Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jólélek

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Himalájában dolgozó magyar építészek a király otromba húzásával szembesülnek. Helyszíni riport. A legváratlanabb helyről érte támadás a zanglai palotát. Nem a fagy, a havazás vagy a durva szél mért csapást az épületre, hanem a király. Egy palota esetében akár érthető…..
jólélek 2014.08.17 11:28:15
Meg vagyok döbbenve. Keresem a szavakat amik valamenyire is tükrözni tudnák ezt a megdöbbenésemet. Nem jön, hogy elhidjem ami történt.
Földe András cikkét olvasva a megdöbbenés és az elkeseredés szökött az égig bennem, de amikor az egyes hozászólásokat is elolvastam (pl. pepevagyok, gertan, geriszab, Kara kán, billy reed) a bicska kőkeményen kinyilt a zsebembe. Nem gondoltam volna, hogy négyzetméterenként enyi "tudós" szaladgál a Földön, akik két dolog között nem tudnak vagy nem is akarnak külömbséget tenni. Ezeknek a meglátásai, hogy az építészek és az önkéntesek beleszólnak a helybéliek életébe és fejlődni vágyó akaratába csak akkor lenne helyén való, igaz, ha ezek az európai emberek a király mostani házának vagy valameik falulakó mostani házának estek volna neki, de a felújítás egy közel 100 éve lakatlan műemléket célzott meg mégpedig eredeti anyagokból, eredeti tehnikákkal, eredeti állapotra való visszaállítását a király előzetes, írásos beleegyezésével. Ez a palotaerőd egy kisebb hegy tetején áll magányosan a régi Zangla romjai között, a falutól 700-800 méterre és 100 méterre a falu felett.
Magyarországon és a világ bármelyik országában is számtalan várat, palotát, kastélyt, építészeti remekművet újjítottak és újítanak fel a hozzájuk vezető útakkal együt (itt nem a hozzájuk vezető országútakra gondolok hanem a hozzájuk felvezető útakra) és nem cementel, betonnal hanem eredeti, korhű anyagokkal úgy ahogy azok a XIV.-XIX. századokban voltak.
Hogy egyeseknek ezt miért olyan nehéz megérteni?!!?
Aki majd fáradságot, időt és pénzt áldoz rá, hogy egy Isten hátamögötti, többszázéves palotaerődöt meglátogasson az nem betonjárdát akar látni hanem csak eredeti dolgokat. Ha csalódni fog többet nem megy vissza sőt odahaza és mindenfelé még a rossz hírét is elterjeszti, hogy legalább másokat megkímélyen a csalódástól.