajnalka

19 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minap történt, hogy az egyik iskola (ország) kapott sok-sok doboz színes ceruzát (pályázat kiírási lehetőséget) - azzal a feltétellel, hogy szét kell osztania az iskolába járó gyerekek között. Azt kérték az adományozók, hogy ne csak azok kaphassanak ezekből, akik már eddig is gyönyörű színes…..
K.n. Hajnalka 2018.01.26 23:18:23
@palyaznijo: Senki sem fog.
Első megközelítésben egyszerű a válasz: arról, mikor engednek minket vásárolni az adott üzletben. Azonban ha jobban belegondolunk... Egyáltalán, helyesen van feltéve ez a kérdés? Nem arra gondolok, hogy a táblák nem beszélnek, hanem a helyesírásra: "nyitvatartás-tábla", "nyitvatartás tábla" vagy…..
Az átlagolvasóhoz: Megfoghatatlan, hogyan jutott odáig ez a magyarságára valaha oly büszke nép, hogy a jelen időben egyre gyakrabban kell szégyellnünk magyarságunkat. Szégyellni azért, ahogyan a nem magyarokkal bánunk, s azért is, ahogyan velünk bánnak saját honfitársaink.Te…..
Pár hét múlva elérkezünk az emberiség egyik legszélesebb körben megtartott ünnepéhez, a karácsonyhoz. A"karácsony" elnevezés több nép nyelvében egyházi eredetű és Jézus Krisztus születésére utal. Vannak ugyanakkor, akik szerint az új év születését jelenti eredetileg a…..
Az ember - az átlag - már csak olyan, hogy szereti a rendet. Akkor érzi biztonságban magát, ha tudja hol van, mit hol talál, mi mikor történik, s hogy mit mikor kell megtennie. Rendszeretetünket valószínűleg génjeink határozzák meg. (Nehéz lehetett életben maradnia annak a…..
Hogy a cím - és a bejegyzés célja - érthetővé váljon, kezdjük a bennszülöttek bakancsával! Brazíliában a Bakancs Kft. vadászbakancsokat szeretne nagyobb tételben gyártani. Van szabad kapacitása, de mint tudjuk, a bakancsokat el is kell majd adni. Brazil vállalat ez, nem…..
Az internetfüggőség különleges betegség. Az ebben szenvedő nem érzi betegnek magát. Sőt, úgy véli, az internet használata megkönnyíti, jobbá teszi az életét. Egyes önkormányzatok rendeletekkel segítik elő az internethasználat visszaszorítását. (Bár egyes vélemények…..
Az emberiség már sok ezer éve adja tanújelét annak a csodálatnak, amelyet a virágok iránt érez. E különleges növények megbecsülése nyomon követhető az egyiptomi sírok falát díszítő lótuszvirágoktól a francia királyok liliomán keresztül a nőnapi virágcsokrokig, vagy…..
Japánban, ahol legalább 5 000 éve virulnak odaadással gondozott virágoskertek, gyakran hallani egy közmondást: "Boldog az, akinek keze tele van virággal." Az ott élő emberek számára igen sokat jelent az a nyugalom, amelyet ezekben a kertcsodákban megtalálhatnak. Természetesen…..
Az oroszországi Majak Vegyi Kombinát összterülete több mint 90 km². A létesítmények egy része a föld alatt található. 1945 után összesen 7 reaktort helyeztek üzembe, melyek hűtővizét sokáig a Tecsa folyó szolgáltatta. A 60-as években radioaktív hulladék feldolgozót és…..
K.n. Hajnalka 2014.09.06 12:25:21
@¿Qué tapas hay?: Csak röviden, három pontban válaszolnék:
1. Meglehet, valóban szabályosabb lenne a Kistim-tragédia és a Kistim megnevezés, de a neten többféle változat kering. Mivel nemzetközi sajtót említettem, s ott ilyenekkel lehet találkozni, mint pl. "St Kizito tragedy", úgy gondoltam, ez a megnevezés jelen esetben elfogadható.
2. Olvasható, élvezhető cikket szerettem volna írni, nem pedig tudományos igényeket kielégítőt. Akit a konkrét adatok érdekelnek, az könnyen megtalálhatja őket. Pl. Te is írhatsz róla egy bejegyzést.
3. A cikkem minősége valóban fontosabb, mint a felvetett téma?
K.n. Hajnalka 2014.09.06 14:17:33
@¿Qué tapas hay?: Jogos. Annak speciel nincs köze hozzá, mint ahogy a "Kizi Tim Ball Pinball games"-nek sincs, de hát ugyebár ezt is kihozza az a fránya kereső a többi közt...
Természetesen szabad emberként nyugodtan kommentelhetsz és írhatsz vagy nem írhatsz cikkeket. Írhatsz - terjedelméből adódóan - hiányos blogbejegyzéseket (ahogyan én is), valamint írhatsz teljességre törekvő szakkönyvet is.
Úgy véltem, az adott területen történtek nem szakmai pontosságra törekvő összefoglalása, majd a jelen helyzet rövid bemutatása fontosabb, mint a már ezer helyen megtalálható adatok ismételgetése. Hiszen ott még most is élnek, most is betegszenek meg emberek.
(Az pedig valószínűleg csak az én születési rendellenességem, hogy egy cikk alatt kizárólag a témához szólok hozzá.)
2013-ban megöltek egy fiatal magyar lányt. Gyilkosa egy közösségi oldalon szemelte ki magának, ott hívta találkozóra.16 évesen még nincs elegendő rossz tapasztalata az embernek a szükséges óvatossághoz. Ahhoz sem, hogy a sorok között olvasva megérezze, valójában mit várnak…..
A jelenlegi atomerőművek a maghasadás során keletkező hőt használják fel elektromos áram termelésére. Ha minden rendben menne az atomerőművekben, akkor ezt a technológiát környezetbarátnak lehetne tekinteni. A többlethő elvezetése, a kiégett fűtőelemek, radioaktív hulladékok…..
K.n. Hajnalka 2014.09.02 11:34:37
@barnabix: A második világháborúról sok ezernyi oldalon írtak már. Jól gondolom, hogy akkor 8 ezer oldalas tanulmánynál rövidebben többé nem szabad szólni róla? Pár sorban megemlíteni, hogy volt olyan és milyen szörnyű volt, az pedig egyesen vétek? Amiről mások más írtak-beszéltek, arról többé nem lehet beszélni, csak ha előtte az ember elutazott a helyszínre, új felvételeket készített?
K.n. Hajnalka 2014.09.02 18:02:19
@JTom: Ez a cikk egy másik - azóta megszűnt - blogban régebben megjelent bejegyzésem átdolgozása. Sajnálatos tény, hogy az eredeti korábban született, mint az általad belinkelt bejegyzés... :)
K.n. Hajnalka 2014.09.02 10:46:15
Az előző cikk folytatásaként most olyan észak-koreai internálótáborokról lesz szó, ahonnan csak igen ritka esetekben van menekülés. Akiknek sikerült kijutniuk, azok nem hallgatnak. Több könyv is jelent már meg a börtönbeli életről. Olykor egy-egy volt őr is elmenekül. Az ő…..
Észak-Korea sokunk számára ismeretlen ország. Nincsenek észak-koreai chat partnereink, sem facebook-os ismerőseink, mivel az internet gyakorlatilag elérhetetlen számukra. A számítógépeken speciális operációs rendszer fut, a kevesek által böngészhető "internet" pedig inkább egy…..
Egy cikk híradása szerint valahol a világban megölte a feleségét egy idős ember, majd magával is végzett. Később az is kiderül a cikkből, hogy mindketten gyógyíthatatlan betegek voltak. Számtalan hasonló esetről kapunk hírt - különböző tálalásban. Olykor kegyes halált,…..
Mák, vadkender, kokacserje - évszázadok, sőt évezredek óta gyógyító növények, élvezeti szerek. A modern kori emberiség számára ugyanakkor ezek a növények veszélyes kábítószerek alapanyagává váltak. A törvény üldözi felhasználásukat, terjesztésüket egyaránt. Mi az…..
Meg Nem FogHató Klímaváltozás? 2014.08.16 06:55:00
Az utóbbi évek-évtizedek szélsőséges időjárását leggyakrabban klímaváltozással magyarázzák. A nyári pusztító hőhullámokat éppúgy, mint az évszakhoz képest szokatlanul hideg időjárást. Sokan az üvegházhatást és a globális felmelegedést emlegetik, mások szerint ezek…..
Több közelmúltban megjelent cikk adai szerint a magyar háztartások pazarlóak. A családok évente átlagosan 100 kg élelmiszert dobnak a kukába. A boltokat megnézve még ennél is szörnyűbb helyzetet látunk. Ők élelmiszerkészletük harmadát kénytelenek hulladéknak minősíteni.…..
Meg Nem FogHató Telepátia 2014.08.11 06:39:00
Mindannyian ismerjük a telepátia szó jelentését, de kevesen hiszünk létezésében. Talán Te is azok közé tartozol, akik már a cím olvastán is kétkedve ingatják a fejüket.  Ugyanakkor az is lehetséges, hogy neked is volt már telepatikus élményed. Talán megálmodtál vagy…..